Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σόιμπλε: Η επαναφορά της δραχμής θα σήμαινε το «τέλος για το ευρώ»



Κάθετα αντίθετος σε έξοδο χωρών από την Ευρωζώνη, ακόμη και προσωρινά, τίθεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν η αρχή του τέλους για το ευρώ. Ειδικά για την Ελλάδα, η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να μην είναι ταμπού, όπως λέει, αλλά θα ήταν «καταστροφική για τη Γερμανία και την ΕΕ», καθώς θα εκτίνασε στα ύψη την ισοτιμία του ευρώ με τα άλλα νομίσματα.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus, που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα, ο Γερμανός υπουργός τονίζει πως πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ «δεν είναι ταμπού, αλλά κατά τη γνώμη μου λανθασμένη».

Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, συνέχισε, θα σήμαινει ισχυρή ανατίμηση του ευρώ που θα είχε ως συνέπεια καταβαράθρωση των γερμανικών εξαγωγών και «ντόμινο» επιπτώσεων στις ευρωπαϊκές οικονομίες. «Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη», ανέφερε ο Β.Σόιμπλε.

Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους «αδύναμους κρίκους» του ευρώ: Η δυνατότητα εξόδου ενός κράτους μέλους από την Ευρωζώνη, έστω και «προσωρινή», θα αποτελούσε την αρχή του τέλους για το ενιαίο νόμισμα, συνέχισε ο Β.Σόιμπλε, τονίζοντας στο γερμανικό περιοδικό ότι τα γερμανικά κεφάλαια που διοχετεύονται (μέσω δανείων) στις πιο αδύναμες χώρες είναι «επένδυση στο ευρώ».

Ο υπ. Οικονομικών αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση αν υπολογίζει με αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και παραπέμπει στην πρόσφατη εκτίμηση του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που διαπίστωσαν εκ νέου ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη το ευρωπαϊκό συμβούλιο «ΕΕΑG» - όπως αποκαλείται ομάδα οικονομολόγων περί τον πρόεδρο του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχου ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν - είχε προτείνει για την Ελλάδα είτε την επιστροφή στη δραχμή, είτε δραστική περικοπή σε ευρεία κλίμακα μισθών και αποδοχών.


http://kostasxan.blogspot.com/2011/02/blog-post_8410.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: