Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Η Τουρκία θέλει να πάρει 165 Ελληνικά νησιά!

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα σχέδια Ερτογάν – Νταβούτογλου, θα υποχρεωθεί διπλωματικά και στρατιωτικά, να καταβάλλει το πολιτικό αντίτιμο μίας στρατιωτικής ήτταςΗ Ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ πιθανόν να αναμετρηθεί με ιστορικά διλήμματα και να υποχρεωθεί να πάρει αποφάσεις καθοριστικές για την πορεία του Ελληνισμού. Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε φάση περιδίνησης επειδή η Τουρκία, με την απειλή χρήσης στρατιωτικής βίας, επιχειρεί την αναθεώρηση του υφιστάμενου κυριαρχικού και νομικού καθεστώτος του Αιγαίου, σε βάρος της Ελλάδας.Η Τουρκία εγείρει αξιώσεις επί της Ελληνικής κυριαρχίας σε δεκάδες νησιά του Αιγαίου (165 συνολικά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ) και μεθοδεύει την αναγνώριση της μουσουλμανικής (θρησκευτικής) μειονότητας της Θράκης σε τουρκική κοινότητα.

Την ίδια επιθετική και διεκδικητική πολιτική η Τουρκία την εφαρμόζει και στην Κύπρο, με εμφανή στόχο τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακολούθως την πολιτικοστρατιωτική ομηρία της Μεγαλονήσου, μέσω ενός σχεδίου παρεμφερούς με το αλήστου μνήμης σχεδίου Ανάν.Περιφερειακή δύναμηΟ επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και διακεκριμένος πανεπιστημιακός Αχμέτ Νταβούτογλου , είναι ο θεμελιωτής της θεωρίας των «μηδενικών προβλημάτων» με τα γειτονικά κράτη. Εξαιρεί όμως την Ελλάδα και την Κύπρο. Υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ότι η διασφάλιση των τουρκικών συμφερόντων σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο, είναι ζωτικής σημασίας στόχος για την τουρκική διπλωματία, αφού αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την κατοχύρωση του γεωπολιτικού ρόλου της Τουρκίας, ως περιφερειακής δύναμης.


Μηδενισμός προβλημάτων

Η Ελλάδα, σύμφωνα με το σχέδιο Ερντογάν – Νταβούτογλου, θα υποχρεωθεί πιεζόμενη διπλωματικά και στρατιωτικά, να καταβάλει μέσω «διαλόγου», το πολιτικό αντίτιμο μίας στρατιωτικής ήττας. Είναι η διπλωματική μέθοδος που οδηγεί στη διαμόρφωση σχέσεων υποτέλειας της Ελλάδας προς την Τουρκία και τελικά στην «επίλυση» των διμερών Ελληνοτουρκικών προβλημάτων, δηλαδή, σύμφωνα με τη θεωρία Νταβούτογλου, στο «μηδενισμό των προβλημάτων» με τα γειτονικά κράτη. Μόνο που διαφεύγει της προσοχής του κυρίου Νταβούτογλου, πως σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της ήττας χωρίς πόλεμο. Και ένας πόλεμος της Τουρκίας με την Ελλάδα, στην καλύτερη περίπτωση για την Τουρκία, θα σημάνει την οπισθοδρόμηση της «περιφερειακής υπερδύναμης» σε τουλάχιστον 100 χρόνια (εάν καταφέρει να νικήσει στρατιωτικά την Ελλάδα)!!!

Ανατρέποντας όμως άρδην τα τουρκικά σχέδια, εφόσον η Ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να αντιδράσει, καταρχάς σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, χωρίς όμως να αποκλείει ακόμη και την αξιοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ως έσχατο μέσο για την κατοχύρωση της εθνικής μας κυριαρχίας. Πρωτίστως όμως η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να βελτιώσει την διεθνή εικόνα της Ελλάδας. Στο σημερινό ασταθές και έντονα συγκρουσιακό περιβάλλον, μόνο τα ισχυρά κράτη μπορούν να επιβιώσουν. Και η Ελλάδα δέχεται την πρόκληση για την «μονομαχία» από τον «ισχυρό ελέω Ομπάμα» και πρέπει να αποδείξει την δική της δύναμη και ισχύ.Παρεπιμπτόντως, τι φοβάται η Ελλάδα και δεν προχωράει στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Κυπριακή Δημοκρατία;

Η Εξωτερική πολιτική

Πάντως, η χειρότερη επιλογή για την κυβέρνηση Καραμανλή θα είναι να συμπεριλάβει τα εθνικά θέματα στο πεδίο της προεκλογικής αντιπαράθεσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αρνηθούν να στηρίξουν πολιτικά τις σωστές (εφόσον υπάρξουν) κυβερνητικές επιλογές στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, για λόγους κομματικής σκοπιμότητας.Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο και απαιτείται υπευθυνότητα από τις πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων. Δεν θα είναι ανεκτή από το εκλογικό σώμα και νέα εθνική ταπείνωση.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: