Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ριζοσπαστικές τεχνολογίες για να ψύξουν τη Γη και να ανθίσουν οι ΗΠΑ

  • Η κλιματική αλλαγή ως άλλοθι για την ανάπτυξη τρελών τεχνολογιών,
αλλά και
  • ως πατερίτσα της κυβέρνησης Ομπάμα για μια νέα οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ...

Άρθρο της WASHINGTON (AP) αναφέρεται στις δηλώσεις του νέου επιστημονικού συμβούλου του Ομπάμα σχετικά με τη γεωμηχανική.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα, ο νέος επιστημονικός σύμβουλος του πρόεδρου Obama, John Holdren, δήλωσε πως η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι τόσο τρομακτική, που η κυβέρνηση του συζητά ριζοσπαστικές τεχνολογίες για την ψύξη του αέρα της Γης.
  • (Το ότι δεν στέκει επιστημονικά η πολιτικά σκόπιμη προωθούμενη καμπάνια της υπερθέρμανσης του πλανήτη και
  • πως οι επιστήμονες βλέποντας την "αδράνεια" του ήλιου
  • και τον βομβαρδισμό της Γης από κοσμική ακτινοβολία,
  • δηλώνουν όχι μόνο πως την τελευταία 5ετία υπάρχει πτωτική τάση στη θερμοκρασία της Γης, αλλά πως
  • πιθανότατα οδεύουμε προς μία νέα εποχή "ψύξης"... τα έχουμε αναφέρει σε αρκετά άρθρα μας...
Όμως ας δούμε πως και γιατί επιμένουν σε αυτή την ατζέντα οι Αμερικανοί "φίλοι" μας...)

Ο John Holdren έδωσε λοιπόν την πρώτη του συνέντευξη στο Associated Press, από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε τον περασμένο μήνα ότι είναι υπό συζήτηση η ιδέα γεωμηχανικής επέμβασης (geoengineering) στο κλίμα.

(Η γεωμηχανική είναι μία τεχνολογική πρόταση για επέμβαση στις ισορροπίες του Γήινου περιβάλλοντος και περιλαμβάνει πολλές "τρελές ιδέες, που όλες τους ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους. Τελευταία είχαμε αναφερθεί στο πείραμα "λίπανσης των ωκεανών με σίδηρο"- βλέπε και ετικέτα "geoengineering" ή "γεωμηχανική")

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε σε μια τέτοια ακραία επιλογή, που αφορά τη διασπορά σωματιδίων σε ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας (κοινώς chemtrails ή παρεμφερή τεχνολογία) για να αντικατοπτρίζουν (εμποδίζουν) την ηλιακή ακτινοβολία να εισέρχεται στη Γη. O Holdren είπε βέβαια, πως ένα τέτοι0 "πειραματικό μέτρο" θα χρησιμοποιηθεί μόνο ως τελευταία λύση...

Μα... δεν υποτίθεται σύμφωνα με τους μέχρι τώρα ισχυρισμούς τους, πως ο ήλιος δεν έχει σχέση με την... "υπερθέρμανση" και πως σύμφωνα με τον "νομπελίστα" Αλ Γκορ είναι "ανθρωπογενής"? Γιατί να εμποδίσουν με τέτοια μέσα την ακτινοβολία του, αφού δεν είναι ο ρυθμιστής του κλίματος της Γης? Και επιπλέον γιατί δεν μας λέει, πως μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται εδώ και 11 τουλάχιστον χρόνια σε όλη τη Δύση με διασπορά μικροσωματιδίων μετάλλων από αεροπλάνα που ψεκάζουν την ατμόσφαιρα, τα γνωστά μας chmetrails?.
.. ίσως μας το εξηγήσει κάποια άλλη φορά...

http://farm1.static.flickr.com/21/29613190_4a33d2366d.jpg?v=0

It seems like we’ve already tried that and then cleaned it up in the last century.

Όπως λέει και ο Άντονυ στο wattsupwiththat.com, στη λεζάντα της εικόνας:
"Φαίνεται πως το προσπαθήσαμε ήδη και μετά το καθαρίσαμε τον τελευταίο αιώνα."

Μα προφανώς ούτε μεταξύ τους ΔΕΝ ξέρουν τι θέλουν επιτέλους! Από τη μία θέλουν υποτίθεται να συμμαζέψουμε την ατμοσφαιρική μόλυνση -και να μειώσουμε τα αέρια θερμοκηπίου-, πληρώνοντας για τέτοια μέτρα μέχρι και παγκόσμιους φόρους στον ΟΗΕ και από την άλλη να "μολύνουμε" γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με μικροσωματίδια για "ανακλαστικούς" λόγους?...)

Αναφερόμενος στο θέμα της γεωμηχανικής δήλωσε ο Holdren:
"Πρέπει να το δούμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην λάβουμε υπ' όψιν οποιαδήποτε προσέγγιση υπάρχει διαθέσιμη."
Υπογράμμισε επίσης αρκετά "σημαντικά σημεία" που αφορούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, η οποία θα μπορούσε να επέλθει με ταχύτητα. Ανάμεσα στα εν λόγω ορόσημα ανέφερε, την πιθανότητα πλήρους απώλειας του θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής το καλοκαίρι. Μια τέτοια πιθανότητα θα έχει "πραγματικά αφόρητες συνέπειες", είπε.

Το γεγονός πως και πέρυσι τέτοιο καιρό -πριν το καλοκαίρι- βομβάρδιζαν τον κόσμο με τέτοιου είδους υπερβολές, αλλά ο πάγος στην ανταρκτική δεν τους έκανε τη χάρη να λιώσει... φαίνεται πως δεν τους πτοεί. Όπως φαίνεται και στη γραφική παράσταση, το μόνο που μεσολάβησε είναι η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ τήξη των πάγων κατά τη θερινή περίοδο... Κάθε υπερβολή και κάθε σκηνοθετημένο ψέμα είναι "θεμιτό", αρκεί να πανικοβάλλουν τόσο τον κόσμο, ώστε να δώσει το "πράσινο φως" για τη χρήση της "γεωμηχανικής τρέλας"?

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Illinois, ο θαλάσσιος πάγος της Ανταρκτικής είναι σχεδόν 30% πάνω από το κανονικό και η επέκταση έχει φτάσει τα 1000000 km2. Θα μπορούσε να χωρέσει σχεδόν ολόκληρο το Τέξας και η Καλιφόρνια μαζί (ή 250 Rhode Islands) το κομμάτι της Ανταρκτικής που αυξήθηκε. http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/IMAGES/current.365.south.jpg

Σύμφωνα δε με το NSIDC, τα τελευταία 30 χρόνια ο θαλάσσιος πάγος της Ανταρκτικής αυξάνεται σε έκταση με ρυθμό σχεδόν 5% ανά δεκαετία και σημείωσε ένα ανώτατο ρεκόρ αύξησης το περασμένο έτος! (West Antarctica)

http://nsidc.org/data/seaice_index/images/daily_images/S_daily_extent.png

http://nsidc.org/data/seaice_index/images/daily_images/S_daily_extent.png
http://imagecache2.allposters.com/images/pic/PTGPOD/OSTID-00001081-001%7EEmperor-Penguins-Walking-on-Sea-Ice-of-the-Weddell-Sea-Antarctica-Posters.jpg

Όπως λέει και ο Steven Goddard: "Ίσως θα πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο, πως αυτοί οι καημένοι οι πιγκουίνοι θα πρέπει να παλεύουν με επιπλέον 200 μίλια πάγου..."


Ο Holdren, είναι ένας 65χρονος φυσικός, και δεν είναι δυστυχώς ο μόνος που "αναζωπυρώνει" το θέμα της γεωμηχανικής.
  • Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών έχει επίσης συμπεριλάβει το θέμα "επιδιόρθωσης" του κλίματος στο πρώτο εργαστήριο, με το νέο πρόγραμμα πολλαπλής "τιθάσευσης" της κλιματικής πρόκλησης (multidiscipline climate challenges program).
  • Το βρετανικό κοινοβούλιο συζήτησε επίσης την ιδέα.
  • Η Αμερικανική Μετεωρολογική Κοινωνία (AMS) δήλωσε σχετικά με τη γεωμηχανική πως "είναι φρόνιμο να εξετάσουν το δυναμικό της γεωμηχανικής και να κατανοήσουν τα όρια της, ώστε να αποφευχθεί η εξανθηματική εξάπλωση της."
  • Την περασμένη εβδομάδα, ο επιστήμονας Robert Socolow του Princeton είπε προς την Εθνική Ακαδημία, ότι η γεωμηχανική θα πρέπει να είναι μια διαθέσιμη εναλλακτική λύση σε περίπτωση που το κλίμα επιδεινωθεί δραματικά.
Ο Holdren σημείωσε βέβαια, πως η διασπορά σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, -δημιουργώντας κατά κάποιο τρόπο ένα τεχνητό ηφαίστειο όπως πρότεινε παλαιότερα ένας νομπελίστας - θα μπορούσε να έχει σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες και δεν θα έλυνε όλα τα προβλήματα από τη θεαματική αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Έτσι, οι δράσεις αυτές δεν θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όπως είπε.

Ωστόσο συμπλήρωσε πως, "όταν θα είμαστε αρκετά απελπισμένοι ίσως να θελήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε", πρόσθεσε.

Εάν συνεχίσουν με τον ίδιο εντατικό ρυθμό να προπαγανδίζουν με ψέματα την "υπερθέρμανση" και να την αντιμετωπίζουν έξω από την επιστημονική κοινότητα, σαν να πρόκειται για απλή πολιτική στρατηγική, ίσως και να καταφέρουν να πείσουν ένα μέρος της κοινωνίας... Όμως ευτυχώς η ανθρωπότητα έχει αρχίσει ήδη να ανακαλύπτει τη σκανδαλώδη απάτη και δεν τους αφήνει τόσα περιθώρια... Μολονότι στην πραγματικότητα δεν "πολυσκοτίζονται" για την άποψη ούτε των επιστημόνων, ούτε και τον κατοίκων του πλανήτη, αλλά απλά κάνουν επικοινωνιακά "πασαλείμματα" για να τηρούν κάποια προσχήματα... Η ανθρωπότητα έχει πολλούς πραγματικούς λόγους για να είναι απελπισμένη και ένας από αυτούς είναι η ανικανότητα και η έλλειψη ειλικρίνειας των ηγετών της... αλλά για το κλίμα δεν θα απελπιστεί ποτέ, για να τους κάνει τη χάρη. Ελπίζω πως θα συνέλθει από το λήθαργο και θα αντιμετωπίσει το ίδιο και κάθε πρόβλημα που της στέκεται εμπόδιο για μια ειρηνική και αυτάρκη διαβίωση, παίρνοντας πίσω τη δύναμη που παρέχει μέχρι τώρα στους "χειραγωγούς" της και στοχεύοντας με θάρρος στο μέλλον.

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε ο Holdren και σε μια άλλη γεωμηχανική μέθοδο, που αφορά τη χρήση των λεγόμενων "τεχνητών δέντρων", που μπορούν να φιλτράρουν το διοξείδιο του άνθρακα -τον επικεφαλή των τάχα ανθρωπογενών αερίων του θερμοκηπίου- από τον αέρα και να το αποθηκεύουν. Στην αρχή, όπως είπε, τους φαινόταν απαγορευτικά δαπανηρή η μέθοδος, αλλά μια επανεξέταση της προσέγγισης, τους έδειξε ότι μπορεί να είναι και λιγότερο δαπανηρή...

Από την πλευρά μου θα έλεγα, πως όσο και να την εξετάζουν, θα είναι και θα παραμένει ΚΑΙ δαπανηρή και ανώφελη. Εξάλλου την ίδια ακριβώς λειτουργία επιτελούν τα φυσικά δέντρα! Οπότε τι πιο εύκολο από το να φυτέψουμε περισσότερα δέντρα και να προστατεύσουμε τα δάση μας? Αρκεί να θέλουμε εννοείται... γιατί κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς προτιμούν να μην τα προστατεύουν, και μάλιστα μετά την πυρκαγιά χαρίζουν τις δασικές εκτάσεις για "ήπια τουριστική ανάπτυξη"...
Για πόσο ακόμη θα μας εμπαίζουν?

Μας εμπαίζουν μεν, μόνο που όπως μας είχε προϊδεάσει ο Benjamin Fulford σε συνέντευξη του (Μυστικές υπηρεσίες και οργανώσεις κινούν τα νήματα του μέλλοντος της ανθρωπότητας...), γνωρίζαμε ήδη πως, ο Ομπάμα είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει τις επενδύσεις ακόμη και στις πιο τρελές τεχνολογίες, για να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία της Αμερικής, χρησιμοποιώντας ακόμη και το κλίμα σαν άλλοθι... Να επενδύσει δηλαδή στην ανάπτυξη τεχνολογιών, που δεν χρειάζεται ούτε ο πλανήτης, ούτε η ανθρωπότητα που υποφέρει ήδη από τέτοιου είδους επιπολαιότητες...

Και δεν μας ξάφνιασε διόλου η τοποθέτηση του "επιστημονικού συμβούλου" του τελικά, μιας και απλά επιβεβαίωσε την πολιτική ατζέντα που ακολουθείται εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία εντατικά. (Ο Μπους ήταν εξάλλου αυτός που είχε ήδη ανοίξει το δρόμο για τη γεωμηχανική, προτείνοντας τα κάτοπτρα σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας...)

Αντίθετα μάλιστα μετά από τόσες διαβουλεύσεις με το νέο πρόεδρο Ομπάμα -ή να πούμε τον τελεπρόμπτερ πρόεδρο?-, ανά τον κόσμο αναμένουμε και άλλες ανάλογες φωνές τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα μας, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, που θα προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη για το "αναγκαίο" των επενδύσεων στη γεωμηχανική έρευνα και τεχνολογία...

ΠΗΓΗ...http://vickytoxotis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: