Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Δεν αποδίδουν τον Φ.Π.Α. επί 10 χρόνια οι Γερμανοί μέτοχοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’ΠΑΡΟΝ της Κυριακής’’ ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών φέρεται ότι δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ δέκα ετών, που ανέρχεται στο ύψος των 500.000.000 ευρώ. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική εταιρεία Hochtief που αποτελεί τον κύριο μέτοχο του αεροδρομίου, προχώρησε σε αυτήν την απόφαση ως μέτρο συμψηφισμού για οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι της, ύψους 325.000.000 €. 

Το γεγονός αυτό όμως, αποτελεί παραβατική συμπεριφορά και φοροδιαφυγή, καθώς το δικαίωμα συμψηφισμού αναγνωρίστηκε με σχετική εγκύκλιο τον Ιανουάριο του 2012 και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 
Κατά συνέπεια, αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση η ασυλία που τυγχάνουν τέτοιες αυθαίρετες συμπεριφορές και μάλιστα από ξένα κεφάλαια, την στιγμή που ο Ελληνικός λαός και οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν γονατίσει από τα δυσβάστακτα μέτρα της Τρόικας.
 
Συνεπώς ερωτάται ο  αρμόδιος Υπουργός:  
1.      Αληθεύει το παραπάνω δημοσίευμα της εφημερίδας; Εάν ναι, με ποια λογική έχει μείνει στο απυρόβλητο από τις φορολογικές Αρχές της χώρας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών;
2.      Οι ξένες επενδυτές υπόκεινται στην Ελληνική Νομοθεσία ή είναι υπεράνω του Νόμου; 
3.      Πόσο είναι το ύψος του Φ.Π.Α. μαζί με τις προσαυξήσεις, που ενώ έχει εισπράξει η εταιρία από τους πελάτες της δεν τον έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο;
4.      Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 10 χρόνια στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ποια τα αποτελέσματα αυτών;
5.      Λαμβάνει φορολογική ενημερότητα η εταιρία και αν ναι πως συμβαίνει από την στιγμή που δεν αποδίδει τον Φ.Π.Α. που εισπράττει;
6.      Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ώστε να αποδώσει όλον τον οφειλόμενο Φ.Π.Α. που οφείλει;
Ο  Ερωτών  Βουλευτής:
Ανατολάκης Γεώργιος, Β΄ Πειραιώς ΛΑ.Ο.Σ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: