Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ανάκτορο του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκαλύπτεται στην Πέλλα

Περίλαμπρο ανάκτορο του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκαλύπτεται στην Πέλλα



Εντυπωσιακή ανακάλυψη


Ως το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο ανάκτορο της Μακεδονίας, όπου γεννήθηκε, εκπαιδεύτηκε και ανδρώθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, περιγράφουν οι αρχαιολόγοι το ανάκτορο που εντοπίστηκε στην αρχαία Πέλλα, έπειτα από τρία χρόνια ανασκαφών.

Τα ευρήματα, που θα παρουσιαστούν στη φετινή επιστημονική συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, είναι εντυπωσιακά: Χώροι συμποσίων, δεκάδες κοιτώνες και εστιατόρια, παλαίστρα με ψηφιδωτά δάπεδα, πισίνα, λουτρά και χώροι προετοιμασίας και εκπαίδευσης των νεαρών γόνων των Μακεδόνων αριστοκρατών που χρονολογούνται στα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων ανάκτορο (μήκους 400 μ. και πρόσοψης 160 μ.) αποκαλύπτεται δυτικά του σημερινού χωριού και βόρεια του σημείου όπου βρίσκεται το νεοανεγερθέν Μουσείο Πέλλας.

Σύμφωνα με τα Νέα, στο εσωτερικό του ανακτόρου οι ανασκαφείς εντόπισαν χώρους δείπνων και συμποσίων και γύρω από την ενσωματωμένη στο κτίριο παλαίστρα ελαιοθέσια (χώροι όπου οι εκπαιδευόμενοι νεαροί βασιλόπαιδες άλειφαν με λάδι τα σώματά τους προετοιμαζόμενοι για αθλοπαιδιές).

Ο πυρήνας του κτιρίου των ανακτόρων χρονολογείται στα πρώιμα χρόνια, όπως και ολόκληρη η πόλη της Πέλλας.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο ανάκτορο στον μακεδονικό χώρο» δηλώνει ο αρχαιολόγος Παύλος Χρυσοστόμου, ανασκαφέας της ευρύτερης περιοχής την τελευταία 25ετία, που μετέχει στη φετινή επιστημονική συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, με εισήγηση υπό τον τίτλο «Πέλλης βασίλειον».


ΒΗΜΑ

Το 72,3% των Ελλήνων υπέρ της απέλασης των λαθρομεταναστών



Demoskopese_egklematikoteta.jpg

Το 78% των Ελλήνων ζητά πιό σκληρά μέτρα την εγληματικότητα. Το 62% τάσσεται υπέρ του νόμου για την κουκούλα, το 72,3% υπέρ της απέλασης των λαθρομεταναστών και το 76% θέλει να παρεμβαίνει η Aστυνομία στα πανεπιστήμια.

Η ΑΔΥΝΑΜIΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ να προστατεύσει αποτελεσματικά την έννομη τάξη σπρώχνει στα άκρα την κοινωνία που ζητά σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Μέτρα που στο παρελθόν έμοιαζαν αδιανόητα για την πολιτική κουλτούρα, τη φιλοσοφία και τον ψυχισμό του μέσου Ελληνα, τώρα υιοθετούνται από την πλειονότητα της κοινής γνώμης.

Τα ευρήματα από δημοσκόπηση της «Alco», που δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ», προκαλούν ένα ισχυρό σοκ, ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη και φανερώνουν οργή και πανικό για τη συνεχή δράση των κουκουλοφόρων και την έξαρση της εγκληματικότητας. Για την κοινή γνώμη τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση μοιάζουν ελλιπή και αναποτελεσματικά, καθώς από τον Δεκέμβριο και μετά βιώνει ένα πρωτοφανές καθεστώς ανασφάλειας, όπου η κυβέρνηση δίνει εντολές για αμυντική τακτική και η Αστυνομία κρύβεται. Η δημοσκόπηση έγινε 18-20 Μαρτίου, δηλαδή αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την «κουκούλα» και την «περιύβριση αρχής». Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως στην ερώτηση «τι σας ανησυχεί περισσότερο;» το 53,2% απαντά η εγκληματικότητα και το 41,8% η οικονομική κρίση. Είναι προφανές πως στην απειλή «τα λεφτά σου ή τη ζωή σου» οι πολίτες προτιμούν να θυσιάσουν τα λεφτά τους , αλλά στέλνουν τον λογαριασμό στην κυβέρνηση. Η απάντηση αυτή εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το υψηλό πολιτικό κόστος που πληρώνει η κυβέρνηση για την αποτυχημένη αντιεγκληματική της πολιτική και δικαιώνει τους υπουργούς που εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, μεταξύ αυτών ο υπουργός Αμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,ο οποίος είπε: «Τα επεισόδια μας χτυπούν στη ραχοκοκαλιά μας, πιστεύω ότι η υπόθεση αυτή μας έχει στοιχίσει περισσότερο από όσο πιθανόν να στοιχίσουν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης». Ενα δεύτερο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι οι ευθύνες για το χαμηλό επίπεδο αστυνόμευσης αποδίδονται ευθέως στον πρωθυπουργό και ελάχιστα στους αρμόδιους υπουργούς. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιοι έχουν την πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στην ΕΛ.ΑΣ.;», οι μισοί (50,6%) απαντούν ευθέως ο κ. Κώστας Καραμανλής, το 13,7% ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος και το 10% ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε στην προχθεσινή συνέντευξη για τις πολιτικές ευθύνες αμφισβήτησε ακόμη και το αν θα πρέπει να αναζητούνται πολιτικές ευθύνες. Οι ιδεολογικές και πολιτικές αντιπαλότητες που εγείρουν ζητήματα όπως ο «κουκουλονόμος» ή το πανεπιστημιακό άσυλο δεν αγγίζουν την πλειονότητα της κοινής γνώμης. Παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ της έννομης τάξης και της ασφάλειας με οποιοδήποτε τίμημα. Στην ερώτηση «για τον περιορισμό της εγκληματικότητας χρειάζονται σκληρότερα μέτρα και πιο δυναμική αντιμετώπιση από την Αστυνομία;» το 77,5% απαντά ναι και το 18,5% όχι. Σε εκείνους που ζητούν πιο σκληρά μέτρα συμπεριλαμβάνονται το 85,5% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., το 77,8% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 61,8% των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Συντριπτική πλειονότητα

Με τη ρύθμιση για επιπλέον ποινές σε όσους διαπράττουν αδικήματα φορώντας κουκούλα, το 62% συμφωνεί και μόνο το 32,6% διαφωνεί. Υπέρ του μέτρου τοποθετούνται το 78,5% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., το 54% του ΠΑΣΟΚ και το 46,6% των άλλων κομμάτων. Ακόμη και στην ερώτησηταμπού «πρέπει να παρεμβαίνει η Αστυνομία στα πανεπιστήμια σε περίπτωση τέλεσης εγκληματικών πράξεων;» το 75,8% ουσιαστικά τίθεται υπέρ της αλλαγής των προϋποθέσεων για το άσυλο και το 18,7% κατά. Ανάλογα με την κομματική τοποθέτηση υπέρ του μέτρου τάσσονται το 88,1% των Νεοδημοκρατών (αναμενόμενο), το 72,4% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ (απρόβλεπτο) και το 59% των άλλων κομμάτων (έκπληξη πρώτου μεγέθους), που όμως δικαιολογεί η εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, στην ερώτηση «συμφωνείτε με τις ταχύτερες απελάσεις και επαναπροωθήσεις των λαθρομεταναστών;» το 72,3% απαντά ναι και το 17,8% διαφωνεί. Και σε αυτό το ερώτημα η πλειονότητα των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων εμφανίζεται θετική.

Επί του θέματος

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ της δεκαετίας του ’80, η γαλλική σοσιαλδημοκρατία και οι γκολικοί υποτίμησαν τον Λεπέν, ο οποίος αξιοποιώντας την προβληματική συμβίωση των Γάλλων με τους μετανάστες και την εγκληματικότητα, κολάκευε τις (λογικές) φοβίες ενός τμήματος της κοινωνίας. Οι κυβερνήσεις, αντί να πάρουν συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα, «φιλοσοφούσαν», αντιμετωπίζοντας περιφρονητικά την πραγματικότητα. Ο Λεπέν τούς έπιασε στον ύπνο δηλητηριάζοντας τον δημόσιο βίο και για μιάμιση σχεδόν δεκαετία έθετε αυτός την πολιτική ατζέντα. Στην Ελλάδα, για την ώρα, αν και υπάρχει πολιτικός δεν είναι ορατός ο κίνδυνος να ριχτεί ένα μέρος της κοινωνίας στην αγκαλιά της Ακρας Δεξιάς. Η Κεντροαριστερά, όμως, αν δεν καταλάβει την παγίδα κινδυνεύει να πληρώσει το κόστος μιας «συντηρητικοποίησης» της κοινωνίας που προκαλεί η σημερινή ανασφάλεια. Και αντί να «φιλοσοφεί» παρακολουθώντας τις ανευθυνότητες του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, χωρίς καθυστερήσεις. Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ» είναι μια σαφής προειδοποίηση.

Πηγή: http://www.thermopilai.org


Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Ίππαρχος ο Ρόδιος Ένα Φωτεινό Πνεύμα


Η πάνσοφη Αθηνά, απόθεσε τα όπλα και την ασπίδα στη γη και έπιασε τη γραφίδα για να καταγράψει τις σκέψεις της. Με τον τρόπο αυτόν δίδασκε στους ανθρώπους την ισχυρή δύναμη της γνώσης και της σοφίας. Όπως λέει και ο Πλάτων : «Αθηνά αεί φιλοπόλεμος και φιλόσοφος εστί».
Η εικόνα από αμφορέα του 480 π.Χ. Μόναχο, Staatliche Antiken sammlungen .



Μελετώντας κανείς τους αρχαίους επιστήμονες μένει έκθαμβος από τις γνώσεις τους και συγχρόνως αναρωτιέται γιατί και πώς καταστράφηκαν τα έργα τους.
Τα λιγοστά σπέρματα της σοφίας τους που γλύτωσαν από τους ζηλόφθονες βαρβάρους, μπήκαν σε νάρκωση για να ξυπνήσουν συνειδήσεις μόλις πριν δύο-τρεις αιώνες. Έτσι δόθηκε πάλι το εμπύρευμα για τη συνέχιση της Αναζήτησης του ανθρώπου.
Διαβάζοντας για τα έργα του μεγάλου αστρονόμου Ίππαρχου του Ρόδιου που έζησε το δεύτερο αιώνα προ Χριστού, αναρωτιόμαστε που θα έφθανε σήμερα η επιστήμη αν υπήρχε αυτή η Συνέχεια.
Ο Ίππαρχος θεωρείται ο πατέρας της αστρονομίας. Είναι ο πρώτος που διαίρεσε τους κύκλους των οργάνων σε 360 μοίρες. Διαπίστωσε και αυτός τη σφαιρικότητα της γης και κατασκεύασε την πρώτη υδρόγειο σφαίρα!
Εφεύρε τον "αστρολάβο", όργανο για τη μέτρηση των συντεταγμένων των αστεριών. (Βιβλίο: «Περί της των απλανών συντάξεως»). Στον "Κατάλογο των αστεριών του Ιππάρχου" υπάρχουν στοιχεία για τους 1.039 πιο λαμπρούς ορατούς αστέρες της εποχής του.
Εξέδωσε χρονολογικό κατάλογο για τις εκλείψεις της Σελήνης και βάση των εκλείψεων αυτών υπολόγισε τη μέση απόσταση Σελήνης-Γης σε 33, 66 επί τη διάμετρο της γης, ενώ σήμερα γνωρίζουμε πως είναι 30, 20. (Βιβλίο: «Περί μεγεθών και αποστημάτων Ηλίου και Σελήνης»)
Για να αντιληφθούμε τη σοφία του Ιππάρχου - αφού δεν γνωρίζουμε με τι επιστημονικά εργαλεία εργαζότανε- αναφέρουμε πως προσδιόρισε τη διάρκεια του έτους σε 365,246667 ενώ η πραγματική είναι 365, 242217 ημέρες!
Η μεγάλη αυτή διάνοια της αρχαιότητας διατύπωσε την αρχή της έλξεως της γης. (Βιβλίο: «Περί των δια βάρους κάτω φερομένων»)
Σε ηλικία 53 χρόνων ανακάλυψε αστέρι, που δεν υπήρχε πριν, στον αστερισμό του Σκορπιού και διατύπωσε την αρχή της αστρονομίας ότι "οι αστέρες δεν είναι αιώνιοι στον ουρανό"!
Γνώσεις που θάφτηκαν και λησμονήθηκαν αιώνες και αιώνες μέσα στο σκοτάδι του θεοκρατικού μεσαίωνα.
Ο Ίππαρχος έγραψε δεκάδες επιστημονικά βιβλία. Μόνον ένα διασώθηκε από τον εμπρησμό της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης. Είναι το τρίτομο έργο : “Περί των Αράτου και Ευδόξου φαινομένων».
Μεγάλα όμως αποσπασματικά κείμενα από τα έργα του υπάρχουν σε βιβλία άλλων συγγραφέων που ευτυχώς διασώθηκαν και διαφυλάχθηκαν στη Ρώμη.
Ο μεγάλος αυτός αστρονόμος της αρχαιότητας ασχολήθηκε και με την χαρτογράφηση. Είναι ο πρώτος που εφάρμοσε τη "Στερεογραφική προβολή της σφαίρας", πως δηλαδή να απεικονίζουμε μια σφαιρική επιφάνεια σε επίπεδο, όπως όταν δημιουργούμε το χάρτη μιας μεγάλης γεωγραφικής περιοχής της γήινης σφαίρας.
Προς τιμήν του ονομάστηκε ‘Ιππαρχος’ ένας κρατήρας της Σελήνης.

Μας ετοιμάζουν εκπλήξεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Μας ετοιμάζουν εκπλήξεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο με την συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής συμμορίας…


Με απόλυτη μυστικότητα τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας εξετάζουν -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- «θερμό» σενάριο για το Αιγαίο. Διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι το επίκεντρο της δυνητικής επόμενης δόνησης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι κατοικημένο νησί, από εκείνα τα οποία το τουρκικό κατεστημένο θεωρεί ως αδιευκρίνιστης κυριαρχίας με επιχείρημα ότι δεν κατονομάζονται ρητώς στις Συνθήκες της Λωζάννης (1923) και των Παρισίων (1947), όπως για παράδειγμα το Αγαθονήσι ή οι Αρκιοί.

Κατά τις ίδιες πηγές και με βάση συμπεράσματα συσκέψεων αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, η τουρκική ενέργεια (εάν υποτεθεί ότι υλοποιείται) είναι πιθανό να αποτελείται από τις εξής συνιστώσες:
1. Νυχτερινή απόβαση καταδρομέων και αστραπιαία εξουδετέρωση του ελληνικού φυλακίου, όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα.
2. Αμεση απομάκρυνση των κατοίκων και των αιχμαλώτων Ελλήνων στρατιωτών, με τις βάρκες και τα ψαροκάικα του νησιού, προς κάποιο γειτονικό νησί που κατονομάζεται στις Συνθήκες.
3. Εγκατάσταση ισχυρά οπλισμένης φρουράς στο νησί, ώστε να αποτραπεί η όποια δυνατότητα ταχείας ανακατάληψής του.
4. Ανακοίνωση στα Ηνωμένα Εθνη ότι η Τουρκία έθεσε τέλος «στη μη προβλεπόμενη από τις Διεθνείς Συνθήκες» παρουσία Ελλήνων πολιτών και στρατιωτικών στη «μη καθορισμένης κυριαρχίας νήσο Χ που απέχει Ψ ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ανατολίας». Η ανακοίνωση θα καταλήγει καλώντας την Ελλάδα σε διμερείς διαπραγματεύσεις για να διευκρινισθεί το καθεστώς εκείνων των νησιών του Αιγαίου που δεν διασαφηνίζεται από τις Συνθήκες Λονδίνου (1831), Λωζάννης (1923) και Παρισίων (1947). Η ανακοίνωση θα υπαινίσσεται και τη δυνατότητα διαιτησίας για την επίλυση της διαφοράς.

Με βάση αυτό το σενάριο, η ελληνική ηγεσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις εξής δύο μείζονες επιλογές:
Α) Να αναλάβει στρατιωτική δράση με αεροπορικό βομβαρδισμό του νησιού (καθώς η διάταξη των τουρκικών ναυτικών και άλλων δυνάμεων αποτρέπει επιχείρηση ανακατάληψης). Η επιλογή αυτή διακινδυνεύει κλιμάκωση της σύγκρουσης και συνεπάγεται εκτεταμένες απώλειες, καθώς και κίνδυνο κατάληψης και άλλων μικρών νησιών ή εξουδετέρωσης των φυλακίων που υπάρχουν σε αυτά. Σε επίπεδο διεθνούς εικόνας, η Ελλάδα, σε αυτή την περίπτωση, θα εμφανισθεί:
α. Οτι προχωρεί σε ευρεία και αιματηρή σύγκρουση για μια «ασήμαντη» νησίδα, με αμφιλεγόμενο καθεστώς, την κατάληψη της οποίας δεν στάθηκε ικανή ούτε να αποτρέψει ούτε να αποκρούσει.
β. Οτι η ανακατάληψη του νησιού είναι ανέφικτη και η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει προσχηματικά στρατιωτική δράση, προκειμένου να εξιλεωθεί ενώπιον της κοινής γνώμης για τον αιφνιδιασμό και την απώλεια του νησιού. Το αβίαστο συμπέρασμα των διεθνών ΜΜΕ και των ξένων κυβερνήσεων θα είναι ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία πρέπει να πιεσθεί κατάλληλα ώστε να αποκλιμακώσει και να τερματίσει τη σύγκρουση και να προσέλθει σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

Β) Να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καλλιεργώντας παράλληλα κλίμα «εθνικής ενότητας» και «πατριωτική» ατμόσφαιρα στρατιωτικής αντίδρασης «εάν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί». Στην ουσία θα πρόκειται για παραπομπή του προβλήματος στις ελληνικές καλένδες μιας ατέρμονης και ατελέσφορης μελλοντικής διαπραγμάτευσης, κατά την οποία η Τουρκία θα έχει μόνον λαμβάνειν.

Παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας υποστηρίζουν ότι η προσεχής κορύφωση στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση βρίσκεται προ των πυλών («around the corner», κατά την έκφραση ξένων παρατηρητών). Στηρίζουν αυτή την εκτίμησή τους στην επιμονή της τουρκικής αεροπορίας στα κατοικημένα νησιά που δεν κατονομάζονται στις συνθήκες και στις απαντήσεις που δίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στα ελληνικά διαβήματα, με τις οποίες αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία. Απουσία προληπτικών διπλωματικών και στρατιωτικών κινήσεων από ελληνικής πλευράς.


«Ενεργός» στήριξη της Κομισιόν στην Αγκυρα

Παρασκηνιακές πιέσεις ασκούνται προς την Αθήνα να συναινέσει στο άνοιγμα του κεφαλαίου «Ενέργεια» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-Τουρκίας και να επηρεάσει τη Λευκωσία ώστε να επιτευχθεί η σχετική ομοφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική διπλωματία δείχνει στους Ευρωπαίους συνομιλητές της να κατανοεί την πρόθεση της Ε.Ε. να αναγορεύσει σε στρατηγικό ενεργειακό εταίρο την Αγκυρα και, με βάση αυτό το σκεπτικό, εμφανίζεται πολύ διαλλακτική. Αλλωστε, το άνοιγμα του συγκεκριμένου κεφαλαίου ενθαρρύνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο, ο οποίος έχει δεχθεί τον έμμεσο εκβιασμό του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν ότι δεν πρόκειται να συμβάλει στη δημιουργία του Nabucco, που θα μεταφέρει αέριο από την Κασπία στις ευρωπαϊκές αγορές, εάν δεν απελευθερωθεί η ενταξιακή διαδικασία της χώρας του στη διάρκεια του 2009. Στο τέλος του έτους, η Ε.Ε. θα αξιολογήσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην υποψήφια προς ένταξη χώρα και μεταξύ άλλων στο θέμα της επέκτασης της τελωνειακής σύνδεσης στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει επισήμως αναγνωρίσει τη «φιλοδοξία της Τουρκίας να καταστεί ευρασιατικός ενεργειακός άξονας και να διαδραματίσει ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης». Με αυτή την επιχειρηματολογία, υποστηρίζεται το άνοιγμα του σχετικού κεφαλαίου διαπραγμάτευσης ως προς το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία ενίσταται για το γεγονός ότι η Αγκυρα έχει προσπαθήσει να εμποδίσει τις έρευνές της για εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Το Ευρωκοινοβούλιο, επίσης, «ενθαρρύνει την Τουρκία να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ενέργειας», έναν οργανισμό με 27 μέλη και επτά κράτη στα Βαλκάνια, που λειτουργεί ως εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άλλωστε, προειδοποιεί ότι θα επανεξετάσει η χώρα του την πολιτική της ως προς τους αγωγούς που θα περνούν από το έδαφός της και θα τροφοδοτούν την Ευρώπη, εάν η Λευκωσία δεν άρει το βέτο της.

ΠΗΓΗ...http://pontikopagida.blogspot.com

Ελληνική παρουσία σε πανάρχαια πόλη της Κίνας


Ο αμφορέας αυτός που βρέθηκε στην αρχαία πόλη Νίγια της Κίνας έκανε το 'γύρο του κόσμου'.


Αφού, λοιπόν, μιλάμε για δημοσιεύματα που κλείστηκαν στα δώματα του παρελθόντος, ας κάνουμε τον κόπο να ανοίξουμε τη λησμονημένη αυτή πόρτα για να δουν οι νεότεροι μερικά πράγματα.
Ένα δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας τάραξε τα ιστορικά ύδατα, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Το δημοσίευμα έλεγε για ελληνικό πολιτισμό σε πόλη της Κίνας. Έτσι έχουμε το παράδοξο ότι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το Γάγγη ποταμό πως υπάρχουν ελληνικές πόλεις στην Κίνα;
Μήπως ο Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το εσωτερικό της Κίνας; Ή τουλάχιστον, έφθασαν εκεί στρατεύματά του; Αναπάντητα ιστορικά ερωτήματα, αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες ιστορικές πηγές που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.
Κι όμως στην Κίνα βρέθηκε αρχαία ελληνική πόλη. Αυτό μας λέει το δημοσίευμα της Μελβούρνης το 1993. Ή για να ακριβολογούμε: σε πανάρχαια κινεζική πόλη είχαν εγκατασταθεί στρατεύματα του Αλεξάνδρου, τα αντικείμενα των οποίων έμελλε να βρεθούν 2.300 χρόνια μετά.
Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω.
Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 (106 χρόνια πριν) άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. Πρόκειται για την πανάρχαια πόλη Νίγια που στις επόμενες δεκαετίες χάθηκαν τα ίχνη της. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν.).
Από τη δεκαετία, όμως, του 1980, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον και έτσι μια ομάδα Κινέζων και Ιαπώνων ερευνητών άρχισε να ψάχνει για την χαμένη πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar.
Πράγματι έπειτα από κοπιώδη έρευνα βρήκαν κάτω από τους αμμόλοφους τα ερείπια της αρχαίας πόλης.
Στη διαδικασία της ανασκαφής με μεγάλη έκπληξη εντόπισαν μέσα στα ερείπια ‘έπιπλα ελληνικού στυλ’(!!)
Βρήκαν δηλαδή, ανάγλυφες παραστάσεις με μαιάνδρους, αμφορείς ελληνικούς με αναπαραστάσεις από τα ομηρικά έπη.
Η χρονολόγησή τους ανάγεται στα χρόνια της αλεξανδρινής εκστρατείας. Η ανακάλυψη είχε μεγάλο ενδιαφέρον.
Κανένα ιστορικό στοιχείο δεν υπήρχε που να αναφέρει έστω αόριστα την παρουσία των Ελλήνων στην κινεζική αυτή επαρχία.
Η είδηση των ευρημάτων της ανασκαφής μεταδόθηκε από το κινεζικό πρακτορείο και δημοσιεύθηκε πρώτα στην Αυστραλία και από εκεί αναδημοσιεύθηκε στον ελληνικό Τύπο.

Γυναίκες φιλόσοφοι στην αρχαία Ελλάδα


Φωτο: Η 'κόρη'. Από την Ακρόπολη. Μουσείο Αθηνών.


Στην ελληνική αρχαιότητα οι γυναίκες δεν αποτελούσαν αυτό το οποίο λέμε σήμερα ‘αδύνατο φύλο’. Ήταν ισάξιες των ανδρών.

Είχαν τη δυνατότητα να σπουδάζουν στις φιλοσοφικές σχολές της εποχής και μάλιστα να διακρίνονται με το έργο τους.
Γνωστές μας είναι αυτές που ασχολήθηκαν με το λόγο αλλά και με τις θετικές επιστήμες.
Μία από αυτές ήταν η ιέρεια στους Δελφούς, Θεμιστόκλεια. Δίδασκε μαθηματικά σε όλους τους επισκέπτες των Δελφών. Ήταν γνωστότατη στην εποχή της, δηλαδή τον 6ο αιώνα προ Χριστού. Ο μαθηματικός και φιλόσοφος Πυθαγόρας υπήρξε μαθητής της, όταν ήταν ήδη 57 χρονών!
Επί ένα χρόνο που έμεινε στους Δελφούς διδάχθηκε από τη Θεμιστόκλεια τις αρχές της γεωμετρίας και της αριθμοσοφίας.

Καθώς λέγουν οι πηγές ήταν τόσος ο θαυμασμός του Πυθαγόρα προς την ιέρεια αυτήν που όταν δύο χρόνια αργότερα ίδρυσε σχολή στη Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) δεχόταν ως μαθητές άνδρες και γυναίκες.
Μια από τις μαθήτριες του ήταν η Θεανώ, που καταγότανε από τους Θούριους της Κάτω Ιταλίας. Ήταν 36 χρόνια νεότερη του και σπούδασε μαθηματικά και αστρονομία. Έγινε σύζυγος του Πυθαγόρα και απέκτησε πέντε παιδιά.

Μετά το θάνατο του μεγάλου δασκάλου και συζύγου της δίδαξε μαθηματικά στις Πυθαγόρειες σχολές της Σάμου και του Κρότωνος και διέδωσε το έργο του στην κυρίως Ελλάδα και στην Αίγυπτο με τη συνεργασία των θυγατέρων της, την Αριγνώτη, τη Μυρία και τη Δαμώ. Η Θεανώ είναι η πιο διάσημη γυναίκα αστρονόμος και κοσμολόγος.
Μαθήτρια του Πυθαγόρα ήταν και η Πολυγνώτη (6ος αιώνας π.Χ) που έγραψε ένα έργο για την απλοποίηση των αριθμητικών συμβόλων.
Μία ακόμη γνωστή μαθηματικός είναι η Τυμίχα η λεγόμενη Σπαρτιάτις. Αν και γεννήθηκε στον Κρότωνα της Κάτω Ιταλίας, είχε καταγωγή από την Σπάρτη. Δίδασκε στη Σχολή του Πυθαγόρα. Όταν καταστράφηκε αργότερα η Σχολή, κατέφυγε στις Συρακούσες. Λένε πως ο τύραννος των Συρακουσών Διόνυσος την πίεζε πάρα πολύ για να αποκαλύψει το περιεχόμενο της διδασκαλίας του Πυθαγόρα. Τότε η Τυμίχα δεν δίστασε να κόψει με τα δόντια τη γλώσσα της και να τη φτύσει στα μούτρα του!
Άλλη γνωστή φιλόσοφος και μαθηματικός ήταν η Αρετή η λεγόμενη 'Κυρήνειά' που έζησε τον 3ο αιώνα π.Χ. Σπούδασε στην Αθήνα, στην Ακαδημία του Πλάτωνος, όπου κατόπιν δίδαξε για πολλά χρόνια μαθηματικά και φυσική. Εκατό γνωστοί φιλόσοφοι υπήρξαν μαθητές της. Το έργο της το συνέχισε ο γιος της, Αρίστιππος που ονομάσθηκε "Μητροδίδακτος", διδάχτηκε δηλαδή από τη μητέρα του.
Η Αρετή είχε εκατοντάδες θαυμαστές για τις γνώσεις της και όταν πέθανε στον τάφο της έστησαν μαρμάρινη επιγραφή που έλεγε:
«Ενθάδε κείται το μεγαλείο της Ελλάδος, με την ομορφιά της Ελένης, την πένα του Αρίστιππου, την ψυχή του Σωκράτους και την γλώσσα του Ομήρου».

ΠΗΓΗ....http://echedoros-a.blogspot.com

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ και της παγκόσμιας υπερθέρμανσης…



Μιας και το θέμα "κλιματική αλλαγή" συνεχίζει να… πουλάει, αλλά και να αποτελεί έναν άξονα εκμετάλλευσης των ανθρώπινων συνειδήσεων με μόνο στόχο το κέρδος και όχι την περιβαλλοντική προστασία, θεωρώ σκόπιμο να επαναφέρω στο προσκήνιο έρευνα μου από το 2007 -που δημοσιεύτηκε μερικώς στο περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ τον Απρίλιο του 2008-, ώστε να προβληματίσει όσους δεν τη γνωρίζουν ήδη και όσους μέχρι σήμερα θεωρούν "επιστημονικό δεδομένο" το φαινόμενο του θερμοκηπίου ή την ενοχή του CO2 στην άνοδο της θερμοκρασίας.

Κυρίως όμως επαναφέρω το θέμα, επειδή αρνούμαι να δεχτώ τις παρόλες του κάθε επιτήδειου, που δεν μπορώ να γνωρίζω τίνος τα συμφέροντα -πέρα από τα προσωπικά του- προστατεύει και προωθεί παριστάνοντας τον "οικολόγο". Επιπλέον δεν μπορώ να συμμεριστώ καθόλου τη χαρά των συμπολιτών μου -όσοι χαίρονται δηλαδή πέραν των οργανωμένων μελών της Greenpeace...- για την επιβολή απαγόρευσης των απλών λαμπτήρων πυρακτώσεως, που εν μέρει συντελέστηκε επειδή πολλοί συνάνθρωποι μας δεν ελέγχουν τις κινητοποιήσεις που στηρίζουν. Επειδή δεν ελέγχουν τα δεδομένα... Επειδή δεν ψάχνουν εις βάθος να δουν με ποια κριτήρια σχεδιάστηκε η όποια κινητοποίηση και με ποιο απώτερο στόχο... Επειδή δεν έμαθαν να μελετούν όλες τις πλευρές, ώστε να έχουν προσωπική άποψη, αλλά παπαγαλίζουν τη μασημένη τροφή που τους "ταΐζει" ο οποιοσδήποτε "ειδικός" κάποιας περιβαλλοντικής οργάνωσης, κάποιας ΜΚΟ, κάποιος ασυνείδητος "επιστήμονας" ή κάποιος βουλευτής... Επειδή παρέδωσαν σε τρίτους ακόμη και το δικαίωμα τους να σκέφτονται!

Οι τακτικές όλων αυτών των επιτήδειων, μας έφεραν σήμερα στο σημείο να πληρώνουμε πρόστιμα για το CO2 -και εγώ μαζί ως καταναλωτής και φορολογούμενος πολίτης- αντί να επενδύουμε στην ανάπτυξη τεχνολογιών που δεν μολύνουν το περιβάλλον. Να αγοράζουμε μερίδια "δικαιωμάτων ρύπων", αντί να προστατεύουμε το νερό, τον αέρα και το έδαφος από τα βιομηχανικά λήμματα και απόβλητα...
Μας έφεραν στο σημείο -ως πλειοψηφία- να παρακαλάμε για την επιβολή μέτρων που είναι εις βάρος όλων μας, επειδή τα ΜΜΕ και κάποιοι επιτήδειοι έπεισαν την κοινή γνώμη πως κινδυνεύουμε από το CO2 και την αλλαγή του κλίματος...
(Αν και να πω την αλήθεια αμφιβάλω πως κατάφεραν να την πείσουν πραγματικά. Πολύ φοβάμαι, πως στην πραγματικότητα μας επιβλήθηκαν όλα αυτά τα μέτρα με βάση τις τακτικές που ακολουθεί μιας "φασαριόζικη μειοψηφία" που έχει πρόσβαση τα ΜΜΕ, και καπηλεύεται την αδιαφορία ή την άγνοια του κοινού, ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι κάποιων συμφερόντων...)

Κατά τον ίδιο τρόπο βλέπω σήμερα γύρω μου οικογενειάρχες -που πείστηκαν πως οι ταραχές και οι ταραξίες είναι απλώς δικά μας "παιδιά" και όχι επαγγελματική εργασία προβοκατόρων- να παρακαλάνε για μια νέα χούντα και μια νέα δικτατορία...

Είναι τρομερά λυπηρό να βλέπω, πόσο εύκολα μας σέρνουν από τη μύτη και πως με "έξυπνα σχεδιασμένα βήματα" μας οδηγούν στο σημείο να ζητάμε μόνοι μας τη "λύση", την οποία ούτως ή άλλως είχαν έτοιμη από καιρό για να μας τη σερβίρουν... "με τρόπο"... και να λέμε και "ευχαριστώ" από πάνω για την εκμετάλλευση που υφιστάμεθα.

Πάμε λοιπόν άλλη μια φορά από την... αρχή και βήμα-βήμα:

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ και της παγκόσμιας υπερθέρμανσης…

Η πολλαπλά προβαλλόμενη θεωρία της «κλιματολογικής καταστροφής» αποδίδει τα αιτία της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη μας, στο «φαινόμενο του Θερμοκηπίου» και κρίνει «ένοχο» το διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Ο δε τρόπος παρουσίασης του θέματος αφήνει να εννοηθεί, πως τόσο το φαινόμενο του Θερμοκηπίου, όσο και η συμβολή του CO2 στην άνοδο της θερμοκρασίας, αποτελούν ομόφωνα πορίσματα της επιστημονικής κοινότητας. Είναι όμως έτσι;

[Επειδή σε αυτή την, κατά πως φαίνεται παρακάτω, επιστημονικά αμφισβητούμενη θέση, βασίζεται η περιβαλλοντική πολιτική τόσο των εκάστοτε κρατών (π.χ. Συνθήκη του Κιότο και δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή), όσο και των διαφόρων οικολογικών οργανώσεων του μεγέθους της Greenpeace, αξίζει να δούμε τι λένε σχετικά επιστήμονες, οι οποίοι δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ, μολονότι προσφέρουν πλούσια βιβλιογραφία και σημαντικό ερευνητικό έργο.]

Σίγουρα θα ξαφνιαζόσασταν, όπως ξαφνιάστηκα και η ίδια, αν σας έλεγα, πως η μέχρι τώρα έρευνα μου δείχνει, πως η πλειοψηφία των επιστημόνων διεθνώς απορρίπτει την ίδια τη θεωρία του Φαινομένου του Θερμοκηπίου, αποκαλώντας τη… μύθο.

Συγκεκριμένα παραδείγματα:
  • Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ έδειξε, πως μόνο ένα 17% των Μετεωρολόγων και Γεωφυσικών πιστεύει πως η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται στις εκπομπές των λεγόμενων αερίων του θερμοκηπίου.
  • Ο Γερμανός μετεωρολόγος και κοινωνιολόγος Dr. WolfgangThuene, χαρακτηρίζει «απάτη» τη συγκεκριμένη θεωρία και εξηγεί επιπλέον, πως το CO2 και το μεθάνιο δεν είναι «αέρια του θερμοκηπίου», ο άνθρωπος δεν είναι «δολοφόνος του κλίματος» και η «κλιματολογική καταστροφή είναι παραδοξολογία».
  • Ο επίσης Γερμανός μετεωρολόγος Dr Gerd-Rainer Weber, το 1995 έγραφε: “το φαινόμενο του θερμοκηπίου υπάρχει μόνο στη φαντασία των πολιτικών, κάποιων συγγραφέων και στις εισηγήσεις «κατά παραγγελία» ερευνών. Όχι όμως στη Φυσική.»

  • Ο James Spann, ο διασημότερος Κλιματολόγος της αμερικανικής τηλεόρασης, ανέφερε σχετικά: «Είμαι στο χώρο της εφαρμοσμένης κλιματολογίας από το 1978 και γνωρίζω δεκάδες Μετεωρολόγους σε όλη τη χώρα… Δεν γνωρίζω ούτε ένα Μετεωρολόγο στο χώρο της τηλεόρασης, που να πιστεύει έστω και λίγο στην υστερία της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.(…) Εκατομμύρια δολάρια ρέουν όμως στις τσέπες όσων «επιβιβάζονται» στο τρένο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης».
  • Περισσότεροι από 40 επιστήμονες διεθνούς φήμης έγραφαν το 2006 στο London Telegraph εξηγώντας, πως δεν είναι πεπεισμένοι για την «υπερθέρμανση» του πλανήτη.
  • Ο Timothy Bell, τέως καθηγητής κλιματολογίας στον Καναδά, Δρ. του πανεπιστημίου του Λονδίνου και του Winnipeg, έλεγε πρόσφατα: “Η παγκόσμια υπερθέρμανση, όπως τη γνωρίζουμε, δεν υπάρχει. Και δεν είμαι ο μόνος που ανοίγει τα μάτια των ανθρώπων σχετικά με την αλήθεια. Αλλά λίγοι με ακούν, μολονότι υπήρξα ένας από τους πρώτους διδάκτορες κλιματολογίας στον Καναδά και διαθέτω σημαντικό υπόβαθρο στην κλιματολογία και ιδιαίτερα στην ανακατασκευή του ιστορικού κλίματος…Αλλά για κάποιο λόγο, στην ουσία για πολλούς, η ανθρωπότητα δεν ακούει. …Αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της επιστήμης. Αυτό αποδεικνύει, πως η πλειοψηφούσα γνώμη δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη επιστημονικό δεδομένο. Αυτά που έζησα προσωπικά τα τελευταία χρόνια, μου επιτρέπουν να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να μην λένε την αλήθεια: Η σιγουριά για την θέση εργασίας και ο φόβος της αντεκδίκησης.»

Τι ισχυρίζεται η «πλειοψηφούσα γνώμη»;


Οι οπαδοί της θεωρίας του «Φαινομένου του Θερμοκηπίου», ισχυρίζονται, πως το CO2 παρεμποδίζει την διαφυγή της θερμότητας στο διάστημα, στο ύψος των 6χλμ περίπου, όπου την ανακλά πίσω στη Γη. Κατ’ αυτό τον τρόπο λένε πως εγκλωβίζεται θερμότητα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, όπως θα συνέβαινε μέσα σε ένα θερμοκήπιο, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε τώρα σε υπερθέρμανση. Ακούγεται λογικό, όμως στα θερμοκήπια η θερμότητα δεν οφείλετε στις ιδιότητες αντανάκλασης του γυαλιού, αλλά στον κακό αερισμό του χώρου. Εάν εισαγόταν ψυχρότερος αέρας σ’ ένα θερμοκήπιο, η θερμοκρασία θα προσαρμοζόταν σε αυτή του περιβάλλοντος. Για τον πλανήτη μας δεν τίθεται βέβαια θέμα έλλειψης αερισμού. Κανένα σώμα, το οποίο ακτινοβολεί ακατάπαυστα ενέργεια προς τα έξω –όπως η Γη- δεν μπορεί να θερμανθεί από μόνο του ή να ανεβάσει τη μέση θερμοκρασία του μέσα σε ένα ψυχρότερο περιβάλλον. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με βασικούς νόμους της Θερμοδυναμικής.

***************
Συνδυάστε στα παραπάνω και την πρόσφατη ανάρτηση

"Φαινόμενο του θερμοκηπίου"= απλά μια ευφάνταστη εικασία...

***************
Άλλοι γνωστοί επιστήμονες που εξηγούν πως το CO2 δεν έχει σχέση με την κλιματική αλλαγή:
  1. Prof. John Christy
  2. Prof. Frederick Singer-Virginia
  3. Dr. Hans Labohm
  4. Prof. Richard Linzen
  5. Prof. Nir Saviv

συνεχίζεται...








εικόνες:
1.
magazin2000plus.de
2.
united-mutations.org
3.google image/treibhauseffekt
και από τηλεοπτική εκπομπή του RTL στις 11.06.2007

ΠΗΓΗ...http://vickytoxotis.blogspot.com

"Τρύπα Όζοντος", άλλος ένας μύθος...

"Μία «βολική» για τα συμφέροντα θεωρία… " έλεγα κλείνοντας την προηγούμενη ανάρτηση. Στα πλαίσια αυτά ας μην ξεχνάμε και την τρύπα του Όζοντος…
Με την ίδια μέθοδο που προωθείται ο μύθος του CO2 και της «ανθρωπογενούς» υπερθέρμανσης, είχε προωθηθεί νωρίτερα ο μύθος μιας «ανθρωπογενούς» τρύπας στο στρώμα όζοντος της ατμόσφαιρας, που χρεωνόταν στους χλωροφθοράνθρακες (FCKW) των αεροζόλ.

Σύμφωνα με έρευνες αποτελεί και αυτή μία φτιαχτή, «επιστημονικοφανή» θεωρία, καθώς δεν υπήρξε ποτέ σχετικό «πρόβλημα», ενώ η όλη ιστορία είχε επινοηθεί για να εξυπηρετήσει ένα παιχνίδι συμφερόντων των χημικών βιομηχανιών.
Μολονότι ο κύριος όγκος χλωρίου και φθορίου στην ατμόσφαιρα προέρχεται από φυσικές πηγές -όπως τα ηφαίστεια και η εξάτμιση θαλάσσιων υδάτων-, η «προώθηση» αυτού του μύθου, οδήγησε στην αντικατάσταση των FCKW στα αεροζόλ.
Στην ουσία οι μεγάλες χημικές βιομηχανίες μπόρεσαν έτσι να πλασάρουν νέα προϊόντα στην αγορά, με νέα συστατικά, (που δεν είναι απαραίτητα ακίνδυνα, ενώ είναι 10-30 φορές ακριβότερα), μεγαλώνοντας τα κέρδη τους κατά 30%, εμποδίζοντας ταυτόχρονα τις μικρότερες βιομηχανίες να χρησιμοποιήσουν τα FCKW, των οποίων η πατέντα ευρεσιτεχνίας έληγε εκείνη την περίοδο…

«Τρύπα Όζοντος» Αντίθετα από όσα κατά καιρούς διαδίδονται, το φαινόμενο αυτό είναι φυσικό, αναδημιουργείται ετησίως και οφείλετε κυρίως σε χειμερινούς στροβίλους και σε φυσικές πηγές χλωρίου, όπως τα ηφαίστεια.

Στην πραγματικότητα υπάρχει από τότε που η Γη διαθέτει οξυγονούχα ατμόσφαιρα, η οποία θερμαίνεται από τον ήλιο. Έτσι παρατηρείται ένας ετήσιος ρυθμός ανάμεσα στην χειμερινή και την καλοκαιρινή περίοδο. Η ηλιακή ακτινοβολία καθορίζει τα ποσοστά μορίων οξυγόνου που θα μετατραπούν σε όζον. Εκεί όπου η ηλιακή ακτινοβολία πέφτει κάθετα, όπως στον Ισημερινό, μετρούνται μεγαλύτερες τιμές όζοντος, ενώ αντίθετα στο Β. πόλο, όπου οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πλάγια, μετρούνται οι μικρότερες τιμές. Γι’ αυτό φυσικά η υποτιθέμενη «τρύπα» εμφανίζεται μεγαλύτερη το χειμώνα και μικρότερη το καλοκαίρι. Το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και ερευνηθεί ήδη από το 1957, ενώ από το 1935 γίνονται σχετικές μετρήσεις στο Tromso της Νορβηγίας.

Η «ανακάλυψη της τρύπας» του όζοντος έγινε το 1985, ενώ από το 1975 άρχισαν να εμφανίζονται σποραδικά θέσεις που ενοχοποιούσαν τους χλωροφθοράνθρακες. Οι ερευνητές Roger A. Maduro και Ralf Schauerhammer στο βιβλίο τους «Τρύπα Όζοντος, η κατάχρηση ενός θαύματος της φύσης» εξηγούν, πως οι χλωροφθοράνθρακες δεν ανοίγουν τρύπες στο στρώμα όζοντος, πολύ απλά επειδή το βάρος τους δεν τους επιτρέπει να φτάσουν σε τέτοια ύψη. Αυτοί είναι 4-8 φορές βαρύτεροι από τα μόρια του αέρα και γι’ αυτό πέφτουν στο έδαφος. Η δε ποσότητα τους δεν ξεπερνούσε τα 2 εκατομμύρια τόνους.
Από την άλλη, οι φυσικές πηγές που διοχετεύουν χλώριο και φθόριο στην ατμόσφαιρα μετρούν πολλαπλάσιες ποσότητες:
  • 600 εκατομμύρια τόνοι προέρχονται από την εξάτμιση θαλάσσιων υδάτων
  • τουλάχιστον 36 εκατομμύρια τόνοι χλωριούχων αερίων προέρχονται από ηφαίστεια,
  • 8 εκατομμύρια τόνοι από καύσεις βιομάζας και
  • 6 εκατομμύρια τόνοι φθοριούχων αερίων προέρχονται από μη ενεργά ηφαίστεια.
Οπότε ακόμη και αν υπήρχε θέμα «τρύπας» του όζοντος, αυτή δεν μπορεί να ήταν αποτέλεσμα «ανθροπογενών» χλωροφθορανθράκων, αλλά φυσικών διαδικασιών…



ΠΗΓΗ...http://vickytoxotis.blogspot.com

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Facebook CIA DATABASE GR SUBS



FACEBOOK = ΦΑΚΕΛΟΜΑ Big Brother is watching you online. Everything you post is being saved and recorded in a national database file on you. They're called profiles for a reason. With facial recognition software and google street view camera they know where you are all the time.

WWF: η σκοτεινή πλευρά ...την "ώρα της Γης"

Πολύς λόγος έγινε -και γίνεται- τελευταία για την "ώρα της Γης", που με ζήλο προωθεί η WWF και διαφημίζεται από τα ΜΜΕ - με έμφαση στο κατόρθωμα της ελληνικής "πρωτιάς" σε συμμετοχές.
Τις απόψεις μου για το όλο πανηγύρι, που κάλλιστα συναγωνίζεται το πανηγυράκι της Eurovision, αλλά καμία σχέση δεν έχει με "περιβαλλοντική συνείδηση", τις δήλωσα πολλές φορές όμως ας σταθούμε στο εξής βασικό:

Ποια είναι η WWF ?


(Τις διαπλοκές της Greenpeace τις είδαμε λίγο-πολύ σε παλαιότερες αναρτήσεις, ας δούμε και την άλλη γνωστή -υποτίθεται- "οικολογική" οργάνωση.)

Με μια "μικρή" έρευνα -που μάλλον θα πάρει πολύ καιρό για να τελειώσει- πήρα μια πρώτη γεύση, αρκετή για να "φρίξω" ακόμη περισσότερο, να διαπιστώσω πως πρόκειται πιθανότατα για προπαγάνδα και να επιβεβαιώσω για άλλη μία φορά το γεγονός, πως μόνο υπνωτισμένοι μπορεί να είμαστε(!) για να υποστηρίζουμε "ελαφρά τη συνείδηση" τέτοιες οργανώσεις και τις καμπάνιες τους(!) χωρίς να ρωτάμε καν ποιοι είναι και γιατί προτείνουν αυτά που προτείνουν...

Όμως ας πάρουμε από την αρχή την ιστορία τους για να δούμε μέχρι που φτάνει το θράσος τους και σε ποιο μέγεθος πλανώνται οικτρά οι φιλότιμοι -εν αγνοία- υποστηρικτές τους...

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της ίδιας της οργάνωσης, αλλά και της wikipedia, η WWF ιδρύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1961, από τους Julian Huxley, Max Nicholson, Peter Scott και Guy Mountfort και πρώτος πρόεδρος της υπήρξε ο Πρίγκιπας Bernhard της Ολλανδίας.

Ποιοι είναι αυτοί οι "κύριοι"?

Ο Julian Huxley υπήρξε:
Είναι ο άνθρωπος που είπε πως:
"Τα χαμηλότερα στρώματα αναπαράγονται πολύ γρήγορα. ... Γι' αυτό... δεν πρέπει να έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη ή ανακούφιση, ειδάλλως με την απομάκρυνση του τελευταίου ελέγχου πάνω στη φυσική επιλογή θα γίνει πολύ εύκολη η γέννηση και επιβίωση παιδιών. Η μακράς διάρκειας ανεργία θα πρέπει να αποτελεί λόγο για την στείρωση. " [60]
Στα μεταπολεμικά χρόνια, μετά τη διαπίστωση ότι οι ιδέες της ευγονικής είχαν χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία για μαζικές δολοφονίες , επινόησε ο Huxley (1957) τον όρο "transhumanism", για να περιγράψει την άποψη ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να βελτιώνει τον εαυτό του μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας***, ενδεχομένως, συμπεριλαμβανομένης της ευγονικής, αλλά και μέσω της βελτίωσης του κοινωνικού περιβάλλοντος. (***κάτι από Zeitgeistmovement θυμίζει... αλλά θα το ελέγξουμε...)

Κρατάμε προς το παρόν τον όρο Ευγονική... και ας το συνδυάσουμε με ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για την ευρεία εφαρμογή της από τον Χίτλερ, όπως και με ότι έχει πέσει στην αντίληψη μας ως "σύγχρονη ευγονική" (βλέπε και "ετικέτες")...

Ο Πρίγκιπας Bernhard της Ολλανδίας, ο 1ος πρόεδρος δηλαδή της WWF, είναι εκείνος ο πρίγκηπας με τη σκανδαλώδη και πολυτάραχη ζωή.

(Γεννήθηκε τ0 1911 στη Jena – πέθανε στις 1 Δεκεμβρίου 2004 στο Utrecht), τίτλοι του: Prince of Lippe-Biesterfeld, born Count Bernhard Leopold Friedrich Eberhard Julius Kurt Karl Gottfried Peter of Biesterfeld (αργότερα Prince of Lippe-Biesterfeld, Prince Consort της Queen Juliana, πατέρας 6 παιδιών; ένα εκ των οποίων είναι η σημερινή μονάρχης Queen Beatrix (βασίλισσα Βεατρίκη).

Παρά την πολυτάραχη ζωή του και τα σκάνδαλα υπήρξε γενικά δημοφιλής στον κόσμο. Ο γεννημένος Ολλανδός Πρίγκηπας

  • Υπηρέτησε στις τάξεις των Ναζί κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Ήταν Επίτιμο μέλος της Γερμανικού Ιππικού Σώματος των SS (SS Cavalry Corps).
  • Διατηρούσε, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του στενές σχέσεις με τον Χίτλερ.
  • Εργάστηκε στην -γνωστή από τα εγκλήματα πολέμου κατά το 2ο ΠΠ- εταιρεία χημικών IG Farben***, που ήταν χτισμένη δίπλα στο Άουσβιτς
  • πέρα από την υποστήριξη του στην ίδρυση της World Wildlife Fund (που αργότερα ονομάστηκε World Wide Fund for Nature), συν-ίδρυσε επίσης το 1970 το 1001 Club: ένα τράστ για τη Φύση (Nature Trust). Βοήθησε επίσης στην ίδρυση του Ροταριανού Συνδέσμου Rotary International και υπήρξε επίσης ένας εκ των δύο ιδρυτών της Bilderberg Group.

Είδαμε λοιπόν πως, ο Πρίγκηπας Bernhard μαζί με τον Julian Huxley είχαν ιδρύσει από κοινού το μυστηριώδες -για τη δράση του μέχρι σήμερα, Club 1001: a Nature Trust. Όπως αναφέρεται δημιουργήθηκε για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ίδρυση και τις ανάγκες της WWF. 1001 άτομα-μέλη έδωσαν από $10,000 για το σκοπό αυτό... (θα δούμε αργότερα ποιοι ήταν ή είναι ακόμη μέλη του και τι σχεδιάζουν... μέχρι σήμερα)

Σύμφωνα με τον J. Wilgers πάντως, ο οποίος για αρκετά χρόνια μελέτησε τις εργασίες του Kevin Dowling και ερεύνησε το θέμα εξονυχιστικά η IUCN και η WWF (και κατά προέκταση και το 1001 Club) δημιουργήθηκαν σαν μέτωπα για τη Βρετανική νέο-αποικιακή πολιτική.

Ας κρατήσουμε και το θέμα Bilderberg που εμφανίζεται στο προσκήνιο, όπως και του Club 1001, τους Ναζί, τον Ρόκφελερ* (μέσω IG Farben) και όλα αυτά τα "ευγενή και ευαίσθητα" για την κοινωνία ονόματα και ιδρύματα...

World Wide Fund for Nature

Founders Julian Huxley[1][2]
Max Nicholson
Peter Scott
Guy Mountfort
Type Charitable trust
Founded September 11, 1961
Morges, Switzerland
Headquarters Gland, Switzerland
Staff Sir Julian Huxley
Dr Claude Martin
HE Chief Emeka Anyaoku
Area served World wide
Focus Environmentalism
Method Lobbying, research, consultancy
Revenue $111,393,537 USD (2005)[3]
Slogan For a Living Planet
Website wwf.org/panda.org

Presidents 1962 - Present[8]
Years Name
1962-1976 HRH Prince Bernhard of the Netherlands
1976–1981 John H Loudon
1981–1996 HRH Prince Philip, Duke of Edinburgh
1996–1999 Syed Babar Ali
2000 Ruud Lubbers
2000–2001 Hon. Sara Morrison
2001–present Chief Emeka Anyaoku

(πίνακες και εικόνες via wikipedia και google/image search)

  • ******************************************************************************
  • Δείτε ΕΔΩ πως διαπλέκονται τα πλοκάμια της Βρετακικής "Αυτοκρατορίας" με τράπεζες, οργανώσεις, περίεργα club κ.α. "ευαγή ιδρύματα" The Genocidal Lombard League of Cities Apparatus ... όλα για το "καλό" μας...
  • ******************************************************************************

Επίσης από το: Aaron Dykes / JonesReport.com | August 8, 2007
  • Julian Huxley's Enviro-Eugenics Agenda Exposed on TV During Great Global Warming Swindle Debate
  • Environmental Movement Steeped in Eugenics and Land-Consolidation Agenda Aimed at Third World Population Control
Australia hosted a televised debate to air out questions arising from the Great Global Warming Swindle-- a film that challenges the notion that humans are to blame for a crisis in changing temperatures.

One woman takes the opportunity to challenge the foundations of the environmental movement itself, and what agenda that may reveal-- particularly for the third world.

(CUE VIDEO TO 4:21 FOR RELEVANT QUESTION)




"I'd like to take the debate into another quick-- I mean, we've been debating the science here; we've not debated anything in terms of the credibility of the environmentalism movement. The environmentalist movement was formed by Sir Julian Huxley who was the founder of the Eugenics Society, the WWF and these other organizations are actually [offshoots] of that eugenics society. Now this has huge implications for developing countries. Is that the intention behind the environmentalist scam behind the global warming swindle?"

The woman's question is fielded by Greg Bourne, the CEO of the Australian branch of the World Wildlife Fund (WWF), who basically ignores the substance of the question, claims that all concerns have been taken into consideration and asks that the audience please trust environmental movements to do good work. He rattles off meaningless claims about his friends in exotic-sounding countries.

Meanwhile, the WWF is implementing an agenda to consolidate 200 ecoregions worldwide and is one of the largest contributors to depopulation efforts worldwide. Both of these planks coincide with U.S. state department memos from1974 penned by Henry Kissinger.

Κρατάμε και αυτές τις διαστάσεις που διατυπώνονται στο παραπάνω βίντεο σχετικά με τα "σχέδια μείωσης πληθισμών", την χρήση των "οικότοπων-περιβαλλοντικών πάρκων" της WWF ανά τον κόσμο, ως εφαλτήρια για "ανταρτοπόλεμο και προβοκατόρικες κινήσεις" και την αναφορά του -γνωστού και μη εξαιρεταίου Henry Kissinger, για να δούμε που θα μας βγάλει παρακάτω η έρευνα... μιας και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Μολονότι δεν ολοκληρώνεται η αναζήτηση στοιχείων με αυτή την ανάρτηση, ωστόσο δεν θα ήθελα να σας στερήσω τις μέχρι τώρα ενδείξεις την ώρα μάλιστα που πλησιάζει... "η ώρα της Γης"... που θα βουτήξει για χατήρι της WWF τις πόλεις του κόσμου -ακόμη βαθύτερα- στο σκοτάδι...

Θα συνεχίσω βεβαίως να παραθέτω σταδιακά και τα υπόλοιπα στοιχεία που έχω συγκεντρώσει για το θέμα.



**********************************************************************************************
Σημειώσεις:



Η IG Farben***, είχε προκύψει το 1925 από συγχώνευση των εταιριών: BASF,
Bayer, Hoechst (συμπεριλαμβανομένης της Cassella και της Chemische Fabrik Kalle), AGFA, Chemische Fabrik Griesheim-Elektron, Chemische Fabrik vorm. Weiler Ter Meer
'Ερευνα είχε δείξει πως υπήρξε το 1941 "γάμος" αλά cartel με την αμερικανική Standard Oil. Co.τουJohn D. Rockefeller [15][16] (βλέπε και[17] και[18]) Μετά τον 2ο ΠΠ το 1951, διασπάστηκε και πάλι στις γνωστές σήμερα Agfa, BASF, και Bayer, ενώ η Hoechst συγχωνεύτηκε με την Rhône-Poulenc Rorer δημιουργώντας την Aventis και αργότερα τηνSanofi-Aventis.

ΠΗΓΗ...http://vickytoxotis.blogspot.com

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

"Ήμασταν οι πρώτοι που φωνάξαμε ανάμεσα στις μάζες των ανθρώπων τις λέξεις 'Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφότητα'. Αυτές οι λέξεις έφεραν στις τάξεις μας, χάρη στους πράκτορες μας, ολόκληρες λεγεώνες που κρατούσαν τα πανό μας με ενθουσιασμό! Ο κόσμος συνήθιζε να αντιμετωπίζει τους βασιλιάδες στους θρόνους τους σαν μια πλήρη εκδήλωση της θέλησης του Θεού, εώς ότου εμείς διεισδύσαμε στο μυαλό τους την ιδέα των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ δικαιωμάτων. Επίσης τους κλέψαμε τη πίστη τους στο Θεό' Πρωτόκολλα 1 και 5

"Υποστηρίζουμε τον Κομμουνισμό! Ο κόσμος έχει πέσει αιχμάλωτος στα χέρια ανελέητων χρηματομανών αχρείων. Τότε εμφανιζόμαστε εμείς στο σκηνικό διατεινόμενοι τους σωτήρες των εργατών" Πρωτόκολλο 3

"Η αριστοκρατία, ως πολιτική δύναμη, είναι νεκρή. Όμως ως γαιοκτήμονες οι αριστοκράτες μπορούν ακόμα να μας είναι επιβλαβείς, εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι αυτάρκεις με τις πηγές από τις οποίες επιβιώνουν. Είναι επομένως ουσιώδες να τους στερήσουμε με κάθε μέσο από τα κτήματά τους. Ταυτόχρονα πρέπει να πατρονάρουμε έντονα το εμπόριο και τη βιομηχανία". Πρωτόκολλο 6

Οι εβραίοι ήταν οι γεννήτορες του Κομμουνισμού, οι ηγέτες του και ο κινητήριος μοχλός του από την αρχή μάλιστα. 'Ενας αρκετά αναμεμειγμένος που γνώριζε το ρόλο που είχαν παίξει οι εβραίοι στην επανάσταση των Μπολσεβίκων, και που στην αρχή της καριέρας του δε φοβήθηκε να τους εκθέσει, ήταν ο Winston Churchill. 'Εγραψε:

"Θα έμοιαζε σχεδόν σαν το Ευαγγέλιο του Χριστού και το ευαγγέλιο του Αντιχρίστου να σχεδιάστηκαν για να κατάγονται από τον ίδιο λαό κι ότι αυτό το μυστηριώδες γένος έχει εκλεγεί για τις μέγιστες εκδηλώσεις εξίσου του θεϊκού και του διαβολικού! Από τις ημέρες του 'Σπάρτακου' Weishaupt (Adam Weishaupt, επίσημος ιδρυτής των Ιλλουμινάτων) σε εκείνες του Karl Marx και μέχρι τον Trotsky, αυτή η Παγκόσμια Συνωμοσία για την έκπτωση του πολιτισμού συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά. 'Έχει υπάρξει η κυριότερη πηγή κάθε ανατρεπτικού κινήματος στη διάρκεια του 19ου αιώνα και τώρα αυτή η ιδιόμορφη ομάδα προσωπικοτήτων από τον υπόκοσμο των μεγαλουπόλεων Αμερικής και Ευρώπης έχουν γραπώσει το Ρωσικό λαό από τα μαλλιά και πρακτικά έχουν καταστεί οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες αυτής της γιγαντιαίας αυτοκρατορίας. Δεν είναι ανάγκη να υπερβάλλουμε για το ρόλο που παίχτηκε για τη δημιουργία του κινήματος των Μπολσεβίκων και της Οκτωβριανής Επανάστασης από αυτούς τους διεθνείς, και κατά κύριο λόγο, άθεους εβραίους. Είναι σίγουρα πολύ σημαντικός. Ενδεχομένως να υποσκελίζει και όλους τους υπολοίπους" ("Illustrated Sunday Herald", 8 Φεβρουαρίου 1920)

Το Λευκό Έγγραφο της Βρεταννικής Κυβερνήσεως του 1919 ("Russia, No.1, A Collection of Reports on Bolshevism") μνημόνευε την αναφορά που στάλθηκε στον κύριο Balfoyr στο Λονδίνο το 1918 από τον Πρέσβυ της Ολλανδίας στην Αγία Πετρούπολη, τον Μ. Oudendyke :

"Το Κίνημα των Μπολσεβίκων οργανώνεται και απεργάζεται από εβραίους, που δεν έχουν εθνικότητα και που ο μόνος τους σκοπός είναι να καταστρέψουν προς δικό τους όφελος την ισχύουσα τάξη πραγμάτων."

Ο Πρέσβυς των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία. ο David R. Francis, ανέφερε παρομοίως :

"Οι Μπολσεβίκοι ηγέτες εδώ, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εβραίοι και το 90% των οποίων είναι εξόριστοι που έχουν επιστρέψει, ελάχιστα ενδιαφέρονται για τη Ρωσία ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Είναι όμως διεθνιστές, και προσπαθούν να ξεκινήσουν μια παγκόσμια κοινωνική επανάσταση".

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι εβραίοι περηφανεύονταν για ότι είχαν καταφέρει στη Ρωσία. Το 1917, οι "New York Times" ανέφεραν από το διάσημο εβραίο ηγέτη της Αμερικής, Rabbi Stephen Wise :

"Πιστεύω ότι από όλα τα κατορθώματα του λαού μου, κανένα δεν είναι ευγενέστερο από το ρόλο που οι υιοί και οι κόρες του Ισραήλ έχουν αποκορυφώσει στην ελεύθερη Ρωσία".

'Ενας άλλος εξέχων εβραίος της Αμερικής που κόμπαζε για τη Ρωσική Επανάσταση ήταν ο Jacob H. Schiff, κύριος συνεργάτης της πλουσιότατης τραπεζικής φίρμας Kuhn, Loeb & Co. Διακήρυξε δημοσίως ότι χάρη στη δική του οικονομική βοήθεια είχε επιτύχει η Επανάσταση. Σύμφωνα με το "New York Journal-American" της 3ης Φεβρουαρίου 1949 :

"Υπολογίζεται σήμερα από τον εγγονό του Jacob, John Schiff, ότι ο παππούς του ξόδεψε περίπου 20.000.000 δολλάρια για τον τελικό θρίαμβο των Μπολσεβίκων στη Ρωσία".

Η εβραϊκή φύση του νέου καθεστώτος αποκαλυπτόταν από επίσημες πληροφορίες που αναδύονταν από τη Ρωσία και που πληροφορούσαν τον κόσμο ότι ο 'περίφημος' Κομμουνισμός, ενώ αντιτίθετο με βαρβαρικό μένος σε κάθε μορφή χριστιανισμού, μετέτρεψε σε ποινικό αδίκημα για κάθε σύντροφο το να προφέρει έστω και μια λέξη ψέγους ενάντια στους εβραίους! Η ανατίναξη εκκλησιών με δυναμίτη, η διάλυση του χριστιανικού κλήρου και η εγκατάσταση άθεου και αντίθεου μουσείου στον καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου απεκάλυψε πόσο αντίχριστη ήταν αυτή η διοικούμενη και υποστηριζόμενη από εβραίους επανάσταση.

Ο ίδιος ο Lenin, όπως επισημαίνει η "Der Tog" (Νέα Υόρκη), εξύμνησε τον παγκόσμιο εβραϊσμό για την οικονομική του συνεισφορά στην επανάστασή του, αλλά επίσης και για το γεγονός ότι παρείχε οργανωτικά μυαλά που εγκαθίδρυσαν το πρώτο Κομμουνιστικό Κράτος :

"Στον ιστορικό του μέλλοντος θα ανατεθεί το έργο να εκτιμήσει κατάλληλα τον ειδικό ρόλο των εβραίων στη νίκη του Οκτώβρη (1917). Είναι πολύ απίθανο να ήμασταν ικανοί να καταφέρουμε αυτή τη νίκη αν δεν είχαμε βοηθηθεί από εβραίους που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε πνευματικό επίπεδο, καθιστώντας δυνατό για εμάς να κατασκευάσουμε ένα διοικητικό όργανο τη στιγμή που οι άνθρωποι των γραμμάτων μας έκαναν σαμποτάζ. Ο μεγάλος αριθμός ιουδαίων διανοητών μας παρείχε μια ανεκτίμητη πηγή από την οποία μπορούσαμε να αντλήσουμε ικανούς και αξιόπιστους λειτουργούς."

Αν και το καθεστώς ήταν ανοικτά και απόλυτα αντιχριστιανικό, ο Dr. Chaim Weizmann εξυμνούσε την επανάσταση λέγοντας : "Δεν υπάρχει επίσημος αντισημιτισμός στη Σοβιετική Ρωσία. Ο αντισημιτισμός εκεί θεωρείται ως έγκλημα κατά του κράτους".

25 χρόνια μετά την επανάσταση, ο αμερικανικός εβραϊσμός συνέχιζε να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους Μπολσεβίκους δηλώνοντας:

"Ο εβραϊκός λαός δε θα ξεχάσει ποτέ ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν η ΠΡΩΤΗ χώρα - και ακόμα η ΜΟΝΗ χώρα στον κόσμο - στην οποίο ο αντισημιτισμός είναι έγκλημα". - "The Jewish Voice", Nέα Υόρκη, Ιανουάριος 1942.

Κατά τη Σταλινική Περίοδο, οι εβραίοι επικεφαλής μειώθηκαν σημαντικά στη στήλη των κορυφαίων διοικούντων που βρίσκονταν αναγεγραμμένοι στον τοίχο του Κρεμλίνου στις μεγάλες λαϊκές εκδηλώσεις. Πολλοί εβραίοι ενοχοποιήθηκαν επίσης σε διάφορες δίκες, ενώ άλλοι εξαφανίστηκαν αδικαιολόγητα από το πολιτικό προσκήνιο. Αυτό οδήγησε πολλούς παρατηρητές στο να πιστέψουν ότι οι εβραίοι κατά κάποιο έχασαν την εύνοια των Ρώσων, οι οποίοι προφανώς επαναδιεκδικούσαν την εθνική τους ανεξαρτησία. Σημαντικά όμως στοιχεία υπάρχουν που υποδεικνύουν ότι ακόμα βρίσκονται εκεί σε θέση ισχύος και ελέγχου, αν και κρυμμένοι στο παρασκήνιο. Ας αναλογιστούμε τα ακόλουθα :

To 1933, το αμερικανοεβραϊκο Opinion Journal δήλωσε ότι οι εβραίοι καταλάμβαναν σχεδόν όλα τα σημαντικά πρεσβευτικά πόστα της Ρωσίας και ότι στη Λευκορωσία το 61% όλων των διοικούντων ήταν εβραίοι! Επίσης το 1933, τα "Ιουδαϊκά Χρονικά" δήλωναν ότι το 1/3 των εβραίων της Ρωσίας είχαν γίνει αξιωματούχοι. Αν όντως συνέβη έτσι, τότε απλά είχαν διατηρήσει τις θέσεις τους στην κομμουνιστική κοινωνία και μορφοποίησαν μια νέα κυβερνώσα τάξη.

'Επειτα από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το 1945 η επανάσταση άρχιζε να εξαπλώνεται σε περιοχές εγκαταλειμμένες από τη Δύση, η ιστορία της Ρωσίας του 1917-8 επαναλαμβανόταν. Μια ταλμουδική εκδίκηση ξέσπασε ενάντια στα γκόϋμ και εβραϊκές κυβερνήσεις με προφανείς διαθέσεις ξεκίνησαν να στήνονται σχεδόν παντού, επιβεβαιώνοντας έτσι για άλλη μια φορά την εβραϊκή φύση, σκοπό και διευθύνουσα δύναμη της επανάστασης.

Μια ξεκάθαρη απόδειξη του παραπάνω μπορεί να φανεί στην κομμουνιστική Ουγγαρία όπου 8 χρόνια αργότερα, το 1953, το Associated Press ανέφερε ότι :

"90% των υψηλών αξιοματούχων στο Ουγγρικό Κομμουνιστικό καθεστώς είναι εβραίοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Matyas Rakoski."

Οι "Times" του Λονδίνου έγραψαν το ίδιο έτος ότι το υπουργικό συμβούλιο του κυρίου Rakoski ήταν "εβραϊκό -90% στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια του Κομμουνιστή Προέδρου Matyas Rakoski, ο οποίος είναι και ο ίδιος εβραίος". Στην Ουγγαρία, όπως και στις υπόλοιπες κομμουνιστικές χώρες η επίθεση στη θρησκεία ξεκίνησε αμέσως με τη φυλάκιση όλων των υψηλόβαθμων εκκλησιαστικών αξιωματούχων.

Για την κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία, ο Λονδρέζικος "New Statesman" έγραψε 7 χρόνια έπειτα από το τέλος του πολέμου :

"Στην Τσεχοσλοβακία, όπως και αλλού στην Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη, τόσο οι διανοούμενοι του κόμματος όσο και οι άνθρωποι-κλειδιά της μυστικής αστυνομίας είναι κατά κύριο λόγο εβραίοι στην καταγωγή".

Για τη Ρουμανία, η "New York Herald-Tribune"ανέφερε το 1953 :

"Η Ρουμανία, μαζί με την Ουγγαρία, διαθέτουν πιθανόν το μεγαλύτερο αριθμό εβραίων στη διοίκησή τους".

Το περιοδικό "Jewish Life" της Νέας Υόρκης σημείωνε το 1957 ότι :

"Στην επιστροφή του από μια επίσκεψη στη Σοβιετική Ένωση, ο S. Mikunis, Γραμματέας του Ισραηλινού Κομμουνιστικού Κόμματος, δήλωσε στις 18 Ιανουαρίου του 1956 στο Tel Aviv ότι υπήρχαν 260000 εβραίοι που συμμετείχαν στην Σοβιετική κρατική μηχανή. Προσέθεσε επίσης ότι το 40% όλων των Σοβιετικών καθηγητών ήταν εβραίοι".

Τι αποδεικνύουν λοιπόν όλα αυτά; Ο Ρωσικός Κομμουνισμός ξεκίνησε ως εβραϊκός και συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από εβραϊκή επιρροή και έλεγχο. Αποτελεί κοινή γνώση ότι ο Σοβιετικός ηγέτης Yuri Andropov είχε εβραία σύζυγο. Μάλιστα αποδίδεται στον Leonid Brezhnev να έχει πει ότι "Πως θα μπορούσαν οι Σοβιετικοί ηγέτες να είναι αντισημιτιστές όταν τόσοι πολλοί από αυτούς έχουν εβραίες γυναίκες; - Συμπεριλαμβανομένων των Marshal Voroshilov και τον Πρόεδρο Podgorny."

Οι παγκόσμιες συνωμοτικές δυνάμεις (Ιλλουμινάτοι, Σιωνισμός, Μασονία) αναμφίβολα υποστήριζαν εξίσου τον Κομμουνισμό και τον Καπιταλισμό, ακόμη και τη φαινομενική εχθρότητα και μεταξύ τους σύγκρουση προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον κόσμο με την απειλή ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος και να τους στρέψουν σταδιακά στην ιδέα της Παγκόσμιας Κυβερνήσεως, αρχής γενομένης με την προσφάτως εναρχθείσα αμερικανική πλανηταρχία.
ΠΗΓΗ...http://truth.freeforums.org