Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Τίποτα δεν έγινε τυχαία!

O άνθρωπος δεν ειναι ανεξάρτητος απο το περιβάλλον του,αλλά υπάρχει μια συνεχή συνδεση - ενότητα και μετάδοση πληροφοριών.
Ισως και αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούν να μας απομονώσουν απο την φύση.

Ας δούμε το παρακάτω απλό παράδειγμα ,για να το κατανοήσουμε καλύτερα.
Εχετε σκεφτεί γιατί τα φύλλα έχουν πράσινο χρώμα;

Θα μου πείτε ναι,λόγω χλωροφύλλης!
Πως όμως λειτουργεί γνωρίζετε;

Η χλωροφύλλη είναι μια χημική ουσία ,που έχει την ιδιότητα να απορροφά το φως.

Το φως ομως δεν είναι το διαφανές που βλέπουμε,αποτελείται απο επιμέρους χρώματα,τα οποία είναι ορατά οτα δημιουργείται το ουράνιο τόξο και τα οποία γίνονται αντιληπτά σε διαφορετικές συχνότητες.


Εικόνα


Το ορατό φως που μπορεί να δει ένα ανθρώπινο μάτι κυμαίνεται περίπου από 400-700nm. Για να καταλάβουμε το εύρος αυτό οπτικά αξίζει να θυμηθούμε τα χρώματα του ουράνιου τόξου τα οποία ξεκινούν από το ιώδες (μωβ) χρώμα (~400nm), βαθύ μπλε (~475nm), πράσινο (~510nm), κίτρινο (~570nm), πορτοκαλί (~590nm) και καταλήγουν στο κόκκινο (~650nm). Λίγο κάτω από τα 400nm όπου βρίσκεται το ιώδες χρώμα συναντάμε την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ αμέσως πάνω από τα 700nm ξεκινά η υπέρυθρη.

Το χρώμα που έχει κάθε αντικείμενο δημιουργείται από την ανάκλαση του αντίστοιχου μήκους κύματος στην επιφάνειά του. Για παράδειγμα, η επιφάνεια των πράσινων φυτών ανακλά τα μήκη κύματος που βρίσκονται στην περιοχή του πράσινου φωτός και γι' αυτό φαίνονται πράσινα, ενώ όλα τα υπόλοιπα μήκη κύματος (θα μπορούσαμε να πούμε χρώματα για να γίνει οπτικά πιο κατανοητό) απορροφώνται.

Οι "πράσινοι" χλωροπλάστες δεσμεύουν περισσότερο το μπλε και το κόκκινο φως, ενώ δεν απορροφούν σχεδόν καθόλου το πράσινο, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

Εικόνα

Αρα με λίγα λόγια,η χλωροφύλλη κατα την διάρκεια της φωτοσύνθεσης,απορροφά το κόκκινο και το μπλε χρώμα,ενώ αντανακλά-εκπέμπει το πράσινο χρώμα.

Το μάτι του ανθρωπου λαμβάνει αυτή την πληροφορία,δεδομένου οτι το πράσινο χρώμα εκπέμπεται σε συγκεκριμένη συχνότητα και ο εγκέφαλος μας την μεταφράζει σε πράσινο χρώμα.


Τίποτα δεν έγινε τυχαία!

Πληροφορίες λήφθηκαν απο  istellas.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: