Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Μας «πούλησε» ο Ομπάμα: Ό,τι θέλει η Τουρκία!

Μας «πούλησε» ο κύριος Ομπάμα στους Τούρκους! Ό,τι θέλει η Τουρκία είναι η πολιτική του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως προβλέπει «απόρρητο σχέδιο δράσης που υπό μορφήν ντιρεκτίβας και με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2009 (τέσσερις δηλαδή μέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων Ομπάμα) παρεδόθη σαν “τυφλοσούρτης” της νέας πολιτικής στους επικεφαλής του επιτελείου Εθνικής Ασφάλειας (Κλίντον, Τζόουνς και Γκέιτς) για τα περαιτέρω», όπως γράφει σε αποκλειστικό και συνάμα ανατριχιαστικό ρεπορτάζ του ο ανταποκριτής της «Ελευθεροτυπίας» στην Ουάσινγκτον Δ. Π. Δήμας.

Έτσι για να μην τρέφει κανείς μας αυταπάτες. Κι ότι για άλλη μια φορά προδόθηκαν οι ελπίδες που είχαν επενδυθεί στον Ομπάμα, ότι θα υπεράσπιζε τα δίκαια της χώρας μας και επιτέλους θα σταματούσαν οι τουρκικές προκλήσεις που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας.

Δικαιώνονται έτσι εκείνοι που διακρίνονται από την ικανότητα της ψυχρής ανάλυσης και δεν παρασύρονται από τα λόγια και τις υποσχέσεις, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή είχαν πει ότι ο Ομπάμα θα είναι πολύ καλός, με κοινωνικές ευαισθησίες, με μέτρα για την παιδεία, την υγεία, την οικονομία, για τους ομόχρωμούς του, και τα συμφέροντα των Αμερικανών, και θα είναι ο χειρότερος αμερικανός Πρόεδρος απέναντι στην Ελλάδα.

Και αυτό το επιβεβαιώνει το απόρρητο σχέδιο δράσης στο οποίο σημειώνονται τα εξής ανησυχητικά για μας:

«“Έχουν αποφασίσει να βάλουν την Ελλάδα κατά μέρος (... to put Greece aside...) και να ρίξουν το βάρος στην Τουρκία για τα επόμενα 2-3 χρόνια, με τη λογική πως χρειαζόμαστε την Τουρκία... για τον μουσουλμανικό κόσμο”...», αποκαλύπτει ο ανώτατος αμερικανός παράγων που μίλησε ελεύθερα στην «Ε».

Και προσθέτει ο Δ. Δήμας:

• «Κατά τον ανώτατο αμερικανό παράγοντα “ετοιμάζονται να δώσουν στην Τουρκία ό,τι θέλει στο Κυπριακό” μέχρι τα τέλη της χρονιάς και αυτό αποτελεί μία από τις βραχυπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για τον Ελληνισμό στον βωμό των γεωπολιτικών σκοπιμοτήτων του επιτελείου Ομπάμα».

Μας θέλουν κομπάρσο!

• «Κατά την παρεχόμενη ερμηνεία, οι Αμερικανοί θέλουν την Ελλάδα σε ρόλο “κομπάρσου” στις μέσω Τουρκίας προωθούμενες επιδιώξεις τους, και αυτό σημαίνει πως στο όνομα μιας “σχετικής ηρεμίας στην περιοχή” η Αθήνα θα γίνει αποδέκτης αυξανόμενων αμερικανικών πιέσεων για να “τα βρει με την Τουρκία” και με όρους –εξυπακούεται– επιζήμιους για τα ελληνικά συμφέροντα, γιατί διαφορετικά η Άγκυρα δεν θα ενδώσει σ\' εκείνα που της ζητά η Ουάσινγκτον» κι αυτό το βλέπουμε κάθε μέρα...

• «Στο συγκεκριμένο απόρρητο κείμενο που θεωρείται η “μητέρα” όλων των έκτοτε ενεργειών, λέγεται πως καταγράφονται (σ.σ.: προφανώς μέσα σ\' ένα ευρύτερο πλαίσιο αξιολόγησης της αμερικανικής πολιτικής με άξονα την Τουρκία) οι αρκούντως ευνοϊκές διαθέσεις και συστάσεις για τη γείτονα, μάλιστα σε τέτοιο βάθος και έκταση, που προκαλούν “αγανάκτηση”, κατά τον ενημερωμένο παράγοντα, ο οποίος εύλογα και με τον “τρόπο” του θέλησε να κρούσει τον κώδωνα κινδύνου και να στείλει ένα μήνυμα προειδοποίησης προς την Αθήνα για τη διπλοπροσωπία του επιτελείου εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου Ομπάμα».

• «Από νεώτερες συγκλίνουσες εκτιμήσεις προκύπτει πως το απόρρητο εκείνο κείμενο, που σημειωτέον συντάχθηκε, καθ\' ομολογίαν ενός εκ των συντακτών του, με τη συμβολή παλαιών και νέων ανώτατων αμερικανών αξιωματούχων της μεταβατικής εκείνης περιόδου, φέρεται να \'χει τις “ρίζες” του στο “σκεπτικό” του Κέντρου για Αμερικανική Πρόοδο (Center for American Progress-CAP) που τον περασμένο Δεκέμβριο συνέταξε εμπεριστατωμένη έκθεση για την ανάγκη “αναβίωσης” της “παραμελημένης συμμαχίας” ΗΠΑ και Τουρκίας».

Και εδώ ο Σόρος

«Το CAP συνιστούσε στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, μόλις τρεις εβδομάδες προ της αναλήψεως των καθηκόντων του, να κάνει την Τουρκία “σημαία” της εξωτερικής του πολιτικής, και τον παρότρυνε να επισκεφθεί την Τουρκία αμέσως στην αρχή της θητείας του, στο πλαίσιο μάλιστα ευρωπαϊκής περιοδείας, για να στείλει έτσι το αμερικανικό μήνυμα περί της ευρωπαϊκής διάστασης της γείτονος προς Γερμανούς και Γάλλους – όπερ και εγένετο».

«Το “μεγάλο αφεντικό” του CAP, ιδρυτής και χρηματοδότης του, είναι ο χρηματιστής και υπέρμαχος της ένταξης της Τουρκίας στην Ένωση, Τζορτζ Σόρος». (Σημ. «Π»: ο οποίος λειτουργεί ως υποβολέας των απαιτήσεων των Σκοπίων κατά της χώρας μας.)

• «Το επικίνδυνο σ\' όλα αυτά είναι πως ενώ δεν παραγνωρίζεται εν γένει η πραγματική γεωπολιτική σημασία της γείτονος, η Ουάσινγκτον με τον “τρόπο” της κάνει πλάτες στην Άγκυρα, η οποία πλήρως αποθρασυμένη αλωνίζει στο Αιγαίο, λέγεται αρμοδίως».

Δόλιος σχεδιασμός

• «Ο ανώτατος αμερικανός παράγων πιστεύει ακράδαντα πως η Αθήνα θα πρέπει ν\' αντιδράσει στον “δόλιο” σχεδιασμό της νέας αμερικανικής κυβέρνησης και να “διεκδικήσει” ανταλλάγματα...».

[Και εδώ, όπως σημειώνει ο κ. Δήμας, φοβούνται στην Ουάσινγκτον ότι αυτή η πλήρης στήριξη της Τουρκίας ίσως να έχει «παράπλευρες απώλειες από τυχόν ελληνικές αντιδράσεις (Βάση Σούδας, αντιαμερικανισμός, Ελληνοαμερικανοί κ.λπ.)]

• «“Είναι προσβλητικό” για όλους εκείνους τους Ελληνοαμερικανούς που συνέλεξαν τόσα χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα και της Κλίντον και τώρα “ετοιμάζονται να τους πουλήσουν”, λέγεται εγκύρως».

Ανησυχία στην κυβέρνηση

Η αποκάλυψη του απόρρητου αυτού σχεδίου φιλοτουρκικής δράσης του Ομπάμα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δεν είδαμε να λέει λέξη το ΠΑΣΟΚ και τ\' άλλα κόμματα, αν και θα έπρεπε να είχαν ήδη κινητοποιηθεί και πρωτίστως ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, υπάρχει «συναγερμός» σε ΟΛΑ τα επίπεδα, ενώ δηλώνεται ότι ο Καραμανλής δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, ούτε να συναινέσει σε λύση στο Κυπριακό που δεν θα είναι σύμφωνη με την πάγια θέση, που επαναλήφθηκε στο μήνυμά του για τη μαύρη επέτειο του «Αττίλα», που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.

Επίσης δηλώνεται ότι και στο Σκοπιανό δεν πρόκειται να δεχθεί ο Καραμανλής όνομα άλλο από «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και για όλες τις χρήσεις, μέσα-έξω και απορρίπτει κάθε συζήτηση για «μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα».

Βάλτε θέμα Σούδας

Δεν μπορεί βέβαια ύστερα από αυτήν την επιβεβαιωμένη στην πράξη πολιτική του Ομπάμα «ό,τι θέλει η Τουρκία» να μην υπάρξει αντίδραση της Αθήνας. Αντίδραση που θα μπορούσε να προβληματίσει την Ουάσινγκτον. Και μια τέτοια θα ήταν να θέσει ο Καραμανλής θέμα αναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για τη Σούδα. Να παίξει και η Ελλάδα το παιχνίδι όπως το παίζει η Τουρκία. Και ταυτόχρονα να κινητοποιήσει η Αθήνα την Ομογένεια της Αμερικής.

Το Παρον

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: