Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Αυτό θα πεί ισοπέδωση! Δηλαδή ο Αλβανός, ο Πακιστανός, ο Ινδός...θα αναφέρει τον αστυνομικό στο γραφείο κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας;

Αυτό θα πεί ισοπέδωση! Δηλαδή ο Αλβανός, ο Πακιστανός, ο Ινδός...θα αναφέρει τον αστυνομικό στο γραφείο κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας; Γραφείο καταγγελιών για αυθαίρετη συμπεριφορά των αστυνομικών αναμένεται να δημιουργήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας όπως θα λέγεται, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του σύντομα, ενώ από τις 30 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικτυακή φόρμα καταγγελιών. Το Γραφείο δεν θα στελεχώνεται από Αστυνομικούς αλλά από τριμελή επιτροπή με διετή θητεία, και μέλη έναν Αεροπαγίτη, έναν τέως εισαγγελέα και έναν δικηγόρο από το Νομικό Συμβούλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Τα στελέχη του θα απαρτίζονται εξ ολοκλήρου από πολιτικό προσωπικό και συγκεκριμένα από συνολικά 25 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 15 νομικοί.

Πώς θα γίνονται οι καταγγελίες
Το Γραφείο θα παραλαμβάνει, αποκλειστικώς, επώνυμες και γραπτές καταγγελίες μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου ή μέσω ΚΕΠ. Σε περίπτωση που ο καταγγέλλων δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, θα του παρέχεται διερμηνεία σε γλώσσα που κατανοεί. Το χρονικό όριο για την υποβολή αιτιολογημένης εισήγησης προς την 3μελή επιτροπή ορίζεται στις 10 ημέρες.
Η 3μελής εισηγητική επιτροπή θα παραλαμβάνει τα αιτήματα και θα τα προωθεί στις δικαστικές αρχές και τα πειθαρχικά όργανα εφόσον μέσα σε 30 μέρες έχει αποδειχθεί το βάσιμο της καταγγελίας. Το Γραφείο θα μπορεί να επεμβαίνει και αυτεπάγγελτα.
Στο γραφείο θα λειτουργεί επίσης τμήμα υποδοχής και ενημέρωσης του πολίτη, το οποίο εξουσιοδοτείται να απαντά αυτοπροσώπως - αλλά και τηλεφωνικά ή διαδικτυακά-, να καταγράφει τις προσφυγές του πολιτών αλλά και να τους ενημερώνει για το αποτέλεσμα της διαδικασίας και να τηρεί στατιστικά στοιχεία.

Με διακριτικά οι αστυνομικοί
Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως ο κάθε αστυνομικός θα φέρει στη στολή του διακριτικά με έναν αριθμό, προκειμένου ο πολίτης να γνωρίζει με ποιον βρίσκεται.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε πως τα μέτρα αυτά δεν είναι για να «κυνηγηθούν» οι αστυνομικοί ή να δυσκολέψουν το έργο τους. «Για να καταπολεμηθεί η έλλειψη επαγγελματισμού από μερικούς» είπε με νόημα ο υπουργός.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: