Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Προωθούν μυστικά συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

 ΤΟ ΠΑΡΟΝ
 
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΘΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Προωθούν μυστικά συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο
Και θα μας χρυσώσουν το χάπι ότι έτσι θα βγάλουμε λεφτά, που τα έχουμε ανάγκη...





Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαβουλεύσεις για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να έχουν αντιμετωπιστεί τα ακανθώδη ελληνοτουρκικά προβλήματα, που έχουν αφετηρία τις μονομερείς διεκδικήσεις της Άγκυρας.

Οι διαδικασίες ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία έχουν ενταθεί, όπως και οι πιέσεις από μεγάλα διεθνή οικονομικά συμφέροντα, ώστε να υπάρξει μια συμφωνία για συνεκμετάλλευση τώρα που υπάρχει η μεγάλη οικονομική κρίση και κάποιοι θα μπορέσουν να ισχυριστούν ότι με τη συμφωνία μπορούμε να αντλήσουμε πόρους από τον πλούτο του Αιγαίου.

Όσοι πιέζουν γι’ αυτήν τη συμφωνία συνεκμετάλλευσης, ακόμα και χωρίς να έχουν επιλυθεί τα ακανθώδη θέματα, γνωρίζουν καλά και από τις «ανιχνεύσεις των δορυφόρων» ότι στο αρχιπέλαγος υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου, η εκμετάλλευση των οποίων θα αποφέρει «πολύ χρήμα».

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία έχουν προχωρήσει αρκετά και ήδη εξετάζονται θέματα που αφορούν το επιλεκτικό εύρος των χωρικών υδάτων (η περίφημη «δαντέλα», αλλού δηλαδή 10 ν.μ, αλλού 8 ν.μ., αλλού 6 ν.μ. κ.ά.). Πάντως, για την ώρα αγκάθι παραμένει το ότι η Τουρκία δεν αίρει τις μονομερείς διεκδικήσεις της για 130 περίπου βραχονησίδες στο Αιγαίο. Επί της ουσίας, αν δεν αντιμετωπιστεί σύντομα αυτό το πρόβλημα, ενδέχεται να υπάρξει εμπλοκή στις συνομιλίες για τη συνεκμετάλλευση, καθώς δεν θα μπορεί να ρυθμιστεί η υφαλοκρηπίδα.

Για πολλούς, εντός και εκτός Ελλάδας, η παρούσα φάση, που η Ελλάδα έχει γονατίσει από την οικονομική κρίση, είναι η ιδανική ευκαιρία για να περάσει κάτω από το χαλί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, παραμερίζοντας ακόμα και άλυτες ελληνοτουρκικές διαφορές
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: