Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Κοινή επιστολή Γερμανίας με δορυφόρους Βαλτικής!






Μια περίεργη επιστολή των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας και των δορυφορικών κρατών της εντός της ΕΕ της Λιθουανίας, Λετονίας και Εσθονίας, η οποία επιστολή μιλάει για μια νέα διαχωριστική γραμμή που υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθε'ι στην Ευρώπη ανάλογη με αυτή του ψυχρού πολέμου, δόθηκε πριν λίγο στην δημοσιότητα. Και λέμε "περίεργη" γιατί οι νότιοι νομιμοποιούνται να συγγράφουν τέτοιες επιστολές γιατί είναι τα θύματα. Οι βόρειοι που είναι οι θύτες, πως γράφουν τέτοιες επιστολές;  
Αλλά το σημαντικότερο βρίσκεται αλλού: Οι υπουργοί προχώρησαν σε συμβολική αποδοκιμασία του Συμφώνου μη Επίθεσης που είχε υπογραφεί από τη ναζιστική Γερμανία και τη Σοβιετική Ένωση πριν από ακριβώς 73 χρόνια. Η ΕΣΣΔ είχε επιτεθεί στην Πολωνία το Σεπτέμβριο του 1939, μετά την γερμανική επίθεση και στη συνέχεια προσάρτησε τις βαλτικές χώρες το 1940.

«Άνοιξε το δρόμο σε μια πολιτική αδικίας και απανθρωπιάς που προκάλεσε μια καταστροφή στην Ευρώπη», σύμφωνα με τους υπουργούς. Δεν έγινε γνωστό κατά ποίου ήταν η αποδοκιμασία. Κατά της ναζιστικής Γερμανίας ή κατά της σταλινικής Σοβιετικής Ένωσης; Γιατί η όλη διατύπωση οδηγεί στο ότι αποδοκιμάζεται η αποδοχή από την Γερμανία των σοβιετικών ενεργειών και όχι τόσο η χιτλερική Γερμανία!

Σε ότι αφορά τον οικονομικό τομέα η επιστολή αναφέρει ότι «Δύο δεκαετίες μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, μια νέα διαχωριστική γραμμή απειλεί να διαιρέσει την ήπειρο, αυτή τη φορά ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο», αναφέρουν, λοιπόν, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας.
Στην κοινή επιστολή προειδοποιούν για τον κίνδυνο ρήξης ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο ενώ η κρίση χρέους υπονομεύει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων.

«Η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ευρωπαίους γείτονες και η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, το κοινό μας σχέδιο είναι η βάση της κοινότητάς μας», γράφουν οι υπουργοί και επισημαίνουν ότι «η συνεργασία στην Ευρώπη δεν είναι κάτι που μπορούμε να θεωρήσουμε κεκτημένο, όπως μας υπενθυμίζει η κρίση του χρέους. Έχει εξελιχθεί σε μια βαθιά κρίση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης".

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε, της Λιθουανίας Αντρόνιους Αζούμπαλις, της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς και της Εσθονίας Ούρμας Πάετ υπογράμμισαν πως «οι ανισορροπίες που δημιουργήθηκαν δεν περιορίζονται σ' αυτές των εθνικών οικονομιών της ευρωζώνης. Υπάρχει επίσης μια αυξανόμενη απόκλιση ανάμεσα στις εθνικές συζητήσεις που διεξάγονται για την Ευρώπη».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: