Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μετρημένες οι μέρες του Καντάφι; Διχοτομείται η Λιβύη;



Η κάθετη κλιμάκωση της κατάστασης στη Λιβύη δημιουργεί φόβους διχοτόμησης της χώρας ανάμεσα στο ανατολικό και το δυτικό τμήμα, ενώ η επικράτηση των δυνάμεων του Καντάφι μόνο βέβαια δεν θα πρέπει να θεωρείται.

Στην εξίσωση θα πρέπει κανείς να υπολογίσει αφενός τις φυλές της χώρας, αφού οι επικεφαλής... φύλαρχοι είναι ισχυρότατοι και γενικώς οι εντολές τους εκτελούνται. 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η σχετική φημολογία των προηγούμενων ημερών ήθελε τον Καντάφι να έχει βρει καταφύγιο στη φυλή από την οποία προέρχεται (Σέμπα / Sebha στον παρακάτω χάρτη), στην έρημο. 
Αφετέρου, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάσταση στο στράτευμα.




Όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, οι πληροφορίες θέλουν κάποιες μονάδες και ανώτατους αξιωματικούς να έχουν περάσει με το μέρος των εξεγερμένων. 

Ενδιαφέρον έχει επίσης να διαπιστωθεί τι θα γίνει και στο πλαίσιο της πάλης για την εξουσία στο εσωτερικό του καθεστώτος, αφού το στράτευμα φέρεται να ελέγχεται κυρίως από τον μεγαλύτερο γιο του Μουαμάρ Καντάφι, τον Μοτάσεμ, και όχι τον Σεΐφ Αλ Ισλάμ, ο οποίος φαίνεται περισσότερο, μιλώντας στην τηλεόραση από στήθους και δίνοντας την εντύπωση ότι αυτός ηγείται του αγώνα για τη διατήρηση του καθεστώτος.

Όσον αφορά τη διαίρεση της χώρας, φαίνεται πως το ανατολικό τμήμα, εκεί όπου βρίσκεται η Βεγγάζη, στην Κυρηναϊκή χερσόνησο, συγκεντρώνει το μισό περίπου του πληθυσμού της χώρας και το μισό περίπου του πετρελαϊκού πλούτου, ενώ το πλουσιότερο δυτικό, εκεί όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Τρίπολη, αποτελεί το προπύργιο των υποστηρικτών του Καντάφι. Οι εξεγερμένοι φέρονται να επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε πετρελαιοπηγές, απόπειρα την οποία εξουδετέρωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Η σύγκρουση μπορεί να εξελιχθεί σε αιματηρό εμφύλιο, αφού όπως παραδέχθηκε και ο Σεΐφ Αλ Ισλάμ, οι εξεγερμένοι έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε βαρύ οπλισμό. 

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής, ότι ο Καντάφι δεν έχει χρησιμοποιήσει την Αεροπορία της χώρας του και το Ναυτικό. 

Άγνωστο είναι βέβαια, εάν κάποιοι αξιωματικοί αποφασίσουν να ταχθούν με το πλευρό των εξεγερμένων, εναντίον του καθεστώτος, οπότε η σύγκρουση θα βρεθεί σε άλλη διάσταση, ενώ η αιματοχυσία που θα ακολουθήσει μπορεί να μην έχει προηγούμενο...


Άραγε προσεύχεται... στον Αλλάχ να σώσει το καθεστώς του; Σε κάθε περίπτωση και μόνο κοιτώντας κανείς τις φωτογραφίες του επί 43 έτη δικτάτορα της Λιβύης, αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά... Ίσως στην προσευχή του να αποκαλεί το Θεό με τη λέξη... συνάδελφε!

Defence-point.gr

 http://ellinilatris.blogspot.com/2011/02/blog-post_1369.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: