Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Άστον: «Η Ελλάδα έχει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη γειτονιά μας»




Συνάντηση της Ύπατη Εκπροσώπου της ΕΕ, βαρόνη, Κ. Άστον με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα.
Τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος συζήτησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, βαρόνη Κάθριν Άστον, η οποία έχει επίσημες επαφές στην Αθήνα.
Μετά τις συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών η κ. Αστον εξέφρασε βαθύτατη ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα για την υποστήριξη στο έργο της και περιέγραψε στους δημοσιογράφους τις προτεραιότητές της για το άμεσο μέλλον.
Πρώτος στόχος, όπως είπε, είναι η δημιουργία, σύσταση και λειτουργία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ. Δεύτερος στόχος, είναι η προώθηση της πολιτικής καλής γειτονίας σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα στο σημείο αυτό εξήρε το σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη προσπάθεια και κυρίως σε ό,τι αφορά τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Τρίτος στόχος, όπως είπε η κ. Άστον, είναι η συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους της ΕΕ, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα και άλλοι.
Η Κάθριν Άστον αναφέρθηκε στις «πολύ ουσιαστικές συζητήσεις» που είχε τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη υποστήριξη που έχει από την Ελλάδα, εφόσον υπάρχουν κοινοί στόχοι και κοινή στρατηγική. Εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά την πρόσφατη ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, «άνοιξε πλέον ο δρόμος ώστε να συγκερασθούν οι προσπάθειες για να μπορεί η ΕΕ να επιχειρεί προς τα έξω, και να μιλάει με μια ενιαία φωνή» .
«Η Ελλάδα έχει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη γειτονιά μας, μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά τώρα που ετέθη σε λειτουργία η Συνθήκη της Λισαβόνας», δήλωσε χαρακτηριστικά η βαρόνη Άστον, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον κ. Δρούτσα και την ελληνική κυβέρνηση.
Με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών συζήτησαν επίσης την πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων, τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την προοπτική σταδιακής ενσωμάτωσης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, μέσα από το πρίσμα της ελληνικής πρωτοβουλίας για την «agenda 2014».
Από την πλευρά του ο κ. Δρούτσας εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη και την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στο έργο της Υπατης Εκπροσώπου και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα παραγωγική παρουσία της κ. Αστον στα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ «με τις νέες καινοτόμες ιδέες που φέρνει», όπως είπε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο ευρύ φάσμα εξωτερικών θεμάτων που κάλυψαν οι συζητήσεις με την Υπατη Εκπρόσωπο, στο ειδικό ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια που είναι «μία περιοχή υψηλής σημασίας για την Ελλάδα», στις εξελίξεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία, στην πορεία του Κυπριακού, στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και στις σχέσεις της ΕΕ με τους στρατηγικούς της εταίρους.
Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συνεργασία θα ενισχυθεί στο μέλλον, ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι «ο στενός συντονισμός είναι απαραίτητος» για την αποτελεσματική παρουσία της Ευρώπης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: