Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Το 70% στις φυλακές είναι αλλοδαποί. Σε λίγο ο έλεγχος των φυλακών θα περάσει στα χέρια των αλλοδαπών και τότε θα μπούμε σε απόλυτη ζούγκλα


Απόσπασμα άρθρου της Γεωργίας Σκιτζή από το CRASH Απριλίου 2012, με τίτλο «Αποθήκες Ανθρώπων οι Φυλακές»
Για τα προβλήματα κορεσμού στις ελληνικές φυλακές που έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις μίλησε αποκλειστικά στο «Crash» ο πρώην διοικητής των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός, αναλύοντας παράλληλα την ανθρωπογεωγραφία των κρατουμένων, ηοποία έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που αναρωτιέται κανείς εάν σωφρονίζουμε μόνο αλλοδαπούς! Οκ. Αραβαντινός αναλύει τους «νόμους» που επικρατούν στις φυλακές σήμερα και δεν διστάζει να μας αποκαλύψει ότι δεν απέχουμε πολύ από τη στιγμή όπου το σύνολο των εγκληματικών δραστηριοτήτων και ο έλεγχος στις ελληνικές φυλακές θα περάσει στα χέρια των αλλοδαπών. Και τότε, όπως μας υπογραμμίζει, θα μετατραπούν τα σωφρονιστικά ιδρύματα σε ζούγκλες.
- Πώς θα χαρακταρίζατε την κατάσταση των φυλακών σήμερα;
«Δραματική είναι η αύξηση του αριθμού των κρατουμένων το τελευταίο διάστημα. ενώ το κυριότερο είναι ότι έχει αλλάξει ησύνθεση των εγκλείστων. Το 70% είναι αλλοδαποί και όπως καταλαβαίνετε έχει αλλάξει η ποιότητα της εγκληματικότητας. Πρόκειται για αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες που έχουν επιρροές από διάφορους πολιτισμούς και θεωρούν τη ζωή συγκρίσιμο μέγεθος».
- Αυτή η πολυπολιτισμικότητα αποτυπώνεται και στις εγκληματικές δράσεις. Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά;
«Θα πρέπει να ξέρετε ότι στις χώρες τους η παραβατικότητα
ή ηεγκληματικότητα αντιμετωπιζόταν με ανοχή, καθώς υπήρχε αδυναμία επιβολής του δικαίου, γεγονός που τους έκανε να αποθρασύνονται περισσότερο. Συγκρίνουν τη ζωή με ό,τι τους λείπει, για παράδειγμα, με ένα πιάτο φαγητό, ακόμα και με μια οδοντογλυφίδα. Δεν έχουν όρια και η στάση αυτή της ζωής τους δεν καθορίζει τη δράση τους μόνο στην κοινωνία, αλλά διατηρούν την ίδια αντίληψη και στις φυλακές. Θα πρέπει να σας επισημάνω ότι ησυχνότητα των βίαιων περιστατικών το τελευταίο διάστημα είναι μεγάλη και πρόκειται για εντάσεις που δεν είχαμε συνηθίσει. Ξεπερνά ακόμη και την περίοδο 1990-1991, χρονιές κατά τις οποίες είχαμε τημαζική είσοδο Αλβανών παραβατών.
Κυρίως ποιων εθνικοτήτων κρατουμένους έχουν τα ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα;
«ΑλγερινοίΤυνήσιοι, Λίβυοι, Αιγύπτιοι, Πακιστανοί και Αφγανοί.Παραβατικοί άνθρωποι που διαθέτουν έντονα το φονταμενταλιστικό στοιχείο. Διατηρούν όμως και επιμέρους θρησκευτικές διαφορές, τις οποίες επιχειρούν να λύσουν πολλές φορές και μέσα στη φυλακή!»
Με ποια κριτήρια γίνεται η κατανομή στα κελιά;
«Κυρία Σκιτζή, λόγω της αντιρατσιστικής διάθεσης που κυριαρχεί στον ελληνικό λαό, οι νόμοι του κράτους και οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινούνται ενάντια στη λογική των κρατήσεων με βάση την καταγωγή, αποτρέποντας την έννοια της γκετοποίησης. Στη λογική αυτή στις ελληνικές φυλακές υπάρχει διαχωρισμός μόνο κατά δίκη, εάν μπορεί να γίνει και αυτός.
Στην πράξη όμως καταλήγει να γίνεται γκέτο ενεργό και δυναμικό, καθώς πρόκειται για πλειοψηφία που καταδυναστεύει τους κρατουμένους που προέρχονται από άλλα κράτη, σίγουρα όμως εκμεταλλεύεται τους Έλληνες, οι οποίοι όλο και κάποια βοήθεια έχουν από το συγγενικό τους περιβάλλον και σε αυτή στοχεύουν όλοι οι άλλοι παρίες από τα υπόλοιπα κράτη. Εάν εξαιρέσουμε κάποια ελάχιστα αντικείμενα τη παραβατικής συμπεριφοράς σε όλα τα άλλα κυριαρχεί το αλλοδαπό στοιχείο. Γεωργιανοί‚ Άραβες, Ασιάτες, Μουσουλμάνοι, ενός ή άλλου δόγματος ελέγχουν το σύνολο των φυλακών. Εμπορία ναρκωτικών, κλοπές. ληστείες και ανθρωποκτονίες αποτελούντα κυρίως αδικήματα των προαναφερομένων σε σχέση με την κατανομή τους κρατουμένων. Θα πρέπει να σας πω ότι ένα μικρό κομμάτι της νύχτας φαίνεται να ελέγχει το ελληνικό στοιχείο και αυτό γιατί κάποια βαριά ονόματα από την πλευρά των Ελλήνων παραμένουν στο προσκήνιο».
- Όπως τα περιγράφετε φαίνεται ότι το αδύναμο στοιχείο των εγκλείστων είναι οι Έλληνες κρατούμενοι.
- «Έχετε δίκιο. Σε λίγο καιρό το σύνολο των εγκληματικών δραστηριοτήτων και ο έλεγχος στις ελληνικές φυλακές θα περάσει στα χέρια των αλλοδαπών. Εκεί ο τρόπος επικοινωνίας, το φιλότιμο των Ελλήνων εγκλείστων και των εργαζομένων, θα σταματήσει να υπάρχει. Ο κοινωνικός έλεγχος στους αλλοδαπούς είναι ανύπαρκτος, οπότε θα μπούμε σε απόλυτη ζούγκλα, όπου θα επιβάλλεται το δίκαιο του ισχυρότερου, και είναι εμφανέστατο ποιοι θα είναι οι ισχυροί. Έννοιες ή προτεραιότητες όπως σωφρονισμός, αυτογνωσία, εγκατάλειψη παραβατικής διάθεσης, δεν θα έχουν καμία τύχη και δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: