Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Eπίδειξη Σημαίας από τουρκική φρεγάτα στην ανατολική ακτή της Αττικής


H τουρκική φρεγάτα Gaziantep έξω από τα πρώτα σπίτια του Πυθαγορείου Σάμου στις 11 Φεβ 2010 ενώ ελληνική Κ/Φ αναζητούσε πτώματα λαθρομεταναστών. Στο βάθος το Αγαθονήσι.
(Ν.Γ. για το strategy-geopolitics.com)


Κορυφώνεται η (αναπάντητη) προκλητικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο μετά τη διέλευση της φρεγάτας F-490 Gaziantep κλάσης Ο.Η. Perry του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αττικής σήμερα το πρωί. Η τουρκική φρεγάτα απέπλευσε το βράδυ του Σαββάτου από το ναύσταθμο του Ακσάζ, έφθασε μέχρι τη θαλάσσια περιοχή νότια της Μήλου και στο σημείο εκείνο άλλαξε πορεία, πλέοντας με κατεύθυνση προς Βορρά και προσεγγίζοντας την ανατολική ακτή της Αττικής. Εάν επαληθεύεται η πληροφορία ότι η τουρκική φρεγάτα έπλεε με ενεργοποιημένους τους αισθητήρες της εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων πρόκειται για παραβίαση των κανόνων Δικαίου της Θάλλασας περί "αβλαβούς διέλευσης". Ως τέτοια ορίζεται ο πλους σε εθνικά χωρικά ύδατα, με συγκεκριμένο προορισμό, σταθερή ταχύτητα και κατεβασμένα τα όπλα, η οποία δεν διαταράσσει την ειρήνη και την ασφάλεια του παράκτιου κράτους. Η τουρκική φρεγάτα παρακολουθείται από τη πυραυλάκατο (P67) ΡΟΥΣΣΕΝ κλάσης Super Vita του Πολεμικού Ναυτικού και τα Ναυτικά Παρατηρητήρια.
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίδειξης Σημαίας της Τουρκίας στη καρδιά του ελληνικού κράτους. Στις 14 Ιανουαρίου 2009 η τουρκική φρεγάτα F-241 Turgut Reis κλάσης ΜΕΚΟ-200ΤΝ αποσπάσθηκε από ναυτικό σχηματισμό που συμμετείχε στη προγραμματισμένη άσκηση ACIK DENIZ ("Ανοιχτή Θάλασσα") και έπλευσε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, κατά μήκος των ανατολικών ακτών της Αττικής.
(σημ. 01/03: ο Λουκάς Δημάκας γράφει στα Νέα ότι πρόκειται για το πέμπτο παρόμοιο περιστατικό από τον Οκτώβριο του 2009).

Strategy-geopolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: