Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Και οι Τούρκοι το χαβά τους! Θέλουν να αγοράσουν ελληνικά νησιά!




Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια από την Τουρκία, που περιμένει πότε θα βγάλει στην Ελλάδα στο σφυρί εκτός από ΔΕΚΟ και νησιά! 

Τούρκοι επιχειρηματίες καταστρώνουν σχέδια εκμετάλλευσης ελληνικής περιουσίας στο Αιγαίο σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.


Στις εφημερίδες ήδη κυκλοφορούν τίτλοι όπως “ελληνικά νησιά προς πώληση” και “νησί στην Ελλάδα στην τιμή ενός σπιτιού στην Κωνσταντινούπολη”, που δείχνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, όσο βάσιμο και αν είναι αυτό ή όχι.

Η ιστοσελίδα privateislansonline.com έχει μάλιστα τις τμές 12 ελληνικών νησιών, που ξεκινουν από 1,5 και φτάνουν στα 15 εκατομμύρια ευρώ. 


Βρίσκονται σύμφωνα με την εφημερίδα, στο Αιγαίο, κοντά στη Φολέγανδρο, στο Ιόνιο, στον Κορινθιακό, στον Σαρωνικό και στον Αμβρακικό.

Ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας FiYapi, Φικρέτ Ινάν, μιλώντας στην εφημερίδα αναφέρει οτι έχει στα χέρια του έρευνες για έξι ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα για το Λυχνάρι, τη Μικρή Αμοργό, την Καρδιώτισσα, τη Ναυσικά και τον Βούβαλο. Έχουν καταρτίσει κανονικά σχέδιο ανέγερσης πολυτελών βιλών και ξενοδοχείων.

“Περιμένουμε πότε θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να δούμε σε ποιον θα απευθυνθουμε. 


Βασική προϋπόθεση είναι τα νησιά να βρίσκονται κοντά σε ακτές, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των επισκεπτών” αναφέρει ο ίδιος.



Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας είχε πει σαφώς ότι αν η Ελλάδα πουλήσει νησιά, τότε επιχειρηματίες από την Τουρκία πρέπει να σπεύσουν να τα αγοράσουν.

Παράλληλλα, ο Μπαρίς Αϊντίν, πρόεδρος του κτηματομεσιτικού γραφείου Bariskent αναφέρει ότι “είναι πολύ σημαντική η αγορά ελληνικών νησιών από Τούρκους” και ότι “από την άποψη του μέλλοντος του τουρκικού τουρισμού πρέπει αυτά τα νησια να γίνουν δικά μας”. 



Προσθέτει μάλιστα: “Η κρίση στην Ελλάδα δεν θα τελειώσει σύντομα και τις τιμές αυτές δεν θα μπορέσουμε να τις βρούμε μετά την κρίση”. 




Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τούρκοι επιχειρηματίες περιμένουν να περάσει στη Βουλή ο νόμος για την τουριστική κατοικία καθώς θεωρούν ότι έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τα σχέδιά τους.

Η ελληνική πλευρά ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα πώλησης δημόσιας περιουσίας, όπως τονίζει και ο υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης. 


Πηγές από την ΚΕΔ αναφέρουν πάλι ότι ορισμένα από τα νησιά που βρίσκονται στο στόχαστρο είναι ιδιωτικά και αν αποφασιστεί αξιοποίηση θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες του ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού. 
  
 onalert 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: