Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Πως το ιντερνετ χρησιμοποιείτε για να σας ελέγχει το μυαλό!

Έβλεπα το «Αργά την νύχτα με το Jimmy Fallon» νωρίτερα και είδα τους δημιουργούς του «Digg.com» στην επίδειξη. Αυτό που με παρεξένεψε ήταν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν φάνηκαν καθόλου σαν προγραμματιστές, αλλά αντ' αυτού σαν ηθοποιοί.

Εάν κάποιος μελετήσει την ιστορία σελίδων όπως το Facebook, ή το DailyKos, ανακαλύπτει ότι αινιγματικώς συνδέονται με την CIA.

Καθώς έβλεπα αυτούς τους χαρακτήρες στη TV δεν θα μπορούσα παρά να σκεφτώ ότι ισως ο δεσμός της CIA με το Facebook και το DailyKos ,είναι πολύ πολύ βαθύτερος.Πρέπει να αναρωτηθείτε, οτι σε ένα σαιτ όπως το Digg, είναι συνιθισμένο να αποτελείται συνολικά από τους αυτούς που λένε αλήθειες, όμως με τους νέους μυστικούς admins τώρα το σαιτ λέει ιστορίες για τον Obama και έπειτα για κάποια ταινία από Al-Queda και παρόμοια.

Το σαιτ είναι εξίσου κάλπικο με το υπόλοιπα Μ.Μ.Ε.

Η προώθηση είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο πράγμα να κάνεις, οι άνθρωποι μεταδίδουν τα νέα αλλά αυτό έχει ένα όριο, ακόμα και οι πιό σημαντικές ιστορίες ή βίντεο ξεχνιούνται εντέλει. Με την ογκώδη χρηματοδότηση είναι μια διαφορετική ιστορία , ειδικά εάν έχεις την tv να σε στηριζει. Παραδείγματος χάριν πάρτε το Τwitter, μέσα στις τελευταίες εβδομάδες εντελώς ξαφνικά μιλιέται σε κάθε σημαντικό κανάλι ειδήσεων .

Καιρό πριν όταν αγοράστηκε το Myspace από τον Rupert Murdoch το ίδιο πράγμα συνέβη, ήταν ουσιαστικά το μόνο πράγμα που οι ειδήσεις μιλούσαν , συνεχώς ανέφεραν «είναι σκανδαλώδες» ή «πάρα πολύ σεξουαλικό» κ.λπ. ακριβώς για να κάνουν τις μάζες να μιλούν για αυτό και πώς να το χρησιμοποιούν. Όταν το Myspace άρχισε να χάνει την αίγλη του ,το Facebook ήρθε για να το αντικαταστήσει με μια ευρύτερα εξελιγμένη διαφήμιση.Εάν γνωρίζετε πόσο βαριά ελεγχόμενες είναι οι τηλεοπτικές ειδήσεις , είναι ανόητο να υποθέσετε ότι δεν υπάρχει επίσης έλεγχος σε πολλά από τα μεγαλύτερα σαιτ στο διαδίκτυο.


Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι αντίθετα από την τηλεόραση, αυτά τα σαιτ έχουν τη δυνατότητα να σας παρακολουθούν. Σκεφτείτε πως ότι εισάγετε σε Google και Yahoo, κατά γενική ομολογία αποθηκεύουν αυτές τις πληροφορίες για χρόνια και μετά συνδυάζονται με μια πιο διεισδυτική τεχνολογία όπως το Facebook ή το Myspace, όπου προσωπικό, ή υπολογιστές, μπορούν να αναλύσουν όλα όσα γράφετε στα ιδιωτικά μηνύματα με τους φίλους σας.


Δεν χρειάζεται να διαβάσουν πραγματικά τι γράφετε λέξη προς λέξη για να σας καταλάβουν, αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να ανιχνεύσουν τα γραφόμενα σας για βασικές λέξεις, παραδείγματος χάριν εάν ξαφνικά στέλνετε μηνύματα για «Twitter» μπόρoυν να σας αναδείξουν ως ιδιαίτερα ευεπηρέαστους.

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει για οποιεσδήποτε ιστορίες σχετικά με διασημότητες , εάν γράφετε στις φίλες σας για τη Jennifer Aniston ή ότι αποκαλύπτει πώς σκέφτεστε, συνδυάζετε αυτό με μια βάση δεδομένων αποτελούμενη με πάνω από ένα εκατομμύριο προϊόντα, όπως φαρμακευτικά είδη, ηλεκτρονικά, παράνομα φάρμακα, τρόφιμα, ιστοχώροι ,όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να αποκαλύψουν ΠΟΛΛΑ για σας.


Όταν το σκεφτείτε αυτό ,συνειδητοποιείτε πόσο μεγάλο μέρος αυτής της δύναμης προέρχεται από την ιδέα οτι το Διαδίκτυο είναι ιδιωτικό, βεβαίως μερικά σαιτ είναι ,αλλά με τις ISPs να συμμετέχουν ενεργά στην κατασκόπευση οποιαδήποτε άποψη περι μυστικότητας είναι εκτός πραγματικότητας. Ο κίνδυνος σε αυτό είναι ότι αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σας ελέγξουν ΕΝΤΕΛΩΣ.

Εάν ξέρετε τα βαθύτερα σκοτεινότερα μυστικά κάποιου έχετε πολλή δύναμη πάνω σε αυτόν.Βεβαίως αυτή είναι η αντίληψη που θέλουν oι άνθρωποι να έχουν, τους θέλουν να είναι φοβισμένοι και να ζουν στο φόβο, ακριβώς την άλλη ημέρα κάποιος « απαίτησε» να αφαιρέσω το σχόλιό του (το οποίο δεν απαιτούσε τίποτα περισσότερο από τον Blair και τη συμμορία του να τεθεί στη φυλακή) επειδή «τα πρώτα-πρώτα ψηφία της IP του φαίνονταν» και «αυτό μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να τον ανακαλύψουν. »

Το άτομο ήθελε ελευθερία και δικαιοσύνη αλλά η παραμικρή πιθανοτητα ότι θα μπορούσε να ανακαλυφθεί επειδή εξέφρασε το συναίσθημα αυτό ήταν πάρα πολύ για να το αντέξει. Εάν αυτόςδεν είναι πλήρης έλεγχος του μυαλού,τότε δεν ξέρω τι είναι. Μιλάμε για το συνολικό έλεγχο του μυαλού χωρίς τη χρήση των υψηλών τεχνολογιών όπως του ήχου της σιωπής. Οι προοπτικές είναι τρομακτικές.Οι άνθρωποι δεν πρέπει να αφήσουν τους ευατούς τους να ελεγχθούν από αυτήν την αντίληψη.

Η πραγματικότητα είναι εάν αισθάνεστε με έναν ορισμένο τρόπο, οι πιθανότητες είναι και κάποιος άλλος να αισθάνεται το ίδιο επίσης, ίσως και όλοι οι υπόλοιποι, και είναι ακριβώς αυτό που φοβούνται να το εκφράσουν. Αυτό είναι η πολιτική ακρίβεια που εξουσίασε τη ζωή στη Σοβιετική Ένωση και σε μέρη όπως η βόρεια Κορέα σήμερα, και γίνεται μέσω της καταστολής της προσωπικότητας και προ πάντων της τιμιότητας.

Υπάρχουν πολλά να πούμε για «να πάρουμε πίσω τον έλεγχο» της κυβέρνησης, του ομοσπονδιακού αποθέματος, κ.λπ. Όλοι αυτοί οι στόχοι είναι αποδεκτοί και πρέπει να εργαστούμε προς αυτό το σκοπό, αλλά πόσο μεγάλη συζήτηση πρέπει να γίνει για να πάρετε πίσω τον έλεγχο του ευατού σας, να πάρετε πίσω τον έλεγχο του μυαλού σας, που αποκτάται με τους περιπλοκότερους των τρόπων.

Να επικοινωνήσει κάποιος αυτές τις μέρες είναι δύσκολο ,εάν όλα όσα λέτε ότι δεν είναι πολιτικώς ορθά, αν εκφράζετε ένα συναίσθημα για κάποιο θέμα σεξουαλικότητας παραδείγματος χάριν οδηγεί σε ατελείωτες παρερμηνείες και στη δημιουργία σκανδάλων από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να καταλάβουν. Ο ευκολότερος τρόπος να αμφισβητηθεί η αλήθεια είναι να την περιπλέξουν.

Το σημαντικότερο πράγμα που οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν είναι υπο έλεγχο, οι εξωτερικές καταστάσεις δεν είναι η πρωταρχική αιτία, είναι οι άνθρωποι οι ίδιοι που αποφεύγουν τις ευθύνες που είναι ο πυρήνα της κατάστασης που βρισκόμαστε σήμερα.Απλά πράγματα όπως η αναγνώριση του λάθου σας είναι τα κλειδιά για την ελευθερία.


Τα απλά πράγματα όπως να φερόσαστε καλά στους άλλους ανθρώπους και να ενδιαφέρεστε για τά βάσανα των άλλων, αυτά θα σας ελευθερώσουν περισσότερο από οποιαδήποτε φιλοσοφία.Τόσοι πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για την ελευθερία αλλά κοιτάζουν σε λανθασμένη κατεύθυνση, είναι σαν να προσπαθούν να βρούν τα γυαλιά τους όταν είναι στο κεφάλι τους.

Η ελευθερία είναι το σημαντικότερο πράγμα της ζωής, όταν προωθείτε τη ζωή και βοηθάτε τους άλλους να νιώσουν ζωντανοί γίνεστε ελεύθεροι, όταν δυσφημείτε τη ζωή και προωθείτε τον εκφυλισμό όλοι γίνομαστε σκλάβοι.

- Είναι λίγο ενοχλητικό να ανησυχούμε για τα ανθρώπινα προβλήματα όλη μας τη ζωή και εντέλλει να βρούμε ότι δεν υπάρχει καμιά καλύτερη συμβουλή από το « προσπαθείστε να γίνετε λίγο πιο ευγενικοί.» - Aldous Huxley


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: