Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (63%) ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΕ (34%) ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ!

ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
(Σχόλιο «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ» στο τέλος του άρθρου)

Ριζικές έως επαναστατικές αλλαγές σημειώνονται στις συνειδήσεις των πολιτών, εν μέσω μιας κρίσης η οποία καλπάζει ανεξέλεγκτη και μπροστά στην εφαρμογή πρωτοφανών πολιτικών λεηλασίας και διάλυσης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι πολύ χαρακτηριστικά τα ευρήματα της έρευνας της Metron Analysis (ανεξαρτήτως του βαθμού αξιοπιστίας της έρευνας), τα οποία καταδεικνύουν κατάρρευση της αποδοχής της ΕΕ ως πλαισίου για την επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και επιλογή του εθνικού κράτους ως του πεδίου για θετικές λύσεις.

Πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα της έρευνας της Metron αν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα στο πλαίσιο ευρύτερων ενώσεων, όπως η ΕΕ, θετικά απαντά μόνο το 34%, ενώ αν αυτή η επίλυση των προβλημάτων μπορεί να συμβεί καλύτερα στο ...
πλαίσιο του εθνικού κράτους απαντά θετικά το εντυπωσιακά μεγάλο 63% και το 3% δεν παίρνει καμία θέση.

Να σημειωθεί ότι το Μάρτιο του 2010, λίγο πριν μπει η χώρα στο Μνημόνιο, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν ακριβώς αντίστροφα και το 64% προέκρινε τη λύση των προβλημάτων στο πλαίσιο της ΕΕ, ενώ μόνο το 32% στο πλαίσιο του εθνικού κράτους.

Τα ευρήματα αυτά έρχονται να σημειώσουν τη ραγδαία κατάρρευση της όποιας αποδοχής και εμπιστοσύνης απέναντι στην ΕΕ, ως αποτέλεσμα του Γερμανικού οδοστρωτήρα που σαρωτικά έχει επιβληθεί σε αυτήν και της άγριας λιτότητας που προωθούν πρώτα απ΄όλα οι δυνάμεις του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα όλο και περισσότεροι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στο ευρώ, όπως ενδεικτικά και μόνο κατέγραψε η πρόσφατη έρευνα της GPO στη βάση της οποίας το 34% των πολιτών απαντούσε ότι απορρίπτει τη λογική της πάση θυσία παραμονής στο ευρώ, λέγοντας ουσιαστικά ότι προτιμά το εθνικό νόμισμα από τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών.

Και αυτά τα ευρήματα πρέπει να αναλογιστούμε ότι σημειώνονται εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου οργιώδους προπαγάνδας υπέρ της ΕΕ αλλά και τρομοκρατικής καταστροφολογίας για την ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Ειδικότερα τα ευρήματα για την ανάγκη διαμόρφωσης του εθνικού νομίσματος θα ήταν πραγματικά πολύ πιο εντυπωσιακά αν υπήρχαν μέσα ενημέρωσης που υποστήριζαν το εθνικό νόμισμα και έρευνες οι οποίες θα έθεταν τα κατάλληλα ερωτήματα.

Το βέβαιον πάντως είναι ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει όχι μόνο να απογοητεύονται αλλά και να αποστρέφονται όλο και περισσότερο και όλο και πιο μαζικά και ραγδαία το ευρώ και την ΕΕ.

Αυτές οι νέες διαθέσεις του ελληνικού λαού διαμορφώνουν ήδη ένα νέο πολιτικό τοπίο, το οποίο βάζει στο περιθώριο μια ιδιότυπη «αριστερή ευρωλαγνεία» και ένα ιδιόμορφο αλλά ξεπεσμένο, «αριστερό ευρωκεντρισμό», ενώ βάζουν στην ημερήσια διάταξη, ως άμεσους ρεαλιστικούς στόχους, τη ρήξη με την ευρωζώνη αλλά και την ΕΕ και την διαμόρφωση μιας νέας ριζοσπαστικής και ανατρεπτικής εθνικής και ευρωπαϊκής στρατηγικής βασισμένης σε εντελώς νέα πλαίσια, παραδοχές και προοπτικές.

Η Αριστερά στο σύνολο της, και πρώτα απ΄ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν άμεσα να επανακαθορίσουν τη γενικότερη πολιτική τους και ειδικότερα την πορεία τους σε σχέση με το ευρώ και την ΕΕ και να θέσουν στο προσκήνιο την ανάγκη συμπόρευσης τους σε ένα κοινό προγραμματικό και κινηματικό πλαίσιο.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται άμεσα να αναζωογονήσει την προοπτική του με ένα νέο κύμα ριζοσπαστισμού για τον οποίο θεμελιώδες στοιχείο οφείλει να είναι η ριζική επανατοποθέτηση της πολιτικής του σε σχέση με ευρώ και ΕΕ.

από το «iskra.gr»

Σχόλιο «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ»: Δεν χρειάζονται δημοσκοπήσεις για να κατανοήσει κάποιος ότι το κλίμα μέσα στο Λαό αλλάζει και μάλιστα δραματικά. Είναι η καθημερινή του εμπειρία στον δρόμο προς τον δικό του Γολγοθά που τον έβαλαν να βαδίζει, που τον οδηγεί στη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας.

Είναι όμως και η μεγάλη προσπάθεια, που έλαβε «ιεραποστολικό» χαρακτήρα, μιας χούφτας ανθρώπων, που προσπαθούν εδώ και τρία χρόνια να ενημερώσουν, να διαφωτίσουν, να διακηρύξουν την αλήθεια, απέναντι στη μεγαλύτερη προπαγανδιστική εκστρατεία που βίωσε ποτέ η ελληνική κοινωνία. Μιας χούφτας ανθρώπων, που τους είπαν γραφικούς, τρελούς, τελικά «συμμορίτες» της δραχμής. 

Είμαστε εμείς του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, που διακηρύσσοντας ότι ο αγώνας είναι πάνω απ' όλα Εθνικοαπελευθερωτικός γιατί χωρίς Εθνική Ανεξαρτησία και Νομισματική Εθνική Κυριαρχία δεν είναι δυνατό να υπάρξει ούτε Δημοκρατία στο τόπο, ούτε πολύ περισσότερο Κοινωνική Απελευθέρωση. Είμαστε εμείς που λοιδορηθήκαμε και χαρακτηρισθήκαμε πότε ακροδεξιό «μόρφωμα», ή εθνικιστές, πότε ακροαριστεροί, ανάλογα με το τι εξυπηρετούσε τη καθεστωτική προπαγάνδα κάθε φορά.

Σήμερα θα μπορούσαμε να επιχαίρουμε που ο σπόρος που ρίξαμε, ρίζωσε βαθιά στο κοινωνικό σώμα και αρχίζει σιγά σιγά να βλασταίνει. Σήμερα θα μπορούσαμε επίσης, να μεμψιμοιρούμε, που άλλοι καρπώθηκαν τα πολιτικά ωφελήματα της δικής μας προσπάθειας και που η απήχηση των απόψεών μας δεν αντιστοιχεί στο χώρο που καταλαμβάνουμε στο πολιτικό στερέωμα.

Δεν επιχαίρουμε, ούτε μεμψιμοιρούμε. Προχωρούμε μπροστά, βαδίζοντας σταθερά πάνω στη γνώση και την επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματός μας. Η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας και ο ενστερνισμός των προτάσεών μας από ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού Λαού είναι ένα πρώτο βήμα. Γνωρίζουμε ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα.

Εμείς συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο του αγώνα. Καλούμε τα κόμματα της λεγόμενης «αντιμνημονιακής» δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συστρατευθούν.  

Καλούμε ειδικότερα την ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να αφήσει τις «ερωτοτροπίες» με το καθεστώς, επιφυλάσσοντας στον εαυτό του ρόλο ενδιάμεσου συνεχιστή και εξωραϊστή της ίδιας καταστροφικής πολιτικής, με τη προσωρινή από τη πλευρά του ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης και να αφουγκραστεί το Λαό και τις πραγματικές ανάγκες της Κοινωνίας.

Αναλαμβάνοντας την Ιστορική τους Ευθύνη, τους καλούμε να έλθουν μαζί μας, εδώ κάτω στη βάση. Και μαζί να οργανώσουμε την Αντίσταση και την μεγάλη Ανατροπή. Για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία και τη Λαϊκή Κυριαρχία, τη Κοινωνική Απελευθέρωση!

Διαφορετικά θα γίνουν το ίδιο αναλώσιμοι με αυτούς που προτίθενται να αντικαταστήσουν. Και τότε η Ιστορία θα αποδειχθεί αμείλικτη απέναντί τους.

(Για τη "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΕΠΑΜ" Όθωνας Κουμαρέλλας)

www.promhtheas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: