Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με τον όρο "Απαγορευμένη Τεχνολογία" εννοώ την τεχνολογία που ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ στα αφεντικά του καπιταλισμού . Οι κεφαλές του καπιταλισμού θέλουν :
1) Πηγές ενέργειας απρόσιτες στον απλό πολίτη
2) Υψηλή κατανάλωση υλικών αγαθών

Οποιαδήποτε επιστημονική ανακάλυψη κάνει την ενέργεια προσιτή σε κάθε πολίτη ( χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση τεράστιων εταιρειών ) είναι ανεπιθύμητη .
Οποιαδήποτε ιδεολογία ή ανακάλυψη μειώνει την κατανάλωση υλικών αγαθών είναι ανεπιθύμητη .
Σύμφωνα με αυτά οι ανεπιθύμητες τεχνολογίες είναι :

1) Ανεμογεννήτριες : Ακόμη και ένας μή επιστήμων ( ο Ιούλιος Βέρν ) ήξερε , τον 19ο αιώνα , οτι οι ανεμογεννήτριες μπορούν να παράγουν ρεύμα που μπορεί να διασπάσει το νερό και να παράγει καύσιμο υδρογόνο . Τα αφεντικά του καπιταλισμού παρεμπόδισαν κάθε εφαρμογή και έρευνα στις ανεμογεννήτριες . Τώρα τελευταία υπάρχει ένα πλαστό ενδιαφέρον για τις ανεμογεννήτριες . Όλοι οι "σοβαροί" αναλυτές μιλούν για τις τεράστιες και πανάκριβες ανεμογεννήτριες που είναι δυνατόν να αγορασθούν μόνο απο μεγάλες εταιρείες . Οι πραγματικά οικολογικές ανεμογεννήτριες είναι οι μικρές . Χρειάζονται μηδαμινή συντήρηση , δεν αλλοιώνουν αισθητικά το περιβάλλον , επισκευάζονται απο τον οποιονδήποτε , και ο απλός πολίτης μπορεί να συλλάβει την αιολική ενέργεια χωρίς να μεσολαβεί καμμιά εταιρεία . Αν μειώσουμε την κατανάλωση και κατοικήσουμε μέσα στο χωράφι μας μπορούμε να συλλάβουμε δωρεάν ενέργεια που πετά πάνω απο τα κεφάλια μας . Πολύ κακό αυτό για τον καπιταλισμό . Γι' αυτό δεν θα ακούσετε ποτέ να σας τις προτείνουν "σοβαροί" δημοσιογράφοι και "μελετητές" !

2) Μετατροπή κυτταρίνης σε γλυκόζη : Η κυτταρίνη ( άχυρο , χόρτα , φύλλα , βαμβάκι , ξύλο ) εδώ και εκατομμύρια χρόνια μετατρέπεται σε γλυκόζη στα στομάχια τερμιτών και μηρυκαστικών ( αγελάδες , πρόβατα , κατσίκια , καμήλες ) με τη βοήθεια ειδικών βακτηρίων . Η γλυκόζη είναι ιδανική τροφή για τον άνθρωπο αλλά πανεύκολα μπορεί να γίνει και οινόπνευμα ( υγρό καύσιμο για μηχανές ! ) . Είναι τόσο δύσκολο να βάλουμε άχυρο και τα ειδικά βακτήρια σε ένα δοχείο , να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία και το pH και να διασπάσουμε την κυτταρίνη ;
Διάβασα πριν λίγο καιρό τη συνέντευξη ενός Ελληνοαμερικανού ( που συμμετέχει στην έρευνα ) και είπε "Σε πέντε χρόνια θα έχουμε βρεί τον τρόπο να διασπούμε την κυτταρίνη" . Και εγώ θα ρωτήσω "Γιατί τώρα (που τελειώνει το πετρέλαιο ) σκέφθηκαν να ψάξουν το θέμα ; " . Τόσα χρόνια δεν χρειαζόταν κανείς μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας όπως το άχυρο ; Χρειαζόταν αλλά τα αφεντικά του καπιταλισμού δεν χρηματοδοτούσαν έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση . Προφανώς έχουν τον τρόπο να κλείνουν το στόμα σοβαρών ερευνητών του εξωτερικού που θα μπορούσαν να αξιώσουν τέτοιες έρευνες . Για την Ελλάδα δεν συζητάμε . Έχουν προωθήσει τέτοια γελοία υποκείμενα σε πανεπιστημιακές έδρες που δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργήσουν πρόβλημα σε κανένα αφεντικό .
Μην βιαστείτε όμως να χαρείτε με την ελπίδα οτι σε πέντε χρόνια θα έχουμε φθηνή ενέργεια . Τα αφεντικά είναι σίγουρα οτι θα παρεμποδίσουν την έρευνα και δεν θα δώσει καρπούς . Γι' αυτό η Μ. Βρεττανία με κάθε σοβαρότητα δήλωσε τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2008 οτι θα χτίσει καινούργιους πυρηνικούς αντιδραστήρες που δεν συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και "είναι ασφαλής και δοκιμασμένη τεχνολογία" ( προφανώς οι περίοικοι του Τσέρνομπιλ τους διαβεβαίωσαν περί τούτου ) !!!
Πολύ σύντομα ακολούθησαν δημοσιεύματα οτι και η Ελλαδίτσα σκέφτεται για πυρηνικό εργοστάσιο στην Κομοτηνή ( ΙΣΟΤΙΜΙΑ 19-20/1/2008 ) !

3) Αναγωγή της κυτταρίνης : Εάν κλέψουμε κάποια άτομα οξυγόνου της κυτταρίνης (ειδικά αυτό που συμμετέχει στον εξαγωνικό δακτύλιο ) μετατρέπεται σε λιποδιαλυτή ουσία ( υγρό καύσιμο ) . Κάποιες ιδέες για το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό θα βρείτε στην http://www.geocities.com/laloslal/biodiesel.html .

4) Κβαντικές νησίδες : τα σημερινά ηλιακά πάνελ ( που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια απ' ευθείας σε ηλεκτρική ) κοστίζουν πολύ , παράγουν λίγο ρεύμα και ζούν λίγο . Είναι όπως ακριβώς θα τα ήθελαν τα αφεντικά του καπιταλισμού . Οι κβαντικές νησίδες ( πρόσφατη ανακάλυψη ) δημιουργούν ελπίδες για ηλιακά πάνελ πάμφθηνα , αιώνια και εξόχως αποδοτικά . Αυτό δεν συμφέρει καθόλου τα αφεντικά και έχω σοβαρές υποψίες οτι η έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση θα ατονήσει . Περισσότερα βλέπε στην http://www.geocities.com/laloslal/solar-energy.html .

5) Ό,τιδήποτε αναφέρεται στην ιστοσελίδα περί ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ( http://www.geocities.com/laloslal/alter-chem.html ) ανήκει στην Απαγορευμένη Τεχνολογία . Κάποιοι θέλουν οι χημικές ουσίες να παράγονται σε (δικά τους ) εργοστάσια και όχι στις αυλές των οικολογικών χωριών .
Έως τώρα οι επιδιώξεις επιστημόνων και κεφαλαιοκρατών συμβάδιζαν . Τώρα αρχίζουν οι κεφαλαιοκράτες να μην βλέπουν με καλό μάτι την έρευνα ( επειδή υπόσχεται ανακαλύψεις που θα μοιράσουν δικαιότερα τον πλούτο) . Αργά ή γρήγορα επιστήμονες και κεφαλαιοκράτες θα συγκρουσθούν .

6) Κάνναβη : Η κάνναβη υπήρξε επί αιώνες πολύτιμη πηγή πρώτων υλών και φαρμάκων . Αμαρτωλά συμφέροντα έστησαν ένα παραμύθι οτι δήθεν είναι επικίνδυνη και την απαγόρευσαν . Πολλά υλικά και φάρμακα που μας προμηθεύουν τώρα οι πολυεθνικές , θα μπορούσαμε να τα παράγουμε μόνοι μας απο την κάνναβη . Πολύτιμη πηγή πληροφοριών για το θέμα είναι το βιβλίο του ψυχιάτρου Κλεάνθη Γρίβα " ΚΑΝΝΑΒΗ - ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ - ΧΑΣΙΣ" ( Εκδόσεις ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ - Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ , 1993 ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: