Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΝΑΤΟ: Όργανο της νέας παγκόσμιας τάξης

Ο ιμπεριαλισμός και ο καπιταλισμός είναι παγκόσμια φαινόμενα. Ο μόνος τρόπος σήμερα για να επιτευχθεί μια παγκόσμια ειρήνη είναι όλοι οι λαοί του πλανήτη να πολεμήσουν και να αντιστέκονται απέναντι στον ιμπεριαλισμό και στο καπιταλισμό.

Φέτος το 2010 για ακόμα μια φορά οι χώρες που αποτελούν μέλη του ΝΑΤΟ θα γιορτάσουν ξανά όπως γίνεται εδώ και 60 χρόνια αυτά που έχουν προσφέρει στην παγκόσμια κοινότητα δηλαδή τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό μέσω ειρήνης, ατομικών ελευθεριών, δημοκρατίας και υπεροχής του δικαίου. Εάν εξετάσουμε το παρελθόν αυτού του οργανισμού δεν θα βρούμε καμιά ταύτιση ανάμεσα στους αρχικούς του σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε δηλαδή διατήρηση Ευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας και ανάμεσα στις ενέργειες του σήμερα, δηλαδή πόλεμοι παντού στον κόσμο, καταπάτηση των βασικότερων δικαιωμάτων του ανθρώπου, λογοκρισία και γενικά καταπάτηση των νόμων. Εάν σήμερα ρωτούσαν ένα απλό άνθρωπο προς τα πού πάει το ΝΑΤΟ άνετα θα μπορούσε να απαντήσει: πάει προς αντίθετη κατεύθυνση από ότι και τα πολύ άγρια ζώα. Τα άγρια ζώα όπως ξέρουμε σκοτώνουν τα αδύναμα ζώα και τα τρώνε. Το ΝΑΤΟ εισβάλλει στα αδύναμα κράτη, μεταφέρει όπλα, αίμα, πόλεμο και γενικά μια χαώδης κατάσταση σε κάθε μέρος του πλανήτη που πάει. Άρα μπροστά σε αυτές τις βιοπραγίες ακόμα και τα πιο άγρια ζώα θα έφευγαν μακριά από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Πως γεννήθηκε το ΝΑΤΟ;
Μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, οι νικήτριες δυνάμεις του πολέμου αποφάσισαν την δημιουργία μιας στρατιωτικής συμμαχίας με όνομα ΝΑΤΟ. Στόχος ήταν η άμυνα της Ευρώπης απέναντι στην πιθανότητα να ξαναποκτήσει η Γερμανία δύναμη και να κάνει ότι έκανε στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Ο οργανισμός ιδρύθηκε με την Συμφωνία των Βρυξελλών το 1948. Στην αρχή αποτελούνταν μόνο από Ευρωπαϊκές δυνάμεις ο οργανισμός αυτός, αλλά αργότερα ένα χρόνο μετά το 1949 οι ΗΠΑ εντάχθηκαν και αυτή στον οργανισμό αυτό μετά την απόφαση της γερουσίας των ΗΠΑ ώστε η χώρα τους να γίνεται μέλος στις συμμαχίες με σκοπό να προωθούν τα συμφέροντα τους. Ο νέος εχθρός ήταν η Σοβιετική Ένωση και θα συνέχιζε να ήταν κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Το άρθρο 5 της Συμφωνίας έλεγε ότι στην περίπτωση επίθεσης κατά μελών του οργανισμού, αυτό θα σήμαινε επίθεση κατά όλων και με το ίδιο τρόπο θα χρησιμοποιούσε και ο οργανισμός στρατιωτική δύναμη για άμυνα.
Οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ
Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε ακούγοντας μυθιστορήματα από τους γονείς μας. Το ίδιο κάναμε και όταν είμαστε στο σχολείο και διαβάζαμε στα βιβλία τι καλός και χρήσιμος οργανισμός ήταν και είναι το ΝΑΤΟ που επιβλέπει την ειρήνη και ασφάλεια της Ευρώπης, προσπαθεί να καθιερώσει ανθρώπινα δικαιώματα κτλ. Ας αφήσουμε σήμερα αυτά τα μυθιστορήματα περί του ΝΑΤΟ που διαβάζαμε όταν είμαστε μικροί και ας γυρίσουμε στην σημερινή καθημερινή πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα το ΝΑΤΟ είναι στενά συνδεδεμένο με την ιμπεριαλιστική ΗΠΑ. Μετά την ίδρυση του, έδωσε το δικαίωμα στους Γερμανούς (τουλάχιστον στην Δυτική Γερμανία) ώστε να ξαναποκτήσουν όπλα, υποχρέωσε όλα τα μέλη της ώστε να βρίσκεται ο στρατός τους υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ. Ακόμα και ο τυφλός μπορεί να δει ότι πίσω από το ΝΑΤΟ κρύβονται οι ΗΠΑ και ελέγχουν όχι μόνο το στρατό των άλλων χωρών, αλλά και όλες τις χώρες. Όσοι ασχολούνται με την ιστορία, ας θυμηθούν τα γεγονότα που έγιναν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας. Εξανάγκασαν την Ελλάδα, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ να στείλει δυνάμεις για να πολεμήσουν στην Κορέα. Δεν πειστήκατε; Πάρτε ως παράδειγμα ότι σε όλες τις περιοχές του κόσμου σήμερα που πολεμάνε οι Αμερικανοί, βρίσκονται και δυνάμεις του ΝΑΤΟ!
Είναι πολύ μεγάλος ο ρόλος ΝΑΤΟ στην Αφρική κατά τη διάρκεια του ελέγχου των καθεστώτων αυτών υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Παρομοίως έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εισβολές στο Βιετνάμ, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Είναι αδύνατον να υπολογίσει κανείς πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν (φυσικά άμαχοι) κατά τη διάρκεια της δράσης του ΝΑΤΟ.
Ας θυμηθούμε για 2η φορά τον σκοπό της ίδρυσης του ΝΑΤΟ: Ιδρύθηκε ως οργανισμός που θα προστάτευε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ στην περίπτωση Σοβιετικής εισβολής- επέκτασης.
Ας ρίξουμε τώρα για τελευταία φορά μια ματιά στην σημερινή εποχή. Η ΕΣΣΔ διαλύθηκε το 1991 μετά από τον ανταγωνισμό που είχε με τις ΗΠΑ και με την συνδρομή άλλων παραγόντων. Αλλά παρόλο αυτό σήμερα το ΝΑΤΟ είναι παντού παρόν στον πλανήτη. Παρόλο που δεν υπάρχει ένας Σοβιετικός κίνδυνος/ φόβος γιατί άραγε υπάρχει σήμερα το ΝΑΤΟ; Το Ιράκ, το Βιετνάμ , το Αφγανιστάν και όλες οι υπόλοιπες περιοχές που πολεμάνε οι Αμερικανοί σήμερα δεν βρίσκονται σε Ευρωπαϊκό αλλά ούτε Αμερικανικό έδαφος. Άρα τι δουλειά έχει το ΝΑΤΟ σε αυτές τις περιοχές;
Τα παραπάνω ενισχύει και μια συνέντευξη που έδωσε ο κ. ZBIGNIEW BRZEZINSKI στην εφημερίδα NY TIMES στην οποία προτείνει αντικατάσταση του ΟΗΕ από τον ΝΑΤΟ και φυσικά υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Ο Μπρεζίνσκι αποτελεί τον πιο γνωστό και πιο αντιπροσωπευτικό Αμερικανό «στρατηγιστή» που ΔΕΝ εννοεί να καταλάβει ότι ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε!
Η απάντηση είναι απλή… Σήμερα ο ιμπεριαλισμός υπάρχει σε όλο τον πλανήτη και είναι παγκόσμιος. Παντού έχουν συμφέροντα οι Αμερικανοί και κανείς δεν μπορεί να τους αντιστέκεται. Είτε θα υπηρετούμε τους Αμερικανούς είτε θα καταστραφούμε και εμείς. Αλλά ίσως να υπάρχει ακόμα μια ελπίδα και να μην είναι τόσο αργά! Ο μόνος δρόμος να πολεμήσουμε τον ιμπεριαλισμό είναι να ενωθούν όλοι οι λαοί του κόσμου είτε χριστιανοί, είτε μουσουλμάνοι, είτε Εβραίοι, είτε ινδουιστές απέναντι στον ιμπεριαλισμό που κάθε μέρα συνεχίζει να αποκτάει ένα πιο παγκόσμιο χαρακτήρα.

Αϊκούτ Καδήρ
Φοιτητής Β’ έτους Νομικής ΔΠΘ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: