Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Εκατοντάδες τεθωρακισμένα παραχωρούν δωρεάν οι ΗΠΑ στον Ελληνικό Στρατό!


Tην Κυριακή 12 Ιουνίου αναχωρεί για τις ΗΠΑ επταμελής επιτροπή αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, με αποστολή την επιθεώρηση και επιλογή από τα Πλεονάζοντα Αμυντικά Υλικά των ΗΠΑ εκατοντάδων οχημάτων μεταφοράς πεζικού αντιαρματικών κλπ.
Αποστολή τους η "Κοινή Οπτική Επιθεώρηση" (Joint Visual Inspection: JVI) και επιλογή από κοινού με Αμερικανούς αξιωματικούς των M113A2, 110 M901A2 ITV, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) M981 και 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548Α1 κλπ. Μετά την JVI θα γίνει η επιλογή των πλέον αξιόμαχων οχημάτων από τον Ελληνικό Στρατό, τα οποία μόλις εγκριθεί η LoR από το Κογκρέσσο, θα μεταφερθούν στα λιμάνια και ια φορτωθούν στα καράβια που θα ενοικιάσει η ελληνική κυβέρνηση για μεταφορά τους στην Ελλάδα.
Κανονικά πριν το τέλος του έτους ή το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα ξεκινήσουν να έρχονται στην Ελλάδα τα δωρέαν παραχωρηθέντα Μ1Α1 και τα λοιπά οχήματα βελτιώνοντας δραματικά στις χερσαίες δυνάμεις το ισόζύγιο ισχύος υπερ της Ελλάδας.
Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση, αναφέρουν πηγές του ΓΕΣ στο defencenet.gr, οφείλεται στο ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημερώθηκε πρόσφατα πως είναι διαθέσιμα για δωρεάν παραχώρηση επιπλέον 176 τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού Μ113Α2, 10 Βελτιωμένα Οχήματα TOW (ITV) M901A1 και 145 οχήματα σταθμού διοίκησης Μ577Α2.
Ειδικά η παραχώρηση των τελευταίων θα καλύψει σημαντικές ανάγκες των τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων μονάδων και σχηματισμών του Ελληνικού Στρατού.
Η LoR αναφερόταν στην παραχώρηση 224 M113A2, 110 M901A2 ITV, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) M981, 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548Α1, ενός αυτοκινούμενου όλμου Μ106Α2 των 4,2in (107mm) και 3.000 βλημάτων αρμάτων 120mm HEAT τύπου Μ830. Με την προσθήκη του δεύτερου συνόλου παραχωρούμενου υλικού, καλύπτεται πλήρως το αίτημα του ΓΕΣ για 400 Μ113Α2.
Μετά από αυτά θα ακολουθήσει η πρόσκληση για επιθεώρηση και επιλογή από περίπου 1000 άρματα μάχης Μ1Α1 Αbrams των 400 που θα προμηθευτεί δωρεάν ο Ελληνικός Στρατός, παρά τα όσα ευτράπελα έχουν ακουστεί περί δήθεν «ραδιενεργών αρμάτων» από κάποια ΜΚΟ και κάποιο κίνημα «Διεθνιστικής Αλληλεγγύης Φαντάρων»!
Η θωράκιση του Μ1Α1, παρά το γεγονός ότι δεν είναι DU, όπως δηλώθηκε από το Επιτελείο, εν τούτοις υπερέχει αυτής του LEO2A4 καθώς διαθέτει διαδοχικά στρώματα χάλυβα υψηλής σκληρότητας και μήτρας κέβλαρ με κεραμικά ένθετα, όπως το καρβίδιο του βορίου. Καρβίδιο είναι οι στέρεες δυαδικές ενώσεις του άνθρακα με ηλεκτροθετικά στοιχεία, κυρίως μέταλλο.
Βέβαια αν ήταν DU δηλαδή Μ1Α1ΗΑ θα υπερείχε σε βαλλιστική προστασία ακόμα και του LEO2HEL, αλλά και πάλι υπερέχει, όπως είπαμε των τουρκικών LEO2A4. Μαζί με τα άρματα έρχονται και 3.000 αντιαρματικά βλήματα Υψηλής Εκρηκτικότητας Μ830 των 120 χλστ. αλλά είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες 12.000 βλήματα για ένα στοιχειώδες απόθεμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2011/06/blog-post_5441.html#ixzz1OyHnGx1P

Δεν υπάρχουν σχόλια: