Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Λαμπρά αποτελέσματα δείχνουν οι έρευνες του Nordic Explorer - 5 εταιρείες αγόρασαν δεδομένα


Τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες (μία πηγή αναφέρει ότι είναι πέντε ή έξι) έχουν αγοράσει τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής σεισμογραφικών ερευνών από την νορβηγική εταιρεία PGS, κατόπιν έγκρισης της έλληνικής κυβέρνησης, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα αποτελέσματα είναι τόσο ενθαρρυντικά που η έρευνα θα συνεχιστεί και μέσα στον Μάρτιο, ενώ επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου ακόμα και μετά την παράταση των δύο εβδομάδων που έλαβαν.

Η νέα περιοχή που "κτύπησε" το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο,  στα ανοικτά της Κυπαρισσίας, κατόπιν κατάδειξής της από την γαλλική εταιρεία Total (μία από αυτές που ήδη έχουν αγοράσει αποτελέσμα των μέχρι στιγμής ερευνών της PGS) κρίθηκε άκρως ελπιδοφόρα και μπορεί να υπάρξει και τρίτη επέκταση των γραμμών ερευνών (ήδη από τα αρχικά προγραμματισθέντα 8.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα επεκτάθηκε η έρευνα  στα 12.000 τ.χλμ.). 
Η γαλλική Total, έχει μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και αυτό μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί  να χαρακτηριστεί, αφού οι μεν αμερικανικές εταιρείες έχουν (βασικά οι Shell και Exxon) έχουν στενές σχέσεις με την Τουρκία, οι δε ρωσικές υποψηφιότητες αντιμετωπίζουν σοβαρά πολιτικά προβλήματα και αντιδράσεις από πλευράς δυτικών.
Άλλωστε το παιχνίδι έχει να κάνει με την προσπάθεια μείωσης της εξάρτησης των Ευρωπαίων από τα ρωσικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ειδικά του φυσικού αερίου και αυτό "πουλά" η Ελλάδα ως προοπτική αυτή την στιγμή
Άλλωστε η Τοtal έχει εξελιχθεί σε μεγάλο "παίκτη" στα ενεργειακά της Μεσογείο, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς έχει μετά την αλλαγή του καθεστώτος αναλάβει την διαχείριση και εκμετάλλευση τεράστιων κοιτασμάτων στην Λιβύη, ενώ "παίζει δυνατά" και στο Ιράκ.
Η σημερινή επίσκεψη Φ.Ολαντ, έχει άμεση σχέση με την προοπτική η Total να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο στα συμβόλαια εξόρυξης που θα μοιραστούν την επόμενη πενταετία στην Ελλάδα σε ότι αφορά την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Ρόλο που σταδιακά αρχίζει να κερδίζει και στην Κύπρο.
Μία εξέλιξη που τροποποίησε το πρόγραμμα του ερευνητικού πλοίου ήταν η αίτηση της γαλλικής εταιρείας Total Group προς την ελληνική πλευρά να επεκταθούν οι έρευνες και να γίνουν ηχοβολισμοί σε μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.
Στην περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου τα πρώτα στοιχεία που έχουν περιέλθει στα χέρια της Τοtal μιλάνε για πιθανή ύπαρξη ενός πολύ μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου, το οποίο θα μπορούσε να διπλασιάσει την ποσότητα των υπολογισμένων κοιτασμάτων του Ιονίου που κατά τις πλέον "ταπεινές" εκτιμήσεις δίνουν 250 εκατ. βαρέλια απολήψιμα με μέγιστη υπολογιζόμενη ποσότητα το 1 δισ. βαρέλια.
Δηλαδή μπορεί να φτάσει το συνολικό αποτέλεσμα και τα 2 δισ. βαρέλια που σημαίνει μια σειρά μεσαίας χωρητικότητας ενεργειακών πεδίων, αξίας 200 δισ. δολ με μέση υπολογιζόμενη τιμή ανά βαρέλι τα 100 δολ..
Την ίδια στιγμή, όμως, τα ευρήματα νότια της Κρήτης ανάγκασαν το ΠΕΚΑ να προσθέσει νέες γραμμές ηχοβολισμού και να πυκνώσει τα σεισμικά σε περιοχές νότια της Κρήτης. Η γενική αντίληψη είναι ότι "Έχουμε πολύ ουσιαστικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα νότια της Κρήτης".
Το πλοίο έχει τοποθετήσει νέα καλώδια (μήκους 10 χλμ) τα οποία σέρνει πίσω του και τα οποία φέρουν τα ηχοβολιστικά μηχανήματα που απαιτούνται, ικανά να "κτυπηθούν" σε μεγάλο βάθος οι περιοχές στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου που έχει ζητήσει η Total.
Μέχρι στιγμής τα πιο πυκνά σεισμικά έχουν γίνει βορειοδυτικά της Κέρκυρας, όπου εκφράζεται η βεβαιότητα ότι συνεχίζεται το μεγάλο πετρελαιοφόρο κοίτασμα της Αλβανίας και της νότιας-δυτικής Αδριατικής που έχει δώσει σημαντικές ποσότητες πετρελαίου σε Αλβανία και Ιταλία. Επίσης έχουν γίνει έρευνες στην περιοχή της Κεφαλλονιάς, στον Πατραϊκό Κόλπο, στον Κυπαρισσιακό και στην περιοχή του Κατακόλου.
Πάντως η διαδικασία πώλησης των στοιχείων μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά η ανάλυσή τους θα διαρκέσειμέχρι το τέλος του έτους. Υπό αυτές τις συνθήκες δύσκολα θα έχουμε πρώτη γεώτρηση μέσα στο 2014. Αλλά τι σημασία έχουν μερικοί μήνες μπροστά σε ένα τέτοιο εγχείρημα που μπορεί να αλλάξει την πορεία ολόκληρου του τόπου; 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: