Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Ολα υπό συνεχή παρακολούθηση

ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ολα υπό συνεχή παρακολούθηση

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

«Αστυνομία σκέψης» για όσους διαδίδουν μέσω του Ιντερνετ ιδέες και απόψεις που μπορεί να θεωρηθούν ότι υποστηρίζουν ή υποκινούν πράξεις τρομοκρατίας, ιδρύει η Ευρωπαϊκή Ενωση!


Ενας τεράστιος μηχανισμός παρακολούθησης των προσωπικών επικοινωνιών επιχειρείται να στηθεί στην Ε.Ε., με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Ετσι, όποιος εκφράζει δημοσίως γνώμη, την οποία κάποιος αστυνομικός ερμηνεύει αυθαιρέτως ως εμπρηστική, θα συλλαμβάνεται ως τρομοκράτης. Για το λόγο αυτό επιχειρείται η νομιμοποίηση ενός τεράστιου μηχανισμού προληπτικής παρακολούθησης των προφορικών και γραπτών συνομιλιών όλων των πολιτών. Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, γραπτά μηνύματα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, όλα θα τεθούν υπό την υψηλή εποπτεία κάποιας αόρατης αστυνομικής αρχής!

Ταυτόχρονα, προωθείται η κατάργηση της ιδιωτικότητας στο Ιντερνετ. Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών κι οι πληροφορίες γύρω από τις ηλεκτρονικές σελίδες των bloggers θα παραδίδονται στις αστυνομικές αρχές που ερευνούν σοβαρές ποινικές υποθέσεις.

Το νέο κυνήγι μαγισσών ξεκινά με βάση τις ρυθμίσεις που περιέχουν δύο αποφάσεις-πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που προωθούνται με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Με αυτές η κυκλοφορία των ιδεών τίθεται υπό την αυθαίρετη κρίση της αστυνομίας.

Για «αποφάσεις του παραλόγου, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ελευθερία έκφρασης, ανατρέπουν θεμελιώδεις αρχές της ποινικής δικονομίας και πλήττουν βασικές δημοκρατικές αρχές», μιλάει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη μάχη για την ανατροπή των απαράδεκτων διατάξεων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην πρόσφατη σύνοδό του στις Βρυξέλλες, αντιτάχθηκε στα σκληρά αντιτρομοκρατικά μέτρα και υπερψήφισε όλες τις τροπολογίες που κατέθεσε. Ωστόσο οι αλλαγές αυτές δεν είναι δεσμευτικές για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το καίριο ερώτημα είναι τώρα ποια στάση θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση όταν πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα της οριστικής απόφασης.

Σύμφωνα με τα προωθούμενα αντιτρομοκρατικά μέτρα:

*Η άμεση ή έμμεση υποστήριξη στην τρομοκρατία θα αποτελεί, υποχρεωτικά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ποινικό αδίκημα που θα τιμωρείται αυστηρά!

*Δεν απαιτείται καν αυτός που εκφράζει τη γνώμη του να έχει πρόθεση να προτρέψει σε τρομοκρατικές ενέργειες. Αρκεί απλώς τα λόγια του να είχαν, σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς, αυτό το αποτέλεσμα.

*Ετσι, όποιος εκφράσει άποψη ασκώντας σκληρή κριτική για κάποιο φλέγον θέμα της επικαιρότητας, μπορεί να ερμηνευθεί ότι υποστηρίζει τρομοκράτες.

*Με τα αυθαίρετα αστυνομικά κριτήρια ακόμη και η φράση «θάνατος στους...», που ακούγεται σε μια διαδήλωση, μπορεί να θεωρηθεί πρόκληση σε τρομοκρατία!

*Η ηλεκτρονική διεύθυνση (ΙΡ) δεν θεωρείται πλέον προσωπικό δεδομένο, εκτός αν ταυτίζεται άμεσα με το χρήστη.

Για να αποφευχθεί η ποινικοποίηση κάθε ιδέας, που κατά την αυθαίρετη κρίση των αστυνομικών υποστηρίζει άμεσα ή έμμεσα την τρομοκρατία, το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε τελικά με μεγάλη πλειοψηφία (γεγονός που δεν μπορεί να αγνοηθεί από τις κυβερνήσεις) τις προτάσεις Λαμπρινίδη και την έκθεση Lefrancois. Σύμφωνα με τις βασικές αλλαγές:

-Αντικαθίσταται ο όρος «δημόσια πρόκληση σε τρομοκρατία» με τον πιο ακριβή ποινικά όρο «δημόσια υποκίνηση».

-Απαιτείται πρόθεση τέλεσης συγκεκριμένου τρομοκρατικού εγκλήματος για να στοιχειοθετηθεί ποινική δίωξη.

-Ορίζεται ότι δεν θίγονται η ελευθερία έκφρασης και η διατύπωση ριζοσπαστικών ή επικριτικών απόψεων για ευαίσθητα θέματα όπως η τρομοκρατία.

-Παραμένουν προσωπικά δεδομένα οι διευθύνσεις ΙΡ και οι ιδιωτικές εταιρείες οφείλουν να ενημερώνουν τις εθνικές αρχές για παραβιάσεις της ασφάλειας των δικτύων τους.

-Την τελευταία στιγμή αποτράπηκε τροπολογία που εξαιρούσε από την προστασία της οδηγίας την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 28/09/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: