Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ο μεγάλος αδερφός και στο κινητό!

Ο «Μεγάλος Αδελφός» χτυπάει και στο κινητό μας. Δεν θα μπορούμε πλέον να κάνουμε ούτε ένα βήμα ξέγνοιαστοι και ελεύθεροι. Όλοι θα μας... κατασκοπεύουν!
Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των χρηστών του Ιντερνετ είναι να εντοπίζουν τα ίχνη τα φίλων τους μέσω των smart phones, των κινητών ή των υπολογιστών τους. Πρόκειται για τη γνωστή υπηρεσία Latitude της Google, που παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα του γεωγραφικού εντοπισμού. Οπως όμως πρόσφατα ανακάλυψε ο Γερμανός Μάλτε Σπιτς, μέλος του κόμματος των Πρασίνων, οι κινήσεις μας παρακολουθούνται διαρκώς, είτε το γνωρίζουμε και είμαστε σύμφωνοι με αυτό είτε όχι.

Καθώς οι πάροχοι δεν αποκαλύπτουν εύκολα τις πληροφορίες που συλλέγουν, ο Σπιτς αναγκάστηκε να κινηθεί δικαστικά προκειμένου να μάθει πόσα ακριβώς στοιχεία είχε συλλέξει η δική του εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η Deutsche Telekom,σχετικά με τις μετακινήσεις του.

Τα αποτελέσματα είναι πραγματική αποκάλυψη. Μέσα σε έξι μήνες - από τις 31 Αυγούστου 2009 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2010 - η Deutsche Telekom είχε καταγράψει και «σώσει»τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Σπιτς 35.000 φορές! Δηλαδή η διαδικασία επαναλαμβανόταν κατά μέσο όρο κάθε επτά λεπτά.

Η έρευνα του Σπιτς, υποστηρίζουν ειδικοί που ασχολούνται με υποθέσεις ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, είναι πρωτοφανής. Αυτό που κυρίως προκύπτει είναι πόσο απλή διαδικασία είναι η ανίχνευση για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Σε αντίθεση με άλλες online υπηρεσίες ή με άλλες ιστοσελίδες,οι οποίες στέλνουν κάποιο στοιχείο - ένα είδος «καρότου» - στον υπολογιστή του χρήστη και προσπαθούν να συνδέσουν τη δραστηριότητά του με την κίνηση του ανθρώπου που τους ενδιαφέρει, οι πάροχοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο από το να καταγράφουν δεδομένα.

«Ολοι κινούμαστε με μικρές ταμπέλες. Η ταμπέλα καθενός φέρει ένα νούμερο τηλεφώνου με το οποίο συνδέεται, όπως επίσης με τις κλήσεις μας αλλά και το τι κάνουμε με το κινητό», επισημαίνει η Σάρα Γουίλιαμς, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη. «Ούτε καν γνωρίζουμε ότι παρέχουμε τέτοιου είδους δεδομένα», εξηγεί.

Ο γεωγραφικός εντοπισμός είναι από τις πλέον βασικές λειτουργίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Περίπου κάθε επτά δευτερόλεπτα, η εταιρεία εντοπίζει την πλησιέστερη στο κινητό κεραία. Επιπλέον, για λόγους που αφορούν την έκδοση λογαριασμού, εντοπίζουν από πού γίνεται το τηλεφώνημα καθώς και πόσο διαρκεί.

Αυτό που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον καθηγητή Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας Ματ Μπλέιζ, είναι ότι στην περίπτωση του Σπιτς οι πληροφορίες ανίχνευσης δεν αντλούνταν βάσει της συνήθους λειτουργίας των εταιρειών, αλλά σε σχέση με το πόσο συχνά έλεγχε το e-mail του.

Στο επιχείρημα ότι για να ζει κανείς στον 21ο αιώνα πρέπει να θυσιάσει την προσωπική του ζωή, ο καθηγητής Μπλέιζ αντιτείνει ότι «τα κινητά έχουν γίνει αναπόσπαστο στοιχείο της σύγχρονης ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: