Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Σε Τούρκους ελληνική υφαλοκρηπίδα από ολέθριο λάθος !!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ!

Ο πρωθυπουργός έχει περιθώριο 10 ημερών να δράσει μετά τη νέα γκέλα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σε παταγώδη αποτυχία οδηγείται η ιδέα που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών να προκαλέσει διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της μεταξύ των δύο κρατών υφαλοκρηπίδας.
Αποτέλεσμα της δυσμενούς αυτής εξέλιξης είναι ο άμεσος, πλέον, κίνδυνος αντίστοιχης συμφωνίας Τουρκίας – Αιγύπτου που συνεπάγεται ουδετεροποίηση μεγάλου μέρους της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως του Καστελλορίζου και το πέρασμά της σε τριεθνή δικαιοδοσία.
Στην πράξη αυτό θα σημάνει την τουρκική παρουσία σε ελληνικές θαλάσσιες ζώνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Π», όχι μόνον αρνείται ως βάση συζήτησης τη διεθνώς αποδεκτή θέση ότι το Καστελλόριζο, η Κάρπαθος και όλα τα νησάκια του Ν.Α. Αιγαίου έχουν υφαλοκρηπίδα και άρα αυτή πρέπει να συνυπολογιστεί στις διαπραγματεύσεις με οποιαδήποτε ενδιαφερόμενη χώρα, αλλά προχώρησε σε μια ενέργεια που αντιβαίνει τα διεθνώς κρατούντα και υπονομεύει τη νομική βάση της διαπραγμάτευσης. Ενώ είχε προσδιοριστεί για τις 22 Ιουνίου ο πέμπτος κατά σειρά γύρος διαπραγματεύσεων με την ελληνική αντιπροσωπεία, ειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση και την προσκάλεσε για συνομιλίες στο Κάιρο δύο μέρες μετά, δηλαδή στις 24 του ίδιου μήνα.

Σχετική ειδοποίηση έλαβε η Αθήνα με άκρως απόρρητο τηλεγράφημα του πρέσβη μας στο Κάιρο Ι. Α. Ζέπου, ο οποίος αφού ενημερώνει ότι ο αιγύπτιος αναπληρωτής υπουργός του «διατύπωσε πρόταση όπως ο επόμενος γύρος διμερών διαβουλεύσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών λάβει χώρα στο Κάιρο 22 Ιουνίου» εφιστά την προσοχή όλων καθώς ανώτατο στέλεχος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών του εμπιστεύτηκε την πληροφορία ότι η κυβέρνησή του «έχει προτείνει στην τουρκική πλευρά να έλθει εδώ για αντίστοιχες διμερείς διαβουλεύσεις στις 24/6/09».

Η ανθελληνική αυτή ενέργεια της Αιγύπτου έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία:

1ον) Η ελληνική πλευρά έχει ανοίξει τα χαρτιά της και τα σχετικά επιχειρήματά της στο ελληνοαιγυπτιακό τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε μια ανεξήγητα απέλπιδα προσπάθεια να πείσει τους Αιγυπτίους όταν αυτοί δεν δείχνουν καμία διάθεση για συμφωνία.

2ον) Έχουν παρέλθει πάνω από 18 μήνες από την έναρξη των ελληνοαιγυπτιακών διαπραγματεύσεων και οι κυβερνητικοί παράγοντες του Καΐρου εφαρμόζουν στάση και πρακτική εντελώς διαφορετική από αυτήν που υιοθέτησαν πριν από περίπου τρία χρόνια σε ανάλογες διαπραγματεύσεις με την Κύπρο, με αποτέλεσμα αυτές να έχουν αίσιο τέλος.

3ον) Η κυπριακή κυβέρνηση έχει κάνει γνωστή στα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ την πρόθεσή της να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα. Κάτι αντίστοιχο η ελληνική κυβέρνηση, με εισήγηση προφανώς της υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, αρνείται πεισματικά να πράξει, δημιουργώντας έντονη δυσαρέσκεια ακόμα και σε παραδοσιακά συντηρητικούς διπλωματικούς παράγοντες.

4ον) Η τουρκική κυβέρνηση υπονομεύει κάθε προσπάθεια της Ελλάδας να καθιερώσει ως βάση ανάλογων διαπραγματεύσεων την αυτονόητη αρχή ότι τα νησιά του Ν.Α. Αιγαίου έχουν υφαλοκρηπίδα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: