Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΚΛΟΠΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Αγαπητοί Έλληνες βρίσκω την ευκαιρία μέσα απο αυτό το χώρο να εκφράσω κάποιες απορίες μου και απόψεις γι'αυτό και γράφω τούτες εδώ τις άράδες.
Ερωτώ είναι δυνατόν σ'αυτήν εδώ τη χώρα να μην γνωρίζουμε -οι πολίτες της εννοώ - που ακριβώς πάνε τα αρχαία μας μετά τις ανασκαφές ή τα ευρήματά τους να μην ανακοινώνονται ποτέ ;
Aφορμή είναι το δημοσίευμα του περιοδικού Ιχώρ για την παντελή -σκόπιμη ή μη - άγνοια της μούμιας που βρέθηκε από τον Ερρίκο Σλήμαν στις ανασκαφές των Μυκηνών το 1876. Συγκεκριμένα υπάρχει και ξυλογραφία που απεικονίζει το εύρημα και είναι εκπληκτική. Το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο σε σχετική ερώτηση του κ. Μπεξή ( εκδότου του περιοδικού Ιχώρ , Αρχαιολόγου -Ιστορικού και ερευνητή ) απαντά για ανθρωπολογικά κατάλοιπα και δεν αναφέρει την αλήθεια σχετικά με το μουμιοποιημένο νεκρό. Με λίγα λόγια δεν παραδέχεται την ύπαρξη του συγκεκριμένου ευρήματος το οποίο ο ίδιος ο Σλήμαν χαρακτήρισε από την πρώτη στιγμή μούμια καλώντας μάλιστα έναν φαρμακοποιό απο την περιοχή τον Σπυρίδωνα Νικολαόυ ο οποίος στερεοποίησε το σώμα του νεκρού με ενα μείγμα οινοπνεύματος και κολλώδους ρετσινιού. Αυτά ο κ. Καλτσάς (Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου) δεν τα παραδέχεται και ομιλεί περί μη επαρκών για ανθρωπολογική έρευνα καταλοίπων.
Δέν είναι όμως η πρώτη φορά που ''κάποιοι'' κουκουλώνουν σημαντική ανακάλυψη : έτσι έγινε και πρίν απο λίγα χρόνια κατά την διάρκεια των εργασιών του Μετρό όταν ανακαλύφθηκε το '' Δημόσιο Σήμα '' - το νεκροταφείο εκείνο δηλαδή των Αθηνών όπου ενταφιάζονταν οι επιφανείς Αθηναίοι πολίτες μεταξύ αυτών και ο Περικλής-έτσι και τότε.
Ούτε μία ανακοίνωση , τα ευρήματα λένε πολλοί φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό για περεταίρω ανθρωπολογική έρευνα ή ακόμα χειρότερα κατέληξαν σε ιδιωτικές συλλογές-όπως αυτή του Μητσοτάκη αν θυμάστε- πάντως κανείς απο το ευρύ κοινό δεν έμαθε τίποτα.
Είναι γεγονός ότι μας χτυπούν πανταχόθεν πρέπει να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ επιτέλους!!!
Ας κάνουμε προσπάθειες μόνοι μας ας διαβάσουμε Αρχαία Ελληνική Γραμματεία ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!! Αν περιμένουμε αυτό το φαύλο σ'όλες τις εκφάνσεις του κράτος δεν καταφέρνουμε τίποτα.Είμαστε πολλοί δεν είμαστε λίγοι.......

2 σχόλια:

BillyellasAZ(ellasAZ) είπε...

Φίλε Μορφέα, δεν είναι ένας η δύο σκελετοί αρχαίων που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό, αλλά χιλιάδες! Οι ενλόγω αναλύσεις και δήθεν ανθρωπολογικές έρευνες, δεν γίνονται μόνο για την απόκρυψη των ευρημάτων για ιδιωτικές συλλογές, αλλά αποκλειστικά κάνουν το πάν να εξαφανίσουν τις ρίζες του Ελληνισμού!

Pausanias είπε...

Πως να διαφωνήσει κανείς μαζί σου.