Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Πώς να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες του καλοκαιριού


Στις αλλεργίες ο οργανισμός αντιδρά απέναντι σε αβλαβείς περιβαλλοντικές ουσίες, που ονομάζονται αλλεργιογόνα. Ως αλλεργιογόνα μπορούν να δράσουν ορισμένες τροφές όπως τα αυγά, τα ψάρια, τα θαλασσινά ή οι φράουλες, ορισμένα φάρμακα, καλλυντικά, η γύρη, φτερά και τρίχες διαφόρων ζώων, η σκόνη κ.ά.
Τί προκαλεί τις αλλεργίες το καλοκαίρι;
Όπως την άνοιξη έτσι και το καλοκαίρι η γύρη αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης αλλεργιών. Φαγούρα στα μάτια και ρινική καταρροή είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα της αλλεργίας. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα κορτικοστεροειδές ή κάποιο άλλο φάρμακο που θα σας ανακουφίσει από τα συμπτώματα των αλλεργιών.
Για τα τσιμπήματα των εντόμων:
Σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά αποτελεσματικά φάρμακα για τις αλλεργίες, η σωστή χρήση των οποίων εξασφαλίζει, στις περισσότερες περιπτώσεις, έλεγχο των συμπτωμάτων και άριστη ποιότητα ζωής. Τα κυριότερα φάρμακα είναι τα αντιφλεγμονώδη, αντισταμινικά, αποσυμφορητικά και βρογχοδιασταλτικά. Για μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση η ένεση αδρεναλίνης κρίνεται απαραίτητη (αν έχετε) διαφορετικά επισκεφθείτε το πλησιέστερο νοσοκομείο.
Σε περίπτωση που σας τσιμπήσει μέλισσα ή σφήκα θα πρέπει να αφαιρέσετε το κεντρί. Η χρήση πάγου στην περιοχή του τσιμπήματος βοηθά στη μείωση του πρηξίματος.
Χρησιμοποιήστε τοπικά κρέμα υδροκορτιζόνης, για τον πόνο και τον κνησμό.
Αντισταμινικά χάπια μπορεί επίσης να καταπραϋνουν τη φαγούρα.
Ακολουθήστε ορισμένες συμβουλές για να αποφύγετε τις αλλεργίες του καλοκαιριού:
Προσπαθήστε να παραμένετε σε εσωτερικούς χώρους όταν υπάρχει στην ατμόσφαιρα υψηλή συγκέντρωση γύρης.
Καθαρίστε τα φίλτρα αέρα στο σπίτι σας αρκετά συχνά.
Πλύνετε τις κουβέρτες και τα σεντόνια με ζεστό νερό για την εξάλειψη των ακάρεων της σκόνης καθώς και άλλων αλλεργιογόνων.
Φοράτε μάσκα όταν κουρεύουν το γκαζόν σας για να αποφύγετε γύρη των χόρτων.
Κρατήστε την υγρασία στο σπίτι σας μεταξύ 30% και 50% για την πρόληψη της ανάπτυξης των ακάρεων της σκόνης.
Τα ακάρεα της σκόνης αναπτύσσονται σε θερμές, υγρές θερμοκρασίες και φωλιάζουν σε κρεβάτια, υφάσματα και χαλιά. Υπολειμμάτων τους μπορεί να βρίσκονται στον αέρα, προκαλώντας φτέρνισμα και ρινική καταρροή.
Συμπτώματα αλλεργίας
Καταρροή
Δακρύρροια
Φτάρνισμα
Βήχας
Φαγούρα στα μάτια και τη μύτη
Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
Οι αλλεργικές αντιδράσεις στα έντομα συνήθως προκαλούν ήπια συμπτώματα, όπως κνησμό και τοπικό οίδημα. Αλλά σε ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή αλλεργική αντίδραση, με πρήξιμο του λαιμού ή της γλώσσας, ζάλη, ναυτία και σοκ. Πρόκειται για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαιτεί άμεση ιατρική βοήθεια.
Ο γιατρός σας θα σας προτείνει θεραπείες και μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν αλλεργιολόγο για περαιτέρω εξετάσεις.
[Πηγή boro.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: