Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τα ένσημα μειώνονται από 200 σε 120 Πιο εύκολα η άδεια παραμονής για αλλοδαπούς


Τρία φλέγοντα θέματα - η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, η αδήλωτη εργασία και μεταναστευτική πολιτική - θα τεθούν τη Δευτέρα στο τραπέζι του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Η Λουκα Κατσέλη θα ανακοινωσει ότι θα τεθούν σε εφαρμογή βοηθητικά μέτρα για να υπογραφούν εως τον Ιούνιο περισσότερες ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, με μειωμένες αμοιβές. Τα
κυριότερα μέτρα είναι η έγκριση, κατά προτεραιότητα, από το πρωτοδικείο, της σύστασης σωματείων, τα οποία θα υπογράφουν τις επιχειρησιακές συμβάσεις και η αναβάθμιση του ανωτάτου συμβουλίου εργασίας, το οποίο γνωμωδοτεί για την επέκταση των κλαδικών.

«Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις» θα απαιτήσουν ΓΣΕΕ, έμποροι και βιοτέχνες, ζητώντας να διατηρηθεί το δικαίωμα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, το οποίο με κάθε τρόπο προσπαθεί να περιορίσει η Τρόικα, ώστε να μειωθούν συνολικά οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα πάντως αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που μεταξύ άλλων θα μειώνει τον ετήσιο αριθμό των ενσήμων που απαιτούνται για τη χορήγηση άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς από διακόσια που είναι σήμερα σε εκατόν είκοσι.

«Ψαλίδι» στις τράπεζες

Στο στόχαστρο του Μνημονίου Νο4 βρίσκονται και οι μισθοί των τραπεζοϋπαλλήλων. Το πρώτο που επιτάσσει η Τρόικα είναι να καταργηθεί το επίδομα ισολογισμού που αντιστοιχεί σε μισό μισθό και χορηγείται κάθε χρόνο το Μάρτιο και να εξισωθούν οι μισθοί των τραπεζοϋπαλλήλων με αυτούς του ιδιωτικού τομέα.

Περικοπές αναμένονται και στα κοινωνικά επιδόματα βάσει των επιταγών του Μνημονίου.

Με την καταγραφή και τον έλεγχο των επιδομάτων που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ανοιξης καταρχήν θα περιοριστούν οι επικαλύψεις. Δηλαδή όποιος δουλεύει σε αδήλωτη εργασία, δε θα παίρνει επίδομα ανεργίας, όποιος παίρνει πολυτεκνικό επίδομα δε θα παίρνει και οικογενειακό επίδομα τέκνων από την εργασία του ή τον ΟΑΕΔ.

Εν συνεχεία αναμένεται να θεσπιστούν και εισοδηματικά κριτήρια.

Αυστηρότερες θα γίνουν και οι προϋποθέσεις χορήγησης του ΕΚΑΣ. Ηδη στο υπο κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπεται πλαφόν και για εισοδήματα από άλλες πηγές, όπως είναι η συμμετοχή σε εταιρίες μετά τη διαπίστωση ότι περίπου 10.000 δικαιούχοι του επιδόματος όχι μόνο δεν ήταν χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά μέτοχοι.

Στον αέρα κινδυνεύουν να μείνουν και πολλά επιδόματα ατόμων με αναπηρίες, ενώ εισοδηματικά κριτήρια θα τεθούν και στο επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με το μνημόνιο, για να εξοικονομηθούν 500 εκατ. ευρώ.

Το ψαλίδι θα επεκταθεί και στις φοροαπαλλαγές προσώπων και επιχειρήσεων που σήμερα υπερβαίνουν τις 900. Ετσι, δαπάνες, όπως δίδακτρα, ασφάλιστρα, γιατροί, έξοδα για τα προστατευόμενα μέλη θα επαναξιολογηθούν και πιθανόν κάποιες να περικοπούν από τον ιούνιο για την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων.


Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=108518

1 σχόλιο:

ΛΕΓΕΩΝΗΣ είπε...

ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΤΟΙΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΑΚΡΥΑ....