Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Τζ. Σόρος: "Η πτώχευση της Ελλάδας πυροδοτεί παγκόσμιο κραχ"

Η Ελλάδα πυροδοτεί ένα Μεγάλο Κραχ: Με εκτενές άρθρο του στους Financial Times, ο μεγαλοεπενδυτής Τζώρτζ Σόρος, εξηγεί πως η κατάρρευση της Ελλάδα μπορεί να ωθήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές προς ένα νέο Μεγάλο Κραχ με ανυπολόγιστες πολιτικές επιπτώσεις, επειδή οι αρχές στην Ευρώπη έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. «Η Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει και η Ευρώπη έχει χάσει τον έλεγχο. Πρέπει να επανακτήσουν τον έλεγχο και πρέπει να το κάνουν τώρα. Είναι απαραίτητο να γίνουν τρία αποφασιστικά βήματα: Πρώτον, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης πρέπει να καταλήξουν κατ’ αρχάς σε μια νέα συμφωνία δημιουργίας κοινού υπουργείου Οικονομικών στην ευρωζώνη», τονίζει ο μεγαλοεπενδυτής.
Την ίδια ώρα, ο Τζώρτζ Σόρος υποστηρίζει ότι οι μεγάλες τράπεζες πρέπει να τεθούν υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε αντάλλαγμα για πρόσκαιρη εγγύηση και μόνιμη επανακεφαλαιοποίηση.

«Η ΕΚΤ θα καθοδηγήσει τις τράπεζες έτσι ώστε να διατηρήσουν τις πιστωτικές γραμμές τους και τα δάνεια σε κυκλοφορία, ενώ θα παρακολουθεί στενά κινδύνους που τυχόν θα αναλαμβάνουν. Τρίτον, η ΕΚΤ θα δώσει τη δυνατότητα σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία να επαναχρηματοδοτήσουν προσωρινά το χρέος τους, με πολύ χαμηλό κόστος και να μην χαθεί το παιχνίδι όπως έγινε με την Ελλάδα», αναφέρει.

Όπως εξηγεί ο Σόρος, με αυτά τα βήματα θα ησυχάσουν οι αγορές και η Ευρώπη θα έχει τον απαραίτητο χρόνο για να σχεδιάσει μια στρατηγική ανάπτυξης, χωρίς την οποία δεν μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα χρεών.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: