Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η "ιστορία" με τις απολύσεις της "ΚΟΝΕ" συνεχίζεται!!!

(Αφιερωμένη στη ροή των ανθρώπων)








Με νέες απολύσεις επανέρχεται η εταιρεία ανελκυστήρων ΚΟΝΕ!


Η "Ροή των ανθρώπων" που αναφέρει στο λογότυπό της η "ΚΟΝΕ"  φαίνεται ότι συμπαρασύρει τους εργαζόμενούς της... προς τα έξω!!!


 Η πολυεθνική τεχνική εταιρία ανελκυστήρων ΚΟΝΕ Α.Ε. Φινλανδικών συμφερόντων συνεχίζει το μπαράζ απολύσεων που ξεκίνησε απο τον Ιανουάριο του 2014 μετά την εξαγορά της ThyssenKrupp.


Τον Οκτώβριο του 2015 απέλυσε το 20% των εργαζομένων απο το υποκατάστημα της στην Θεσσαλονίκη και συνεχίζει σήμερα απολύοντας 19 εργαζομένους απο το κεντρικό κατάστημα των Αθηνών οι οποίοι αποτελούν το 25% του εργατικού δυναμικού εκεί.

Το σλόγκαν της εν λόγω πολυεθνικής εταιρίας είναι το"dedicated to people flow", δεν διευκρινίζει όμως...την κατεύθυνση της ροής των ανθρώπων για τους οποίους είναι αφοσιωμένη!!!



Το Ιστορικό της "ΚΟΝΕ":
Η πολυεθνική εταιρεία ThyssenKrupp ανελκυστήρες Α.Ε., του ίδιου ομίλου που είχε πάρει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με έδρα το Περιστέρι, μετά από 10 χρόνια στην Ελληνική αγορά, αποφάσισε το Νοέμβριο του 2013 να πουλήσει τις μετοχές της, στην Πολυεθνική εταιρεία ΚΟΝΕ Ελλάς Α.Ε., με έδρα τη Μεταμόρφωση. Προφορικά ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους από την ThyssenKrupp ότι μαζί με τους πελάτες της θα μεταφερθούν στην ΚΟΝΕ Ελλάς και όλοι οι εργαζόμενοι.
 Η ΚΟΝΕ Ελλάς Α.Ε. με την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων υποσχέθηκε ένα ασφαλές μέλλον καθότι είναι κερδοφόρα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τον Ιανουάριο του 2014, δύο μόλις μήνες μετά, ξεκίνησε τις απολύσεις και τη μείωση των μισθών στο 15%.
  • Με επιστολή η εταιρεία επίσης ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι όλα τα επιδόματα, εκτός αυτών που προβλέπονται από τον νόμο, θα γίνουν οικειοθελή εταιρική παροχή και οποτεδήποτε κρίνει θα τα αφαιρέσει μονομερώς.
 Σχετική ερώτηση είχαν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ  Χρήστος ΚατσώτηςΓιάννης Γκιόκας και Σπύρος Χαλβατζής το Φεβρουάριο του 2014.
 Η "ΚΟΝΕ  Ελλάς ΑΕ" επανέρχεται σήμερα και προβαίνει σε απολύσεις 19 τώρα συν 2 που απέλυσε τον  Οκτώβριο του 2015 επί συνόλου  76  στελεχών της στην Αθήνα!
Θα πρέπει να τονισθεί εδώ , ότι παρόμοιες απολύσεις έκανε και στη Θεσσαλονίκη, αλλά εκεί οι απολυθέντες μαζί με αποχωρήσαντα στελέχη, προσχώρησαν σε άλλη εταιρεία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 200 πελάτες της ΚΟΝΕ να πληροφορηθούν τα διατρέξαντα και να διακόψουν τη συνεργασία τους με  αυτήν και να ενταχθούν στην εταιρεία των απολυθέντων- πρώην στελεχών της- με αποτέλεσμα να υποστεί εξαιρετικά μεγάλη οικονομική ζημιά η "ΚΟΝΕ".

Τα αιτήματα είναι : 
  • Να εφαρμοστούν οι όροι αμοιβής και εργασίας για τους εργαζόμενους σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα.
  • Να σταματήσουν οι απολύσεις και οι εκβιασμοί των εργαζομένων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: