Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

DER SPIEGEL: Η γερμανική κυβέρνηση έχει περάσει στην λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας για την ελεγχόμενη χρεοκοπία κρατών…

(ΣΣ Δέν το λένε ξεκάθαρα αλλά όλο αυτό πού θα διαβάσετε είναι για την Ελλάδα. Διαβάστε το προσεκτικά, τα λέει όλα. Προσέξτε ιδιαίτερα την δεύτερη φάση, σέ περίπτωση αποτυχιας τής πρώτης…)
Σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας
Η Γερμανία επεξεργάζεται σχέδιο χρεοκοπίας, οπως αποκαλύπτει στο αυριανό του τεύχος το περιοδικό Der Spiegel. Με τη διαδικασία “haircut” εμπλέκονται και ιδιώτες στην στη στήριξη υπερχρεωμένων χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του εβδομαδιαίου περιοδικού DER SPIEGEL, η γερμανική κυβέρνηση έχει περάσει στην λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας για την ελεγχόμενη χρεοκοπία κρατών. Έχει καθορίσει δηλαδή τις τεχνικές λεπτομέρειες με στόχο, όπως έχει κατ` επανάληψη πει η καγκελάριος να μην πληρώνουν τα σπασμένα μόνο οι φορολογούμενοι.

Διαδικασία “κούρεμα”

Η  καγκελάριος Μέρκελ θέλει να αλαφρώσει τους φορολογούμενους

Η καγκελάριος Μέρκελ θέλει να αλαφρώσει τους φορολογούμενους
Σύμφωνα με το σχέδιο της καγκελαρίας που στηρίζεται σε σχετικές προεργασίες των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης η σχετική διαδικασία, θα προβλέπει ότι οι κάτοχοι κρατικών ομολόγων μιας χώρας που κινδυνεύει, θα πρέπει, μέσω ενός λεγόμενου ‘haircut’, να παραιτούνται από ένα μέρος των απαιτήσεών τους, προκειμένου να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την κρίση. Αυτή η διευκόλυνση θα έχει τη μορφή της παράτασης της προθεσμίας εξόφλησης ή τη μορφή μειωμένων τόκων ή θα προβλέπει εξόφληση του ομολόγου σε τιμή μικρότερη από το 100% της αξίας του.
«Ο ιδιωτικός τομέας λοιπόν θα πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία, για να μην επωμίζεται μόνο ο φορολογούμενος τα οικονομικά βάρη», είναι το μότο του σχεδίου, που εξηγεί ότι ο κάτοχος ομολόγων παίρνει ‘μπόνους’ ρίσκου και γι’ αυτό θα πρέπει να αναλαμβάνει και αυτό το ρίσκο. Τη λοιπή αξία των ομολόγων αναμένεται να εγγυάται μια νέα αυτόνομη Αρχή, το λεγόμενο Berliner Club, -σε αναλογία με το κλαμπ των Παρισίων του 1956-. Στο Berliner Club θα συμμετέχουν κράτη-μέλη του G20 ή μόνο της Ευρωζώνης. Ρόλο κλειδί θα έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το σχέδιο αυτό δεν πρόκειται για εναλλακτική του ευρωπαϊκού πακέτου διάσωσης ύψους 750 δις ευρώ, αλλά μετεξέλιξή του.

Πλήρης αναδιάρθρωση του χρέους

Ρόλο κλειδί θα έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Αν η παραίτηση απαιτήσεων των πιστωτών δεν οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης, η διαδικασία θα εισέρχεται στη δεύτερη φάση, κατά την οποία θα λαμβάνει χώρα μία πλήρης αναδιάρθρωση χρέους της πληττόμενης χώρας. Το Berliner Club θα αναθέτει σε μια «εξοικειωμένη με τις ιδιαιτερότητες του χρεωμένου κράτους προσωπικότητα ή σε ομάδα προσωπικοτήτων» να λάβει υπόψη τα περιουσιακά συμφέροντα της χρεοκοπημένης χώρας. Τα μέτρα θα παρακολουθούνται εξ αρχής από το ΔΝΤ.
Φυσικά όλα αυτά τα ωραία που σχεδιάζει επί χάρτου η γερμανική κυβέρνηση όσο και συμπληρωματικά και να είναι απαιτούν την αλλαγή των συνθηκών. Και αυτή δεν είναι δεδομένη, τουλάχιστον ακόμη.
Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου που ρωτήθηκε σχετικά επιβεβαίωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα τέτοιο σχέδιο, αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει λεπτομέρειες «εσωτερικών εγγράφων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Der Spiegel,dpa Σταμάτης Ασημένιος
Επιμέλεια Σύνταξης Ειρήνη Αναστασοπούλου

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5783090,00.हटमल

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: