Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Tο Kαλό ?



Λέξεις…. τις χρησιμοποιούμε καθημερινά ως τον βασικότερο τρόπο έκφρασης, αλλά ίσως ποτέ δεν έχουμε σκεφτεί την δύναμη που κρύβεται πίσω από αυτές και πως ο συνδυασμός τους μπορεί να μετατρέψει έναν άνθρωπο ,είτε σε πιόνι του συστήματος, είτε να θέσει σε λειτουργία τα γρανάζια του εγκεφάλου του και να τον κάνει να βλέπει τα γεγονότα με μια άλλη ματιά.

Θα αναρωτηθείτε τι λέω τώρα και πως αυτά είναι παράλογα πράγματα ή στην σφαίρα της φαντασίας μου και πως σε σας δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, γιατί θα το αντιλαμβανόσασταν.

Και εγω σας λέω ότι το έχουν κάνει ηδη και πως δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι!
Και θα σας πω ένα παράδειγμα. Πόσες φορές ακούσατε να μιλάνε για το καλό της ανθρωπότητας, για το καλό του περιβάλλοντος και για το καλό της πατρίδας, ακόμα ακόμα να αναφέρονται και για το δικό μας καλό ?

Ποιο είναι όμως αυτό το γενικό καλό που όλοι αναφέρουν? Και ποιος είναι αυτός που το καθορίζει?
Αναρωτηθήκατε ποτε? Σίγουρα όχι.
Από την άλλη όμως σίγουρα έχετε δώσει κάποιο χρηματικό ποσό, σε όλες αυτές τις ΜΚΟ,που αγωνίζονται δήθεν για το καλό του περιβάλλοντος και σας κάνουν να νομίζετε ότι κάνετε το καθήκον σας. Όπως και σίγουρα έχετε ανεχτεί ενέργειες πολιτικών, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι αυτό που κάνουν είναι για το καλό της πατρίδας.
Αυτό που έπρεπε να σας παραξενεύει όμως ,είναι ότι παρουσιάζουν το καλό ως μια αφηρημένη έννοια, χωρίς να προσδιορίζουν τι και πως. Και εμεις ως ανθρωπάκια πέφτουμε στην παγίδα τους. Βάζουν μπροστά την βιτρίνα του δήθεν καλού ,για να τραβήξουν τα βλέμματα και τις συνειδήσεις, χρησιμοποιώντας την δύναμη του καλού. Βλέπετε η λέξη καλό από μόνη της και μόνο που αντηχεί στα αυτιά μας, ξυπνάει το μέρος εκείνο του εαυτού μας που πιστεύει στο να δίνει, παρά στο να λαμβάνει, σε όσους έχει απομείνει ακόμα ζωντανό. Και αυτό εκμεταλλεύονται προς όφελος τους!Οδηγούν όλη αυτή την καλή ενέργεια σε λάθος μονοπάτια και μας κρατάνε κοιμισμένους ,δίνοντας μας την ψευδαίσθηση ότι όντως προσφέρουμε.
Την επόμενη φορά λοιπόν ,που ακούσετε κάποιον να αναφέρει την λέξη καλό, ψάξτε το πρώτα αν το κάνει πραγματικά για το καλό προτου προβείτε σε οτιδήποτε.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: