Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ Ξένα "αρπακτικά" πάνω από τις ελληνικές τράπεζες


Στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, το αυξημένο ενδιαφέρον από αντισταθµιστικά αµοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου (hedge funds) και τις πιθανές λύσεις στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank επικεντρώνονται τα δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας μειώθηκε κατά 81% τους πρώτους τρεις μήνες του 2013, ξεπερνώντας του στόχους που είχαν τεθεί για τη συγκεκριμένη περίοδο.
Όπως αναφέρεται, το δημοσιονομικό έλλειμμα, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται οι κρατικές επιχειρήσεις, μειώθηκε στο 1,4 δις ευρώ, από τα 7,3 δις ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας, ότι οι στόχοι της κυβέρνησης για τη φετινή περίοδο ήταν μείωση του ελλείμματος στα 4,2 δις ευρώ.
Σε ανταπόκριση από το Λονδίνο, υποστηρίζεται, ότι η Third Point και άλλα hedge funds ποντάρουν τώρα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, επενδύοντας σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Όπως τονίζεται, η Third Point είχε αποκομίσει πέρυσι οφέλη από την επένδυση σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα οποία είχε αγοράσει σε μια περίοδο όξυνσης της κινδυνολογίας περί εξόδου της χώρας από το ευρώ και τα οποία πούλησε τον Δεκέμβριο, μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, την συνεπακόλουθη ηπιότερη στάση της Άνγκελα Μέρκελ έναντι της Ελλάδας και τη λήψη μέτρων από την ΕΚΤ για τη διάσωση του ευρώ, που οδήγησαν στην αύξηση της τιμής τους και μεγιστοποίησαν τα κέρδη.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται επίσης, ότι η Third Point και άλλα αμερικανικά hedge funds βρίσκονται τώρα προς αναζήτηση ευκαιριών σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς η πενταετής ύφεση έχει μειώσει τις αξίες των ομολόγων και των ακινήτων.
Σε άλλες ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες υπογραμμίζεται, ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα διαθέτει επαρκή κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank. Μεταξύ άλλων, προβάλλεται η άποψη, ότι εάν οι τράπεζες, έως το τέλος του μήνα, δεν μπορέσουν να αντλήσουν τα ανάλογα ιδιωτικά κεφάλαια, που προβλέπονται από το σχέδιο διάσωσης των 130 δις ευρώ, τότε θα παρέμβει το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Στο μεταξύ, η εφημερίδα New York Times αναφερόμενη στη γενικότερη κρίση χρέους στην ευρωζώνη, υποστηρίζει, ότι «η λιτότητα στην Ευρώπη βάλλεται όχι μόνο από διαδηλωτές, καθώς τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι επιφανείς προσωπικότητες που καλούν τους Ευρωπαίους ηγέτες να επανεξετάσουν τις πολιτικές λιτότητας με το επιχείρημα, ότι αυτές απλώς επιδεινώνουν την οικονομική ύφεση».
Ανάμεσα στις προσωπικότητες αυτές είναι ο διεθνής χρηματιστής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος επιτέθηκε στη Γερμανία με την κατηγορία, ότι η χώρα αυτή καταπνίγει τους οικονομικά ασθενέστερους ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, Τζέικομπ Λου, ο οποίος στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του, δήλωσε πως «οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις πολιτικές τους για προώθηση της ανάπτυξης».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: