Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Η αλήθεια για τους φόρους στα ακίνητα


Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και το ΔΝΤ να υποστηρίζουν ότι, λίγο-πολύ, «οι φόροι των ακινήτων στην Ελλάδα δεν διαφέρουν καθόλου από τους φόρους σε άλλες χώρες», ωστόσο έρευνα της KPMG αποκαλύπτει ότι μόνο στην Ελλάδα αυξήθηκαν τόσο οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρήσεων και οι έμμεσοι φόροι.
 
Η ιδιαιτερότητα της έκθεσης όμως έγκειται και στο γεγονός ότι υπογράφεται από την γενική διευθύντρια στο φορολογικό τμήμα της εταιρίας KPMG Ελλάδος, κυρία Γεωργία Σταματέλου, που διαδέχθηκε στο πόστο αυτό τον κύριο Γιώργο Μαυραγάνη πριν έξι μήνες, όταν αυτός ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Οικονομικών.
 
Τι αποκαλύπτει η έκθεση; Την ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα των φορολογικών συντελεστών της χώρας μας καθώς η Ελλάδα έχει υψηλότερους συντελεστές εταιρικής και έμμεσης φορολογίας από όλες τις γειτονικές της χώρες!
 
Ο συντελεστής με τον οποίο υπολογίζεται ο φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα ήταν 20% για το έτος 2012 και αυξήθηκε σε 26% για το έτος 2013, όταν σε Αλβανία, Σκόπια και Βουλγαρία, ο αντίστοιχος συντελεστής ήταν μόλις 10% για το 2012 και παραμένει στο επίπεδο αυτό και το 2013. Στην Τουρκία ο συντελεστής φορολογίας των εταιρικών κερδών ήταν 20% για το 2012 και παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο και για το 2013.
 
Αντίστοιχα, στην έμμεση φορολογία, ο βασικός συντελεστής ανέρχεται σε 23% στην Ελλάδα, 20% στην Αλβανία, 18% στα Σκόπια, 20% στη Βουλγαρία, 18% στην Τουρκία και ο μέσος συντελεστή έμμεσων φόρων στην Ευρώπη για το 2012 στο 20%.
 
Την ίδια στιγμη, «στενάζουν» από την υπερφορολόγηση οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Παρά την παράταση ενός μηνός για την καταβολή της δεύτερης και της τρίτης δόσης του ΦΑΠ 2010, (έως 28 Φεβρουαρίου και 29 Μαρτίου 2013, αντίστοιχα), σειρά παίρνουν όλοι οι επόμενοι φόροι που «πέφτουν βροχή» στους πολίτες. Με τα νέα δεδομένα:
 
- Η προθεσμία για την πληρωμή της δεύτερης δόσης του ΦΑΠ για το 2010 λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.
 
- Την ίδια ημέρα λήγει και η προθεσμία για την καταβολή της 7ης και τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος για το 2012.
 
- Τον Φεβρουάριο θα καταφθάσει και το ειδικό τέλος ακίνητων μαζί με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος που θα ταχυδρομήσει η ΔΕΗ.
 
- Η προθεσμία για την πληρωμή της τρίτης και τελευταίας δόσης του ΦΑΠ για το 2010 λήγει στις 31 Μαρτίου.
 
- Τον ερχόμενο Απρίλιο θα ταχυδρομηθούν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΦΑΠ για το 2011, ο οποίος θα καταβληθεί σε 3 μηνιαίες δόσεις. Μέχρι τέλος Απριλίου θα πρέπει να πληρωθούν μαζί, η πρώτη δόση του ΦΑΠ για το 2011 και η πέμπτη και η τελευταία δόση για το ειδικό τέλος ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ.
 
[Του Κωστή Πλάντζου από protothema.gr]
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: